Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Deli László: Mozgalmas, izgalmas és kalandos volt a Miskolc Rallye

Deli Laci remekül rajtolt el Egerben, a 2WD kupában, és Miskolcon, Losonczi Csabival egy nagyon értékes ezüstéremmel, valamint a mellé járó pontokkal gyarapították az egri gyűjteményt, amiknek köszönhetően most stabilan, nyolc pontos előnnyel vezetik a 2WD kupában, az éves eredménylistát. A váratlan sikerek okán a páros most felbátorodott és azon szorgoskodik, hogy a csekély költségvetéséből ki tudják szorítani a Székesfehérvár Rallye-ra szükséges anyagi javakat. Tudják, hogyha továbbra is ilyen szorgalmasan gyűjtögetik a pontokat, akkor abból még bármi kialakulhat a szezon végére. Deli Lászlóval beszélgettünk.


Egerben, a 2WD kupában az első helyen zártátok a futamot. Milyen tervekkel érkeztek meg Miskolcra?

Az Eger Rallye-t kétségtelenül egy igen jól sikerült versenynek nevezhetjük, mondhatnám azt is, hogy várakozáson felül alakult a vége, ezért Miskolcra azzal az elképzeléssel érkeztünk meg, hogy folytassuk a pontgyártást, és biztosan célba érjünk. Az is az elképzeléseink közt szerepelt, hogy ha lehet, akkor újra dobogós helyen végezzünk a 2WD kupában. Ezt végül valamivel könnyebben sikerült megvalósítani, mint ahogy azt a verseny előtt gondoltuk, mert az évnyitó forduló után népesebb mezőnyre számítottunk Miskolcon, mint amilyen végül kialakult.

Milyen volt a borsodi versenyetek?

Szerintem mindkettőnk nevében kijelenthetem, hogy mozgalmas és izgalmas. Kalandos volt, igazi túlélőverseny kerekedett a körülményeknek köszönhetően a Miskolc Rallye-ból. Esős pályákra való gumink nem volt, abból „főztünk”, amink van, ezért puha slickeket vágtunk meg a vizes aszfaltra. Reggel ez nem volt tökéletes, de ennek ellenére elég jól éreztük magunkat. A 2WD kupában ezúttal is ott volt egy hondás páros, Kovács Marcellék, akik most nem hibáztak, így nem tudtuk felvenni a velük versenyt, nagy volt a technikai lemaradásunk az A-s Ladánkkal. Műszaki problémánk nem volt, de úgy voltunk vele, hogyha nincs baj, akkor majd mi csinálunk magunknak. 🙂 A mályinkai gyorsaságin sikerült felszaladunk egyszer a partoldalra, amin majdnem felborult a kocsink. Szerencsére megúsztuk a hempergést.  

Bükkszentkereszten is ért minket meglepetés. Ugyanott, ahol Foczkó Ákosék sajnálatos módon eltrafálták a kőfalat mi elmentünk egyenesen. Nekünk még szerencsénk volt, a bukótér megmentett minket. Ezeket a kalandokat leszámítva minden rendben volt. A DVTK stadionjánál, a célban nagyon örültünk az eredményeknek. A Lada kupa elejéhez szerettünk volna egy kicsivel közelebb kerülni, de a miénkhez hasonló tudású autókhoz mérve a produktumunkat nem lehet okunk a panaszra.

Azt elhiszem, hogy örültök a 2WD kupában megszerzett ezüstéremnek, mert ennek köszönhetően megtartottátok a vezető helyeteket, majdnem egy futammal vezettek kettő után. Székesfehérvárra ellátogattok?

Az autónk jól bírta a miskolci erőpróbát, de a verseny még egyelőre kérdőjeles, mivel elég csekély a költségvetésünk az év eleji tervek között nem szerepelt Székesfehérvár. Nekünk a következő futamnak, a Salgó Rallye volt betervezve. De éppen azért, mert fölöttébb jól állunk a 2WD kupa értékelésében meggondoltuk magunkat és szeretnénk részt venni a fehérvári futamon is, mert bízunk abban, hogy tovább tart a sikerszériánk és a jelenlegi lendületünk nem csak az év elejére lesz jellemző, hanem kitart mellettünk az év hátra lévő részében is.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük