Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Tim Gábor: Székesfehérvár tartozik nekünk

Tim Gabi és Timár Tomi nagyot ment áprilisban, Miskolcon, abszolútban gyorsaságit is nyertek, de kapitulált a motorjuk, így az összetett értékelés első helyről kellett kiállniuk, Mályinkán. Az autó időben elkészült, a srácok pedig motiváltak, készen állnak arra, hogy az előttünk álló hétvégén a borsodi fiaskóért, valamint a tavalyi székesfehérvári sérelmeikért is revansot vegyenek. Tim Gáborral beszélgettünk.

Miskolcon elég nagyot szólt a motorotok, addig is, amíg mentetek, amikor pedig az abszolút első helyen autózva felrobbant, akkor meg pláne. Sikerült rendbe szedni? Ott lesztek Székesfehérváron?

Természetesen igen. A csapatvezetőnk, Farkas Kálmán megnyugtatott, azt az információt közölte velem, hogy minden rendben van, újra harcra kész a kis Opel Adam-unk. Óriási köszönettel tartozunk ezért neki és a csapatunknak is.

Mik lesznek a terveitek a hétvégi versenyen?

Elég nagyok az elvárásaink magunkkal szemben, komolyak az elképzeléseink. Tavaly Miskolcon jól szerepeltünk, ám idén kibabrált velünk Borsodban a technika ördöge. 2018-ban kiestünk Székesfehérváron, így a matek azt mondatja velem, hogy a Székesfehérvár Rallye-nak jól kell sikerülnie. Tartozik nekünk annyival, hogy ezúttal visszaadja nekünk azt, amit elvett korábban. Ha Miskolc jól sikerült volna, és nem esünk ki az első helyről, hanem behúzzuk a győzelmet, akkor akár 60 pont is szerepelhetne most a nevünk mellett és végtelenül nyugodtak lehetnénk a bajnokság szempontjából. Nagyon jó lenne, ha az elhullajtott borsodi pontjainkból visszaszerezhetnénk Fehérváron néhányat.

Tövig nyomjátok a gázt, vagy kivárásra utaztok?

Nem sok lehetőségünk lesz a taktikázásra, mert rövid a versenytáv. A másik érvem a sietség mellett az az, hogy ha az ember egyszer már vezette a bajnokságot, akkor minél hamarabb szeretne visszakerülni a táblázat élére. Ennek érdekében nem fogunk spórolni a gázzal, hanem nyomjuk majd a pedált padlóig, toljuk, ahogy a csövön csak kifér.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük