Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bencs Zoltán: Fehérváron a technika ördöge győzött

Nem mondhatnánk azt, hogy Székesfehérváron elgurult Bencs Zoli és Bencs Gabi gyógyszere, mert a miskolci testvérpár taktikusan versenyezve, a rakoncátlankodó Hondáját kímélve törekedett a célba érkezésre, ám a technika ördöge ezúttal a Bencs fivérek orra alá törte a borsot, és egy fékúton „leszerelte” a kocsijukról a bal első kereket. Zoliék most válaszút előtt állnak. Megeshet, hogy az eredeti terveikkel ellentétben ellátogatnak Veszprémbe, hogy a murván megpróbáljanak pontot gyűjteni, de az is lehet, hogy mással töltik az idejüket a következő forduló időpontjában. Erre a kérdésre egyelőre nem tud választ adni Bencs Zoli, de azt készségesen elmesélte nekünk, hogy mi történt velük Székesfehérváron.


Az 5-ös géposztály élén érkeztetek meg a Székesfehérvár Rallye-ra, ahol azt terveztétek, hogy…

Elsősorban az volt az elképzelésünk, hogy célba érünk, pontokat szerzünk, és nagyon vidáman utazunk haza. Ehhez képest a technika ördöge több fronton is betámadott, majd a harmadik szakaszon térdre kényszerített minket. Az idei évben eddig nem volt semmilyen komolyabb műszaki gondunk, de a Székesfehérvár Rallye-t idő előtt kényszerültünk feladni.

Mi történt veletek és milyen volt addig a futam, amíg versenyezni tudtatok?

Már a legelső, csákberényi szakaszon megtalált minket a mostanában hondás problémának nevezhető jelenség, rakoncátlankodni kezdett a váltó. Ettől mindketten dekoncentráltak lettünk. Nem feltétlenül a váltó lesz a hibás, még nem tártuk fel a probléma valódi okát, az is lehet, hogy a motortartó bakok közül sérült meg az valamelyik. A második szakaszra próbáltuk összeszedni magunkat, miközben az autó beosztására is törekedtünk, hogy beérjünk vele a szervizbe. Ekkor majdnem fél perc előnyünk volt az üldözőinkkel szemben, stabilan tartottuk az 5-ös géposztály harmadik helyét. De a Guttamási gyorsaságin, a cél előtt kb. négy kanyarral, egy féktávon a bal első kerék megelégelte a versenyzést, megelőzött minket, eltört mind az öt tőcsavar, begurult az erdőbe, nekünk pedig véget ért a futamunk. A csapatot meg kellett várnunk, a srácok hozták az új tőcsavarokat, csak ezután tudtunk kijutni a pályáról.

Veszprémben ott lesztek?

Ez a dolog elég képlékeny egyelőre. Nem döntöttük még el, de hamarosan kiderül, hogy megyünk, vagy nem megyünk. Ha most azonnal kéne biztos választ adnom, akkor azt mondanám, hogy nem leszünk ott a Balaton partján, hanem az összes többi aszfaltos versenyre koncentrálunk. Székesfehérvárt mínuszoltuk, több eldobós versenyre már nincs szükségünk, ezért lehet, hogy megpróbálunk Veszprémben néhányat visszaszerezni a Székesfehérváron a kerékkel együtt elgurult pontjainkból. Ám a fontossági sorrendet előtérbe kell helyeznünk, lehet lesz a rallyeversenyzéstől fontosabb dolgunk július első hétvégéjén. Meglátjuk…

Rallye2.hu – Salánki Gábor  

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük