Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Lendvai István: Fehérvár után is szeretnénk megtartani a 201-es rajtszámot

Lendvai Pisti és Madár Tibi nyerte a legtöbb gyorsasági szakaszt Miskolcon, de egy apró hiba miatt megbüntették a srácokat, akik ezzel mit sem törődve nyomták tovább a gázt és mindössze 6,1 másodperc választotta el őket a célban, a győzelemtől. A borsodi bronzérmük viszont elég volt ahhoz, hogy az élre álljanak az éves értékelésben, két futam után ők vezetik a 6-os kategória mellett az abszolútban is a táblázatot. Pisti elmondta nekünk, hogy nagyon örülnének annak, ha ez a helyzet a fehérvári megmérettetés után sem változna. Lendvai Istvánnal beszélgettünk.


A Miskolc Rallye után öt ponttal vezetitek összetettben a Rallye2 Bajnokságot. Hogy érzitek magatokat az élen?

Jól. 🙂 Nagyon vidámak vagyunk a Miskolc Rallye óta, jó kedvűen telt el a Székesfehérvár Rallye-ig a váratlanul hosszúra nyúlt szünet. Nagyon sajnáltuk, hogy elmaradt a Szombathely Rallye, mert szívesen mentünk volna egyet a vasi, murvás pályákon. Nem volt más választásunk, Székesfehérvár került a célkeresztbe, ahová biztosan jó szájízzel és motiváltan fogunk megérkezni.

A nagy vidámság közben jutott idő az autó felkészítésére is? Mit kellett javítanotok a C2R2Max-on a miskolci futam után?

Sátán egyszer lecsúsztunk a pályáról, ezért a futóművel akadt dolgunk, néhány alkatrészt cserélni kellett, volt mit dolgoznunk. Ezen kívül a váltó is átesett egy revízión, és új dekorációt kap az autó a Székesfehérvár Rallye előtt. De az csak a verseny napján, az utolsó pillanatban fog kiderülni, hogy milyen köntösbe bújtattuk a kis Citroenünket.

Soha nem indultatok még Székesfehérváron. Mit tudtok a pályákról, és mit vártok a versenytől?

Nem jártunk még a koronázó város környékén, de ettől függetlenül minden követ meg fogunk mozgatni annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljünk és ugyanazt a pozíciót szeretnénk elfoglalni a bajnokságban a futam után, mint ahol jelenleg is állunk. Az internetet szorgalmasan böngésszük, keressük a gyorsaságikról a sporttársaink videóit. Tempós szakaszokra készülünk, amik nekem kifejezetten fekszenek. Szeretem az ilyen jellegű, gyors, bevállalós kanyarokat. Reméljük, hogy nem fog esni az eső, mert száraz körülmények között szívesebben autóznánk, de az lesz, ami lesz, alkalmazkodunk a körülményekhez, hogy a futam végén a lehető legtöbb pontot vihessük haza a bajnokság harmadik futamáról.

Rallye2.hu – Salánki Gábor 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük