Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Zsebe Gábor: Nem lesz idő taktikázni

Zsebe Gabi – Zákányi Janival a bal1-ben – Miskolcon is hozta a tőle már megszokott komoly tempót, mindent kiautózott a jó öreg Skoda Feliciájából, az utolsó gyorsasági szakaszt még az összetett értékelésben is megnyerte, de egy defekt alaposan keresztül húzta a számításait Borsodban. Éppen ezért a bajnokság harmadik futama előtt nagyon motivált a baranyai páros, mert Székesfehérváron már nem csak a plusz pontokat, hanem a jó tempóért járó kupákat is szeretnék megszerezni a célban. Zsebe Gáborral beszélgettünk.


A P12-es géposztály első helyéről várjátok a fehérvári rajtot. Hogyan álltok a felkészüléssel?

A Miskolc Rallye-n mindössze egy defekt hátráltatott minket, ezt leszámítva rendben volt a versenyautónk. A jó eredményünk ennyin úszott el, de elégedetlenek egyáltalán nem vagyunk, mert a power stage plusz pontjaival jól állunk a kategóriánk értékelésében, az összetettben pedig a hetedik pozíciót foglaljuk el jelenleg a bajnokságban. Az elmaradt szombathelyi verseny híján volt idő bőven a felkészülésre, az apróbb finomításokon kívül csakis a kötelező teendőkre kellett időt fordítanunk. Izgatottan várjuk a Székesfehérvár Rallye rajtját.

Kemény lesz a mezőny ismét…

Nem is kicsit! A P12-ben újra több mint 20 versenyzőpáros méreti meg magát, nem lesz könnyű a dolgunk, amennyiben az élmezőnyben akarunk autózni. De nem csak a géposztályunk erős, hanem a teljes Rallye2 Bajnokság is. Szerintem az utóbbi évek egyik legnívósabb csapata verődött össze a 2019-es évre, aminek én személy szerint nagyon örvendek, mert így lehet nagyokat csatázni. Több olyan versenyzőpárost is meg tudnék nevezni, akik már felfelé lógnak ki a Rallye2-ből.

Mik lesznek a terveitek?

Három szakaszból kettő teljes egészében megegyezik a tavalyiakkal, egy pedig az egyik 2018-as pályának a rövidített változata, ha jól értelmezem a kiírást. A Székesfehérvár Rallye-ra jelentősen megváltozik a szemléletünk, eltér majd az eddig megszokottaktól. A verseny biztosan jó lesz, de azt nagyon sajnáljuk, hogy a versenykilométerek számát alaposan leredukáltál a szerevezők, szívesen autóznánk többet is versenytempóban a királyok városának a környékén. Sprintversenyként kezeljük majd az előttünk álló székesfehérvári futamot, ahol az első méterektől az utolsókig bele kell adnunk apait-anyait, mert a pályák rövidsége miatt egyszerűen nem lesz lehetőségünk és időnk arra, hogy taktikázzunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor   

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük