Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Lendvai István: Nem sokon múlt a győzelmünk

Lendvai Pisti és Madár Tibi győzni utazott a miskolci futamra és meg is lehetett volna a hőn áhított győzelem, ha nem vétenek a srácok egy apró hibát Garadnán, már szinte a verseny legelején. De az emiatt benyelt pofon józanítólag hatott a párosra, innentől kezdve hibák nélkül, okosan versenyeztek, a sarat is legyőzték, és ha van még legalább egy szakasz az útvonallapon, akkor könnyen megeshet, hogy a legnagyobb kupákat vitték volna haza Miskolcról, mert kis híján teljesen ledolgozták a nevük mellé bejegyzett plusz 60 másodpercet. Lendvai Istvánnal beszélgettünk.


Bronzéremmel nyitottátok az évet Egerben. Mit vártatok a Miskolc Rallye-tól?

A legfontosabb célkitűzést teljesítettük, célba értünk, ez volt az első számú feladat a számunkra. Ezen felül rengeteg pontot szerettünk volna szerezni, nagyrészt ez is megvalósult, erre sem lehetett összességében panaszunk. Szóval, amiért mentünk, azt megkaptuk Borsodban és még egy jót versenyeztünk is. Ha egy apró hiba nem jön közbe, akkor most akár a futamgyőzelmünkről is beszélgethetnénk.

Mi volt ez a hiba és milyen volt a Miskolc Rallye nektek?

A második gyorsasági szakaszra, a garadnai időellenőrző állomásra, egy perccel korábban érkeztünk meg, mint kellett volna, és ezért kaptunk egy perc időbüntetést. Ezután volt bennünk olyan érzés, hogy a sok pontnak búcsút is inthetünk, mert az összetett értékelésben egészen a 18. helyezésig csúsztunk vissza, onnan kezdtük meg a felzárkózást, mind a négy hosszú gyorsaságit sikerült megnyernünk. Eközben csakis kivárásra autóztunk, a biztonságos célba érkezésre törekedtünk, de olyan jó tempót tudtunk közben diktálni, hogy gyorsaságiról, gyorsaságira sikerült előrébb lépkednünk és a verseny legvégén mindössze 6,1 másodperccel előztek meg minket Géringer Zoltánék, bronzérmesek lettünk az abszolút értékelésben, a géposztályunkban pedig másodikként intettek le minket.

Ezt annak is köszönhettük, hogy több versenyzőtársunk idő előtt búcsúzott, aminek mi nem örültünk. Az eredményünknek viszont igen, nem bosszankodtunk a büntetés miatt elvesztett időn és helyezéseken. Emberek vagyunk, mindenki hibázhat, legközelebb jobban odafigyelünk az órára. Persze jobb lett volna, ha nincs a bünti. Szépen sikerült hajráznunk, a mindvégig hibátlanul működő autónk ebben sokat segített, így nem vesztettünk sokat, tanultunk a szituációból. A saras, vizes úton volt néhány kalandunk, de mindet kezelni tudtuk, nem forogtunk meg. Egyszer, Sátán leestünk az útról, de hamar visszataláltunk oda. A neccesebb inkább az a helyzet volt, amikor nagy tempóval, a parasznyai gyorsaságin keresztbe csúsztunk. Minden kanyar belső íve csurom sáros volt ezen a gyorsaságin, ezekre nagyon kellett figyelnünk. Kettő, vagy három akciónk is volt emiatt. A legkomolyabb egy bal1-ben történt, ahol elég durván megúszott a Citroenünk. Nem unatkoztunk, volt izgalom a verseny minden pillanatában. 🙂

A Szombathely Rallye elmarad. Elindultatok volna a murvás versenyen? Ott lesztek Székesfehérváron?

Nagyon szerettünk volna részt venni az Iseum Rallye-n, mert egyszer, tíz évvel ezelőtt már indultam a szombathelyi futamon, egy Suzuki Ignis-el, és akkor nagyon megtetszettek a vasi pályák. Jó lett volna a kis Citroen C2R2Max-unkkal is kipróbálni őket. Ez most kimarad, pedig már régen készültünk erre az erőpróbára. Székesfehérváron soha nem versenyeztem korábban, még nézőként sem jártam a Székesfehérvár Rallye-n, így nekem teljesen új lesz a terep. Hosszúnak ígérkezik a szünet, ezért nagyon várjuk már, hogy eljöjjön a júniusi futam rajtja.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük