Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bencs Zoltán: Dobogóra szeretnénk állni Fehérváron

Bencs Zoli és Bencs Gabi taktikusan, és kellően gyorsan autózott a Miskolc Rallye saras pályáin, így a kategóriagyőzelem mellé a power stag-en begyűjtöttek a három plusz pontot is, amikkel már összesen 10 pontnyi előnyre tettek szert az 5-ös géposztály éves értékelésében. Székesfehérváron a borsodi párosnak nem lesz könnyű dolga, de a több ismeretlenes egyenlet ellenére is arra készülnek a Bencs testvérek, hogy a kategóriájukban újra dobogóra álljanak a célban. Bencs Zoltánnal beszélgettünk. 

Nyakunkon a Székesfehérvár Rallye. Mivel telt az idő a hazai versenyetek, a Miskolc Rallye óta?

Elég sok munkával, de az autóval szerencsére nem sok dolgunk akadt, mert jól bírta a bükki megpróbáltatásokat. Általános revíziót végeztünk rajta, cseréltünk féktárcsákat, fékbetéteket, motor és egyéb olajakat, szóval megfutottuk a szokásos és egyben kötelező köröket, mielőtt felkerekednénk a fehérvári futam helyszínére. Jelenleg a legnagyobb kérdőjel számunkra az az időjárás, mert a környékünkön, a Miskolc Rallye óta szinte folyamatosan esik az eső. Örülnénk, ha a Székesfehérvár Rallye hétvégéjére megkönyörülnének rajtunk az égiek, és száraz aszfalton autózhatnánk.

Az aszályon kívül mire vágytok a fehérvári futamon? Mit vártok a Székesfehérvár Rallye-tól?

Jó a kérdés, mert utoljára 2004-ben indultam Székesfehérváron, és akkor még murvás pályák szerepeltek az útvonallapon, én pedig navigáltam egy Mitsubishi Lancer-ban, úgyhogy nekem minden újdonság lesz. Egyik gyorsaságin sem mentem még korábban, nem tudjuk, hogy mire számítsunk. A belsőkamerás felvételeket természetesen szorgalmasan nézegetjük az interneten, azokból próbáljuk meg felmérni, hogy mi várhat ránk a gyorsaságikon. A nevezési lista alapján azt mondom, hogy jó lenne, ha az 5-ös géposztályban, a futam végén felállhatnánk a dobogó valamelyik fokára. Tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, mert Várnai Dávidék biztosan nagyon felszívják magukat a hazai versenyükre, és a többiek is ügyesek, de számunkra cél a cél, aztán a fő feladatunk megvalósítása közben igyekszünk majd megszerezni egy szép trófeát is.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük