Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Gyöngyösi Marcell: Vissza vagyunk vonulva

Gyöngyösi Marcinak és Kollár Karesznak nem hozott szerencsét a kategória váltás, a P13-ban eddig hiába tettek le biztató részeredményeket az asztalra, a célba érkezés nem jött össze nekik sem Egerben, sem Miskolcon. Emiatt, valamint a tavalyi kálváriájuk után most betelt a pohár Marciéknál és eldöntötték, hogy ők a Székesfehérvár Rallye-ig hátra lévő időt „elbaksaizzák”, 🙂 azaz látványosan visszavonulnak, hátha nekik is legalább annyira bejön ez a csel, mint tavaly, a Miskolc Rallye után Baksai Laciéknak, akik egy hosszan tartó pechszériát egy „visszavonulással” lezárva, a 2WD kupa bajnokainak mondhatják magukat. A Miskolc Rallye-ról, a rallyementes remetehetekről, valamint a fehérvári tervekről Gyöngyösi Marcellel beszélgettünk.

Egerben ott ragadtatok az egyik szakasz rajtjában, rettenetesen csalódott voltál az évnyitó verseny után. Mi történt az autóval? Mit vártatok a Miskolc Rallye-tól?

Azt az alkatrészt kellett kicserélnünk a fékpedálnál, ami elgörbült, ez nem volt túl nagy matek, hamar végzett a munkával a szervizünk. Ezt leszámítva nagyjából rendben volt a kocsink. Egyszer a szalagkorláthoz is odaérintettük az Opelünket, a lökhárítót pedig elhagytuk. Sárvédőt és indexlámpát cseréltünk, szereztünk új lökhárítót, csak apróságokkal kellett foglalkozni, nem éjszakáztunk a műhelyben azért, hogy a Miskolc Rallye-n rajthoz tudjunk állni. Miskolcon mindenképpen célba szerettünk volna érni, ez lett volna a versenyünk egyetlen kitétele. De nem adatott meg nekünk Borsodban sem ez az öröm.

Mi adatott meg nektek Miskolcon?

A salakpályán éppen előttünk szakadt le az eső, úgyhogy ott inkább éreztük magunkat valamiféle motorcsónak versenyen, mintsem rallye-n, de sikeresen lecsónakáztuk a három körünket. 🙂 Szombaton csak a reggeli, bükkszentkereszti gyorsaságit tudtuk teljesíteni, nagyon óvatosan autóztunk a bemelegítő szakaszon, bátrabban is elvállalhattuk volna. Éppen ezért eléggé elcsodálkoztunk azon, hogy az összetettben a 25. helyet sikerült megszereznünk, ettől hátrébb vártuk magunkat. Aztán elrajtoltunk Mályinkán és még felfelében, a széles részen kaptunk egy hátsó defektet. Nem álltunk meg kereket cserélni, lassú defektnek tűnt, de a gumi másképpen gondolta, és hirtelen lefordult a kerékről. Teljesen irányíthatatlanná vált a kocsink, nekicsúsztunk egy csatorna betonpillérének, ami odatette a pontot a Miskolc Rallye-nk végére. Viszonylag nagy tempóval értünk a kanyarba, de ettől függetlenül el kellett volna férnie, ám amint leesett a felniről az abroncs, azonnal kezelhetetlenné vált a helyzet. Még volt annyi időm, hogy vissza váltottam egyet, a kézifék karját felrántottam, ahogy csak bírtam, megtettem, amit lehetett, de ennyire volt elég a mentés. Ismét túl rövidre sikerült a versenyünk. 🙁

Szárnyra kaptak a hírek, azt nyilatkoztad, hogy visszavonultok, legalább egy kis időre. Mi a helyzet ezzel a kapcsolatban?

A hír igaz, most éppen a vissza vagyunk vonulva, rallye nélkül éljük az életünket. Ezt egy másik interjúban már bővebben kifejtettem. Ez a dolog egészen a Székesfehérvár Rallye-ig fog tartani. 🙂 A visszavonulással kapcsolatos ötletünk onnan jött, hogy Baksai Laci is rengeteg kudarcot átélt a tavalyi Miskolc Rallye-ig, és az ott történtek után kerek perec kijelentette, hogy ő befejezte, szögre akasztja a sisakját. Ezután mégis eljöttek Erdei Zolival Szombathelyre, ahol hosszú idő után végre sikeresen célba értek, megkezdték a pontgyártást és az év végén megnyerték a 2WD kupát, a legjobb pedig az, hogy tavaly május óta nem estek ki sehol sem. Remélem ez a taktikai húzás nálunk is beválik, mert Székesfehérváron amellett, hogy ott leszünk, nagyon szeretnénk célba érni is. A tempónk egyébként arról tanúskodik, hogy még akár a P13-as géposztály elejében is teljesíthetnénk a versenytávot. Ahhoz, hogy ezt bebizonyítsuk nem ártana abszolválnunk végre egy komplett futamot. Megyünk Fehérváron, ott leszünk Veszprémben is és még más futamokon is, csak jelenleg nem tudjuk, hogy hogyan alakul a bajnokság versenynaptára. Nem adjuk fel, bár egyáltalán nincs jó kedvünk, ám mindentől függetlenül teljes erőbedobással készülünk a folytatásra, hogy minél hamarabb lezárjuk a pechszériánkat.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük