Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Krajnyák Petra: Sokat kockáztattunk a sikerért

Krajnyák Petra és Velezdi Eszter magasra tette a lécet önmagának Székesfehérváron és végül sikerült is megfelelniük az elvárásoknak, kettős győzelmet arattak, és két fronton is az élre ugrottak az éves értékelésekben. Miután a murván, Veszprémben nem indulnak el a kis Kia Picantok, így velük csak Komlón találkozhatunk legközelebb, ám ettől függetlenül, Petra és Eszti lehet, hogy ott lesz júliusban, a Balaton partján, a Veszprém Rallye-n is. Krajnyák Petrával beszélgettünk.

Elég komoly elképzelésekkel érkeztetek meg Székesfehérvárra.

Ez igaz. A rajt előtt mindössze három pont volt a hátrányunk a Kia kupában, és a P11-es géposztályban is jól álltunk, mindkét táblázaton szerettük volna átvenni a vezetést, az volt a tervünk, hogy nyerünk. Ha nem is az egész versenyt, de minél több gyorsasági szakaszt szerettünk volna az élen zárni. Ez összejött, mindkét értékelésben jól szerepeltünk, így azt mondom, hogy amiért elutaztunk Fehérvárra, azt sikerült is teljesítenünk.

A terveket felvázoltad, a végeredménnyel elégedettek vagytok, de mesélj arról is egy picit, hogy mi történt a kettő közt! 🙂

Rengeteget vállaltunk, nagyokat kockáztattunk azért, hogy jó eredménnyel zárhassuk a székesfehérvári futamot. Ez meg is látszott az időinken. A versenytáv felénél már elég magabiztosan vezettünk a Kia kupa mezőnyében, de az ötödik gyorsaságin elkezdtek rakoncátlankodni a fékek, egyre inkább fogyott a fékerő. Azt szerettük volna, ha a hatodik szakaszra marad még annyi belőlük, hogy biztonsággal célba érjünk, ezért ott sajnos spórolni kellett a tempóval.

Hogy mennyire kell óvatoskodni egy ilyen helyzetben, azt a gyorsaságin belül nem könnyű felmérni, ezért a Guttamási pályán többet kaptunk, mint amennyit szerettünk volna, de szerintem ez kis hiba a többi gyorsaságin mutatott teljesítményünkből nem von le semmit sem. Bebizonyítottuk, hogy akár komolyabb előnnyel is tudtunk volna nyerni, mi mindent beleadtunk, az kétségtelen. A futam végén a P11-es géposztályban és a Kia kupában is mi lettünk az elsők, aminek nagyon örülünk.

Veszprémben nem szerepel a Kia kupa mezőnye. Miskolcon sem volt ott a csapat, de ti ennek ellenére eljöttetek Borsodba, és sokat gyakoroltatok. Veszprémre is ezt tervezitek?

Nem, a murván tuti nem állunk rajthoz, de azt, hogy szurkolóként ellátogatunk a Balaton partjára autóversenyt nézni, azt nem zárom ki. 🙂 Legközelebb Komlón fogunk rajthoz állni, és a mecseki pályák nekem valószínűleg újdonságot fognak jelenteni. Esztert nem tudom, hogy, hogy van ezzel, nem beszélgettünk még erről, remélem, hogy neki már vannak tapasztalatai a környékről. A Déli régióban versenyeztünk tavaly, nem tudom, hogy lesz e átfedés az akkori és a Baranya Kupa mostani pályái közt, ha igen, akkor annak örülünk, mert biztos, hogy hasznát vesszük majd a 2018-ban tanultaknak, a július végi versenyünkön.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük