Fábián Donát és Bencsik Pisti a küzdelmes Miskolc Rallye után érthető, hogy bizakodva várta, a Székesfehérvár Rallye-t, hiszen az két nekifutásból eddig négy serleget hozott nekik a konyhára. Ám a favorit futamuk, és a kedvenc pályájuk ezúttal nem volt kegyes hozzájuk, Csákberényen, a negyedik gyorsasági után le kellett adniuk a menetlevelet. Ha nem is annyira, mint Székesfehérvárért, de a Baranya Kupáért is rajonganak a fiúk, így most azon dolgoznak, hogy Komlón már csak rajtuk múljon a siker, ne a Ladájukon. Bencsik Istvánnal beszélgettünk.


A Miskolc Rallye-n kiestetek, majd ezután következett a nagy kedvenc versenyetek, a Székesfehérvár Rallye, ami eddig kivétel nélkül jól sikerült. Mit vártatok idén a fehérvári futamtól?


Székesfehérváron eddig kétszer mentünk, mindkétszer serlegeket szereztünk a P12 kategóriában, valamint a Lada kupában is. Reménykedtünk benne, hogy idén is pontosan ez fog történni. De nem így alakult, sajnos a második kör elején kiestünk, technikai hibák miatt.


Igen, láttam ahogyan az autótokat Pusztavám felől, a szervizpark irányába viszi a csapatotok. Mi történt veletek?


Sajnos megszakadt a fehérvári jó szériánk, egy olyan műszaki hiba kényszerített térde minket, amit szerintem egy picivel több odafigyeléssel simán meg lehetett volna előzni. A felkészülés elég kapkodósan sikerült, mondhatni, hogy szokás szerint szinte az utolsó pillanatban készült el ezúttal is az autónk. A fehérvári fiaskót pedig automatikusan hozta magával a sietség, valamint az időhiány. Négy szakaszon tudtunk végigmenni, de azokban sem volt köszönet, mert mind a négy gyorsaságin folyamatosan küzdöttünk a Ladánkkal, ez pedig teljes mértékben rányomta a bélyegét, a teljesítményünkre. Egyáltalán nem oda figyeltünk, ahová kellett volna, a versenyautóval küzdöttünk megállás nélkül. Nem volt töltés, a csákberényi gyorsaságin már tudtuk, hogy addig mehetünk, amíg az akkumulátor ki nem purcan. Szerencsénkre még a pályáról kijutottunk, de etapon fel kellett adnunk a küzdelmet. Vártuk nagyon Székesfehérvárt, éppen a jó emlékek miatt. Az egyik legnagyobb kedvencünk a csákberényi szakasz, de ezúttal pont az adta meg nekünk, a kegyelemdöfést.


Veszprém Rallye-ra, ha jól láttam nem neveztetek. Hol folytatódik nektek a bajnokság?

Úgy tervezzük, hogy a Baranya Kupán, július végén. Várjuk, mert a mecseki pályák is a kedvenceink közé tartoznak, szeretjük őket. Sok időt töltünk a műhelyben, remélem, hogy addigra az autónk is teljesen rendben lesz, mert akkor végre kizárólag rajtunk múlna a sikerünk. Tanultunk a székesfehérvári hibáinkból, jó lenne, ha Komló előtt az élet nem tenne nekünk megint keresztbe, és megfelelő mennyiségű időt, energiát, valamint figyelmet tudnánk fordítani a felkészülésre, illetve a pihenésre, hogy megelőzzük az ilyen, és az ehhez hasonló problémás versenyeteket.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Szeretnénk megköszönni a támogatóinknak, hogy mindig segítségünkre vannak!

LLRacing, Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra Mobil Credit Kft. 4sys Kft. East Motorsport

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!