Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Krajnyák Petra: Cél a cél és a győzelem

Krajnyák Petra és Velezdi Eszter a Miskolc Rallye-n kizárólag szorgalomból, tét nélkül állt rajthoz, de a csöppet sem könnyű kihívás megérte a fáradtságot, mert a lányok célba értek, sokat tanultak és a Borsodban szerzett tapasztalatokat a hétvégén, Székesfehérváron hasznosíthatják, ahol átvehetik a vezetést a P11-es géposztályban, valamint a Kia kupában egyaránt.


A Miskolc Rallye-n nem szerepelt a Kia kupa mezőnye, ám ti egyedüli kiás résztvevőként mégis ott voltatok, és képviseltétek a kis Picantokat. Mi volt a tervetek és hogyan sikerült a borsodi futamotok?

Miskolcon tapasztalatszerzés céljából álltunk rajthoz, természetesen a Kia kupán kívül, és azt gondolom, hogy a terveinket maradéktalanul sikerült megvalósítanunk, sokat tanultunk. A pályák nagyon technikásak voltak, a körülmények és az időjárás pedig még nehezebbé tették szakaszokat. Soha nem mentünk még vizes gumikkal, ezekkel is sikerült megismerkednünk. Teljesen kaland és defektmentes hétvégét zártunk, és összességében sikerként könyveltük el a miskolci megmérettetést, mert jól vettük az akadályokat, sikerült célba érnünk, miközben nagyon ügyes párosok és elég komoly versenyautók estek elég nagyokat a bükki gyorsaságikon.

Sok munka nem lehetett az autóval Székesfehérvár előtt. Sikerült a felkészítése?

Tudomásom szerint tökéletesen rendbe szedte a csapatunk, bár valóban nem sok dolguk volt a kocsival Miskolc után. Csak fékeket kellett cserélni. Tesztelni nem voltunk, és nem is tartunk főpróbát a Székesfehérvár Rallye előtt. Vasárnap fogunk legközelebb beülni a versenyautónkba.

Mentetek már valamikor a Székesfehérvár Rallye pályáin, vagy valahol a környéken?

Eszter tavaly már navigált ezeken a pályákon, így neki lesz némi tapasztalata, amire tudunk támaszkodni. Nekem viszont minden újdonság lesz.

Ha jól szerepeltek átvehetitek a vezetést a Kia kupában. Csak 3 pont a hátrányotok, Vogel Adrienn pedig mínuszolja a hétvégi futamot.

De mi ettől függetlenül nem csak a három pont begyűjtésére, hanem a P11-es kategória és a Kia kupa első helyének a megszerzésére fogunk törekedni. Szeretnénk jól szerepelni a versenyen. Ennek érdekében időben megkezdtük a felkészülést, szorgalmasan nézegettük a videókat, hogy legalább fejben felkészülhessek arra, hogy mi vár ránk a székesfehérvári megmérettetésen. Egy gyorsasági új lesz, arról egyelőre nem sokat tudunk, de a pályabejáráson majd alaposan megismerkedünk vele. Azt gondolom, hogy készen állunk a versenyzésre, így más célunk nem lehet, mint a céldobogó és a győzelem.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük