Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Baksai László: Fehérváron is kellemesen csalódtunk

Baksai Laci és Erdei Zoli számára várakozáson felül kezdődött a 2019-es év, ami Székesfehérváron is ugyanígy folytatódott, hiszen a hadak útját már legalább kétszer megjárt Ladájukkal ismét sok pontot gyűjtöttek, és a szerencse is velük volt, így tovább növelhették az előnyüket a Lada kupában. Veszprémben is hasonlóak lesznek a terveik, de a korábbiaktól eltérően a tekeredett karosszériával és a 15 éves motorral, Laci kedvenc pályáin szeretnének ráhajtani a legjobb eredmények egyikére, mivel úgy látják, hogy a következő fordulóban jócskán megléphetnek az üldözőiktől. Baksai Lászlóval beszélgettünk.


Mit vártatok a Székesfehérvár Rallye-tól?

Azután, hogy az egri és a miskolci versenyünk is várakozásainkon felül sikerült, egy kicsit tartottunk a Székesfehérvár Rallye-tól. Az évad eddigi legkomolyabb mezőnye verődött össze a legutóbbi futamra, de újfent sikerült meglepni magunkat. Kellemes csalódást okozott nekünk a fehérvári futamunk. Is. 🙂 Bevállalósan akartunk menni, de nem gondoltuk, hogy ez ennyire jól fog sikerülni. Elég nehéz az autónk, ennyit tud, én sem vagyok egy könnyű legény, 🙂 ezért nem tűztünk ki magunk elé olyan célokat, amik túlzottnak ítéltünk meg.

Ezek után a mondatok után azt gondolom, hogy csupa jót mondasz az évad harmadik futamáról. 🙂

Pontosan ez lesz, mert rosszat nem tudok. 🙂 Nagyon örültünk a végeredménynek, az autónk remekül működött, a PSZA Motorsport csapata és Kasza Zoli ismét csodát tett vele. Egyetlen problémával küszködtünk, de azzal folyamatosan. Az autónk minden egyes balos kanyarban kétkerékre akar állni, ám nem tudunk rájönni az okára. Arra gyanakszunk, hogy a karosszéria olyan szinten el van már csavarodva, össze-vissza van kötözgetve minden, mindennel, annak érdekében, hogy álljon valahogy az autó, hogy ebből ered a gond. A pályák nagyon jók voltak, szerintem fekszenek nekünk, és a versenyzés közben az volt számunkra a megnyugtató, hogy egyetlen egy olyan szituáció sem adódott a hat gyorsaságin, ami után felsóhajtottunk volna, hogy hú, ezt megúsztuk. Egy esetet leszámítva teljesen kalandmentes volt számunkra a megmérettetés, miközben a hangulat szuper volt a kocsiban.

A Guttamási pályán adódott egy megforgásunk, amit sajnáltunk, mert sok időt bent hagytunk miatta, de sokkal inkább mókás és egyben bosszantó volt a helyzet, mintsem veszélyes. Nagyon jó verseny volt nekünk a Székesfehérvár Rallye. Több, a miénktől komolyabb technikával induló versenyzőtársunkat sikerült a gyorsaságikon erőből megverni, és erre kifejezetten büszkék vagyunk. A Lada kupában szerzett bronzérmünkkel sikerült megerősíteni az éves értékelésben a vezető helyünket, akik nekünk számítottak, megelőzhettek volna a táblázaton, kivétel nélkül mögöttünk végeztek, vagy kiestek. Veszprémben, ahogy halljuk nem is fognak indulni a legnagyobb ellenfeleink, így izgatottan várjuk a bajnokság folytatását.

Győzelem vagy halál felfogásban utaztok a Balaton partjára?

Nem feltétlenül, de törekedni fogunk a célba érkezésre, a minél több pont begyűjtésére, és ha a közelébe kerülünk, akkor a győzelemre. Az biztos, hogy a felkészülés során megduplázzuk az autóra, valamint a mentális felkészülésre fordított energiáinkat és igyekszünk, hogy tovább növekedjen az előnyünk. Az ellenfeleink eddig sokat betliztek, de előbb utóbb ki fog jönni nekik is a lépés. Veszprémben minket igazából csak a géposztályunk és a Lada kupa dobogós pozíciói érdekelnek majd. Nem mindenáron, de elsősorban. Teljesítjük az első kört, felmérjük a murvás erőviszonyokat, aztán a második körben a látottak tükrében fogjuk nyomni a gázt.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget a Borsod Race Médiának, a Mobil Vizsgáztató Kft-ek és minden együttműködő partnerünknek!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük