Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Óvatosak a Rallye2-es versenyzők a Székesfehérvár Rallye előtt

A versenyzők többsége szerint a 2019-es évad eddigi legerősebb mezőnye verődött össze a Rallye2 Bajnokságban, a Székesfehérvár Rallye-ra, így majdnem mindenki visszafogottan nyilatkozott hétvégi terveiről. De szerencsére akadtak páran, akik kerek perec kimondták, hogy ők bizony győzni jöttek a királyok városába. Íme a Rallye2-es versenyzők tervei.  

Várnai Dávid: Minél jobb eredményt szeretnénk elérni a géposztályunkban és az összetett értékelésben is. Az autónk egyben van, a pályák az elmúlt évekből ismerősek, Guttalmásin még nem mentünk, várjuk nagyon, hogy milyen lesz.

Baksai László: Szeretjük a Székesfehérvár Rallye-t, jók a gyorsaságik, és megemeljük a kalapunkat a mezőny előtt, mert ebben az évben szerintem a Székesfehérvár Rallye-ra gyűlt össze a legkeményebb társaság. Az első két versenyen sem számoltunk jó eredményekkel, és mégis jó lett, így azt mondom, hogy ha az első 15-ben benne vagyunk, akkor örülünk. De a legfontosabb, hogy célba érjünk, pontot gyűjtsünk, mert jól állunk a bajnokságban. A kocsi jó, Zoli is élvezi, én is élvezem, a többi pedig majd kialakul.

Bencs Zoltán: Olyan tervekkel jöttünk, mint amilyeneket egy autóversenyen szokás magunk elé kitűzni. 🙂 Szeretnénk nagyot csatázni, célba érni és jól szerepelni. A többit meglátjuk…

Czézinger Kristóf: Már várjuk a Veszprém Rallye-t. 🙂 A viccet félre téve elmondhatom, hogy régen versenyeztünk már, szeretnénk visszaszokni a ritmusba. Az új autónkat szeretnénk „berepülni”, célba érni vele, és akkor Veszprémben teljes erőbedobással támadhatunk.

Papp Arnold: Örülök annak, hogy a csapatunk egyik kiemelkedő személyisége vezeti a jelenleg a Lada kupát. 🙂 😉 Remélem, hogy sokáig megtarthatja ezt a pozíciót, de Fehérvárról mi szeretnénk hazavinni a Ladások legnagyobb serlegeit. Az abszolút értékelést nem fogjuk nézni. Amennyiben a Lada kupában és a P12-ben jól tudnánk szerepelni, akkor megkezdhetnénk a felzárkózást és elég hamar utolérhetnénk az éllovasokat. Csak ez számít most nekünk.

Merényi Zsolt: Nincs tervünk. 🙂 Majd a pillanat szüli a terveket. 🙂 Mindenképpen szeretnénk végigmenni, jól érezni magunkat és minél jobb helyezést elérni, de tudjuk, hogy nem lesz könnyű a dolgunk, mert kemény a 2WD kupa mezőnye. A gyors pályák fekszenek a Hondánknak, a kanyarokban pedig kiderül, hogy mire leszünk jók.

Magyari Beck Szabolcs: Miskolcot kihagytuk, de ahogy Zsolti előttem elmondta kemény a 2WD kupa mezőnye, mi pedig szeretnénk benne keményen helytállni. De a lényeg, hogy célba érjünk, ez a legfontosabb tervünk.

Kolencsik Balázs: Nagy motivációt ad nekünk, hogy nem lesz prológ a Székesfehérvár Rallye-n. 😀 Emiatt neveztünk. 😀 Komolyra fordítva a szót, a lényeg, hogy célba érjünk és emellett az autót is teszteljük. Ha egyszer végre sikerül összebarátkoznunk, akkor fogunk vele gyorsan is menni. De most még nem tartunk ott egyelőre.

Rideg Tibor: A környéken lakunk és eljöttünk egyet autózni, kipróbáljuk a pályákat és a Rallye2-t. Ez lesz az első Rallye2-es versenyünk.

Vass Károly: A célunk a tisztességes helytállás, ami nem lesz könnyű, mert sok az autó és erős a mezőny. Reméljük, hogy jót tudunk autózni és szép hétvégénk lesz.

Deli László: A 2WD kupában dobogóra szeretnénk állni, ez a legfőbb célunk. Még nézőként sem jártam a környéken, minden szakasz idegen lesz nekem, és még a navigátorom is új.

Szetei Norbert: Hazai verseny nekünk a Székesfehérvár Rallye és minden jel arra utal, hogy egy top autóval, egy Peugeot 208 R2-vel fogunk a hétvégén rajthoz állni. Ennek örömére jól és lendületesen szeretnénk autózni.

Zagyva Lajos: Minden évben ugyanaz a tervünk. Szeretnénk az abszolút értékelésben is megnyerni a Székesfehérvár Rallye-t. Ez az elmúlt két évben sikerült. A kihívás óriási lesz, hiszen egy csodálatos hölgy olvassa majd idén az itineremet. Azt szeretném, hogy jól érezze magát mellettem a hétvégén és mindketten megtaláljuk a számításunkat a futam végére, miközben hozzuk a tőlünk elvárt helyezést is.

Bucsi József: Elsősorban az autónkat szeretnénk alaposan kipróbálni, mert két év után most készült el. Miskolcon egy kisebb technikai probléma miatt kiestünk, Fehérváron, pedig majd élesben kiderül, hogy hogyan sikerült a javítás. Új motor, új navigátor, új év, új élet… 🙂

Ruszó Krisztián: Csakis annyi a célunk, hogy meglássuk a célvonalat. Tudjuk, hogy nagyon hasonlít a rajtvonalra, de mi mégis nagyon vágynánk arra, hogy az állandó apró malőrjeinket elhagyva végre célba érhessünk. Reménykedünk abban is, hogy az autónk is akarja majd az igazságot.

Parkánszki Balázs: Arra lesz szükség, hogy a saját árnyékomat átlépjem. Gyorsulni kellene, nem is keveset. Sokkal közelebb szeretnénk menni a géposztályunk élmezőnyéhez, mint ahogy az eddig sikerült.

Gyöngyösi Marcell: Félig-meddig hazai verseny lesz ez nekünk. Két nullás megmérettetés után reméljük, hogy a rallye-ban nem három a magyar igazság, így mindenképpen célba szeretnénk érni. Valamennyit fejlesztettünk a kocsinkon, lekopogom, egészen jónak tűnik. Szeretjük a pályákat, szeretjük a fehérvári versenyt. Nem szeretnénk semmit sem elkapkodni, a legfontosabb, hogy teljesítsük a versenytávot, aztán meglátjuk, hogy mire lehetünk jók. Csak azon kell izgulnunk, hogy a csapatvezetőnk, a navigátorom kedvese, Simon Niki minden perces kismama, bármikor jöhet a baba, így az is megeshet, hogy valamelyik gyorsasági végéről egyenesen a szülőszobára megyünk majd a versenyautóval. Ebben az egy esetben nem bánnánk, ha nem a céldobogón zárnánk a futamot.

Bartha Nándor: A terveink a tavalyitól komolyabbak, mert tavaly sajnos kiestünk, ezen szeretnénk javítani. Alaposan felkészültünk az új navigátorommal, akivel sokat gyakoroltunk. Ismerem jól a családját is, ha ugyanolyan, mint az anyukája, akkor 100%-os lesz a futamunk.

Tordai Gábor: Egy izgalmas futamra vágyunk, aminek a végén célba érünk. Az autónkat felkészítettük, szerintünk baj nem lehet. A kategóriánk és a 2WD kupa is nagyon kemény lesz.

Godó Tamás: Érjünk végig, menjünk a saját tempónkban és érezzük jól magunkat. Az elmúlt két évben sikerült Székesfehérváron értékelhető eredményeket felmutatnunk. Ha ez idén is sikerül az jó lesz, ha nem, akkor sem leszünk szomorúak.

Karner Zoltán: Mumusunk a fehérvári futam, mert még soha nem sikerült célba érnünk. Szeretnénk ezt az átkot megtörni és jó lenne végre tempósan autózni. Meglátjuk, hogy ez hogyan sikerül…

Fancsik Gergely: Életünkben először vagyunk itt és szeretnénk megismerkedni a fehérvári pályákkal. Jó lenne valahol az elejében autózni, de lényeg, hogy célba érjünk. Meglátjuk…

Ifj. Bartha Aurél: Az autónk szépen megépült, és egy jó, aszfaltos versenyre készülünk. Az aszfalt fehér, amit egy kis eső nagyon csúszóssá tud tenni, de a Hondánk kedveli a széles, lobogós pályákat. A visszafordítókban gyorsabbak a hátul hajtósa autók, de itt most nem sok ilyen kanyar lesz, ami nekünk kedvezhet. Reménykedve várjuk a rajtot. A pályák tetszenek.

Rónavölgyi Endre: Kevésbé vagyunk stresszesek, mint Egerben. Mindenképpen célba szeretnénk érni, és ha ez sikerül, akkor szeretnénk a P11-es géposztály és Kia kupa első helyéért is harcba szállni. Abban bízunk, hogy nem lesznek változóak a körülmények, mert a pályák nagy koncentrációt és figyelmet követelnek. Igyekszünk mindet abszolválni.

Jobbágy Ákos: Szeretnénk nagyon jól érezni magunkat, a kikapcsolódás fontos lesz számunkra a hétvégén. A munkára akarunk a legkevesebbet gondolni, a szórakozásra pedig a lehető legtöbbet. Megpróbálunk azért majd sietni, de nem hajtunk életre-halálra.  

Krajnyák Petra: Mindenképpen nyerni szeretnénk, mert egy győzelemmel átvehetnénk a bajnokságban is a vezetést. Ez az egyetlen célkitűzésünk.

Cseke Péter: Azért jöttünk, hogy egy jót autózzunk. Különösebb elvárásaink nincsenek, csak legyen minden jó. Az időjárás már tökéletes, az autó egyelőre jó, reméljük, hogy kitart a célig, bízok benne, hogy én sem hibázok nagyokat. Ha ez meglesz, akkor biztosan jó versenyünk kerekedik.

Foczkó Ákos: A célba érkezés a legfontosabb, de a miskolci nagy balesetünktől függetlenül szeretnénk értékelhető eredményt elérni. Nem tettünk le erről, de elsősorban végre célba szeretnénk érni.

Szilágyi Géza: Holtversenyben vezetjük Ruszkai Attiláékkal a P13-as géposztályt, jó pozícióból várjuk a folytatást. A célba érkezés számunkra az elsődleges feladat. Ezen felül minél gyorsabbak szeretnénk lenni, hogy csatázhassunk a dobogós helyezésekért. Soha nem versenyeztünk még a környéken, így belsőkamerás felvételekből próbáltuk felmérni a terepet. Ezek alapján tetszenek a gyorsasági szakaszok, izgatottan várjuk a rajtot.

Marton Zoltán: Igazából csak a célba szeretnénk érni, mert 10 hónapja nem ültünk a versenyautóban. Örülünk, hogy újra versenyezhetünk, vasárnap fogunk élesben tesztelni. Reméljük, hogy célba érünk.

Nagy Péter: A Miskolc Rallye-t egy kisebb technikai problémával zártuk, amit sikerült kijavítani mostanra. Elugrott a vezérlés egy foggal és nagy szerencsénk volt, hogy a motor ezt kibírta. Ezt helyre tettük, elég jól szól az autó, igyekszünk mi is minél jobban szerepelni.

Neukirchner András: Továbbra is követjük az idei évben eddig bevált taktikánkat, okosan szeretnénk versenyezni, nem fogunk rohanni. Most az autónkra is különösen vigyázni kell, mert nem a saját kocsimmal megyünk. Szilágyi Tomi Hondáját próbáljuk ki újra, így vigyázni kellene rá, de mindenképpen pontokat akarunk szerezni. Zagyva Lajosékkal nem tervezünk leállni csatázni, annál okosabbak vagyunk. Ő sem tudna engem megverni Pécsen, én sem bírnék el vele szerintem Fehérváron. A mezőny első öt helyét céloztuk meg magunknak.

Spindler Tibor: A legfőbb tervem az lesz a hétvégén, hogy a lányomat alaposan megautóztatom. Elmúlt 18 éves én pedig megígértem neki, hogy egyszer beülhet mellém. Ennek most jött el az ideje, komoly terveim ezen felül nincsenek. A Historic Bajnokság mezőnyében mostanában nem volt szerencsénk, ezért is neveztünk ezúttal a Rallye2-be. Reméljük, hogy ez meghozza a várt sikereket.

Géringer Zoltán: Azt tapasztaljuk, hogy nagyon jó idő van, ezerrel süt a nap és ez nem hajtja a mi magunkra a vizet. Ennek örülünk is, meg nem is, mert nagyban rontja a napsütés az esélyeinket, vizes pályán többet küzdhetnénk az élmezőnnyel. Ettől függetlenül nem adjuk fel, igyekszünk harcba szállni mindenkivel, hogy minél több pontot szerezzünk a verseny végén.

Takács Márk: Most lett készen az új autónk, VFTS lett az A-s Ladánkból, úgyhogy Székesfehérváron elsősorban a gyakorlásé lesz a főszerep. A következő futamunkon pedig már versenyzünk is keményen.

Ruszkai Attila: Pontokat gyűjteni jöttünk, mert még soha nem jártunk a környéken. Kicsit be is néztük az időket, így a pályabejáráson csak kétszer tudtunk autózni a csákberényi és az oroszlányi gyorsaságikon. Ennyiből kell megoldanunk.

Berta József: Terveink a szokásos módon most sincsenek. Az autónk új lesz, eladtam a Lada VFTS-emet, egy Citroennel fogunk most versenyezni. A pályákon én még nem mentem, Heni már igen, többször is. A legfontosabb az lesz, hogy megismerjem az új kocsit. Az első próbák alapján azt mondom, hogy nem túl erős, de jobban vezethető, mint amilyen a Lada volt.

Kiss Zsolt: A terveink szerint az utolsó méterig teljesítjük a versenytávot, idén először célba érünk, és innentől kezdve mindig így lesz a bajnokság végéig. Szeretnénk megnyitni a jó szériát.

Csikó Péter: Elég fáradt vagyok, sűrű volt a hajrá. A verseny előtt két héttel dőlt el, hogy itt tudunk lenni. Az autónkat darabokra szedtük, és csak az utolsó három napban sikerült összerakni. Egy métert sem mentünk vele miután készen lett. Ezért jöttünk vele az adminisztratív átvételre, hogy legalább ezen a pár kilométeren keresztül próbálgathassuk.

Berta László: Nincsenek komoly tervek, mert egy jó barátom olvassa majd az itineremet, akivel még soha nem autóztunk együtt, ráadásul először fog navigálni. A lényeg, hogy célba érjünk, nem tervezgetünk.

Fábián Donát: A tervek a szokásosak: érjünk végig, érezzük jól magunkat. Ha e mellé még egy szép eredmény is társul majd, akkor boldogok leszünk. Szeretjük a pályákat, a Székesfehérvár Rallye nekünk mindig jól sikerült, izgatottan várjuk a rajtot.

Tőzsér Áron: Horgászni fogunk, utána pedig megyünk welnesselni. 😀 de a tervek szerint autóversenyzünk is egy kicsit. Zoli a régi-új navigátorom, régen ültünk egy autóban, de örülök, hogy újra együtt versenyezhetünk, nem volt könnyű megfelelő időpontot találni erre a közös versenyzésre. Idén ez a harmadik versenyem, és a harmadik navigátorral állok rajthoz.

Lendvai István: A munkánk miatt csak szombaton tudtunk pályát járni, ezért csak kétszer mentünk a pályákon. Igyekeztünk pontos itinert írni, hogy a futamon ne legyen probléma. Szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Ehhez az autó adott, már csak nekünk kell jól teljesítenünk a hétvégén.

Trencsényi Vince: Autóversenyezni szeretnénk, elsősorban ezért jöttünk. 🙂 Szeretnénk egy jót menni és a miskolci csorbát kiköszörülni. Ez a fő célunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük