Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Szombatra aszályt kér a Rallye2 mezőnye

A Miskolc Rallye előtt szokásunkhoz híven megkérdeztük a Rallye2 Bajnokság versenyzőit, arról, hogy mit gondolnak az előttük álló hétvégéről, és, hogy mit terveznek a miskolci pályákon. A mezőny nagyobbik része óvatos, interjún kívül többen is elárulták, hogy tartanak a szombatra beígért esőtől, mert a bükki pályák hamar sarasak lesznek, és nehezen száradnak az erdőben. Ha száraz lesz az aszfalt, ha vizes, az biztos, hogy a helyi versenyzők mindent megtesznek majd azért, hogy a lehető legtöbb kupát itthon tartsák a futam végén.


Karner Zoltán: Szeretnénk legalább ugyanolyan jól menni, mint Egerben és emellett javítani szeretnénk a tempónkon és az időkön.

Ugyanaz a terv, mint Egerben, csak az ott látottaktól szeretnénk egy kicsit gyorsabbak lenni. Ha előrébb végzünk, mint Egerben, annak csak örülünk.

Kolencsik Balázs: Egy viszontagságos felkészülés után szeretnénk célba érni a versenyen, gyűjteni szeretnénk a versenykilométereket és jót akarunk autózni. Az eredményt nem nagyon fogom figyelni, bár azzal is tisztában vagyok, hogy ez a kijelentésem akkor fog véget érni, amikor elrajtolunk az első szakaszon. 🙂 De a legfontosabb a biztos célba érkezés lesz, ez előrébb való annál, minthogy belemenjünk felelőtlen vagy rázós helyzetekbe.

Marcsa Niki: Különösebb tervünk nincs, az Eger Rallye után csak szeretnénk célba érni.

Bencs Zoltán: Hazai pálya, így alapvetően ismerjük a miskolci gyorsaságikat. Jó lenne hasonlóan szerepelni, mint Egerben, ha ez hibamentesen sikerül, akkor elégedettek leszünk.

Parkánszki Balázs: Az Eger Rallye után Miskolcon is folytatjuk a tesztelést. Gyorsulnunk kell, össze kell szednünk magunkat az erős mezőnyben és a még erősebb autók közt.

Baksai László: Be szeretnénk venni Miskolcot, mert köztudott, hogy nekem a borsodi pályák nem igazán mennek. Az egri eredményünket szinte lehetetlennek érzem, hogy megismételjük, de törekszünk majd rá.Sokat szeretnénk majd kocsizni. Bízunk abban, hogy elromlik holnapra az idő, mert az nekünk hozhat valamit a konyhára. Cél a cél.

Deli László: A célba érkezés a célunk, az egri 2WD kupa győzelmünket pedig jó lenne itt is prezentálni a futam végén. Túlélő versenyre készülünk.

Tőzsér Áron: Remek autózásra készülünk az új navigátorommal. Az első néhány gyorsasági biztosan arról fog szólni, hogy összeszokunk az autóban. Szokatlan lesz a hang, remélem, hogy hamar megismerkedünk, fel kell épülnie a bizalomnak. A pályabejárás rendben volt, minden jól sikerült. Folytatnunk kellene azt a koncepciót, amit Egerben elkezdtünk, és a mezőny elejében kéne maradnunk, amennyire csak lehet. Komoly mezőny gyűlt össze, rengeteg a helyi erő, sok ügyes pilótával. Ennek ellenére fontos, hogy sok pontot gyűjtsünk, és jól érezzük magunkat.

Godó Tamás: Szeretnénk az egri teljesítményünket felülmúlni, ahol már azelőtt kiestünk, hogy elindultunk. Csak szuperrallyeztunk az évnyitón. Viccen kívül a tervek a szokásosak. Jó kedv, szép élmények és a tisztes helytállás a célunk. Nagyon élvezem az itteni pályákat, igazi rallyefeeling. Hosszú és kemény lesz a holnapi nap, de azt gondolom, hogy nagyon fogjuk élvezni.

Ruszó Krisztián: Reméljük, hogy a hazai versenyünkön célba érünk végre. Szeretnénk jól érezni magunkat és végig menni a versenyen. A végén minden kiderül. Legyen meglepetés!

Szeretnénk befejezni az idei Miskolc Rallye-t, mert legutóbb tavaly mentünk Egerben, és kiestünk egy hiba miatt. Ha sikerül befejezni, akkor szeretnénk tisztességes helyen végezni.  

Tordai Gábor: Az egri szupperralyeval teljesített futamunk után szeretnénk a mezőnyben is bizonyítani, és gyorsulni. Az autót felkészítettük, reméljük, hogy minden rendben lesz.

Molnár Ádám: Egyedi rajtengedéllyel indulunk, az első Rallye2-es versenyünkön, a legfontosabb a célba érkezés, és hogy kipróbáljuk magunkat.

Szetei Norbert: Nagyon erős a kategóriánk, idén először állunk rajthoz. Új az autónk, egyelőre nincs vele rutinunk, öt hónapja nem ültünk versenyautóba, a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat, és jól haladjunk.

Ivony Csaba: Szeretnénk teljesíteni a versenytávot, de nagyon komolyak a pályák. Másak, mint a tavalyiak, ezeken még soha nem mentünk. Az esőtől tartok leginkább, még soha nem autóztunk vízen.

Trencsényi Vince: Győzni szeretnénk, és elfelejteni az egri kiesésünket, amikor a turbó adta meg magát a verseny legvégén. Tudtunk egy keveset tesztelni, reméljük, hogy holnap minden rendben lesz.

Ruszkai Attila: Szeretnénk hozni az egri eredményünket, ott győzni tudtunk a P13-as géposztályban, de tudjuk, hogy a miskolci pályák teljesen másak lesznek, mint az egriek. A garadnai szakasszal nem igazán vagyok kibékülve, az nem a legnagyobb kedvencem, de megoldjuk, jó lenne a végére azt is megkedvelni.

Bartha Nándor: A terveink nagyok, de úgy fogunk menni, hogy a végén ne koppanjunk egy nagyot. A fékproblémát megtaláltuk, felszámoltuk, ami f betűvel kezdődik, és a fékhez kapcsolódik minden új az autónkon. Tényleg jó eredményért akarunk küzdeni. Bükkszentkeresztet jól ismerem, sokat mentem rajta, Pisti alaposan begyakorolta, ha technika bírja, akkor mi is bírjuk, mindennek jónak kell lenni.

László István: Terveink nem nagyon vannak, a célba érkezés a legfontosabb, mert ez az első Rallye2-es versenyünk az idén. Parasznyán már teszteltünk, reméljük jól sikerül a hétvégénk.    

Gyöngyösi Marcell: Annyit dolgoztunk a kocsin, hogy szeretnénk végre célba érni vele, élveznénk a munkánk gyümölcsét. Semmi másra nem vágyunk. Mindketten betegek vagyunk, maximum az egymás orrát fogjuk kifújni a pályákon. Vagy a sajátunkat. 🙂

 Krajnyák Petra: Leginkább fejlődni szeretnénk, amihez tökéletesek lesznek a nehéz, miskolci pályák. A tapasztalatszerzésen túl szeretnénk minél előrébb végezni, bár ez a kemény P12-es géposztályban nem lesz könnyű feladat a kis Kia Picantoval.

Szabó Norbert: Tavaly egy futamon értünk célba, Egerben nem indultunk, csak az a célunk, hogy célba érjünk. Ha ez sikerül, akkor örülnénk, ha egy jó eredménnyel párosulna. De a legfontosabb, hogy üzembiztosan célba hozzon minket a kocsink.

Fábián Dániel: Szeretnénk az Eger Rallye-n mutatott formánkat hozni, csak a végén ne kelljen lassítanunk. Igaz az évnyitón egy fékhiba miatt vesztettük el a győzelmet, nem rajtunk múlt. Menjünk végig, ne hibázzunk, hozzunk jó időket. Ennyi a tervünk.

Ruszkai Máté: Márciusban, Lyukóbányán mentünk egy versenyen, voltak jó gumijaink, kipróbáltuk, hogy milyen időre autózni. Megtetszett, most ugyanez a terv. Attila Egerben használt gumijait felraktuk a mi Ladánkra. Ha jók lesznek az eredmények, akkor próbálkozunk, ha nem, akkor elővesszük a csapatós gumit és adunk az érzésnek. 🙂

Foczkó Ákos: Nem csak a P12-ben, hanem az összetett értékelésben is szeretnénk győzni. Hazai pályán csak ezzel lennénk elégedettek, és az egri fiaskót is így akarjuk elfelejteni, megpróbálunk felzárkózni a többiekhez.   

Berta József: A pályákat nem ismerjük, nem igazán van tervünk, de attól jobb eredményekért jöttünk, mint amit Egerben elértünk.

Géringer Zoltán: Elsősorban célba szeretnénk érni, várjuk nagyon az esőt, mert azt gondolom, hogy akkor közelebb tudunk kerülni az élmezőnyhöz. Száraz aszfalton erre nem látok reális esélyt.

Lendvai István: Pont, mint Egerben, ugyanazok a tervek. Tapasztalatszerzés, minél jobb eredmény és célba érkezés. Rámegyünk az abszolút értékelés pozícióira is, de nagyon erősek az ellenfelek ott is és a 6-os kategóriában is. A pályák tetszenek, igaz még csak Sáta egyik részén autóztam eddig. Reméljük, hogy minden rendben lesz, nagyon várjuk a rajtot.

Fábián Donát: Jól szeretnénk magunkat érezni, és célba szeretnénk érni. Egy jó eredmény csak hab lenne a tortánkra.

Hajdu Tamás: Az elmúlt időszak motorproblémás futamai után terveink nincsenek, csak reményeink. Reméljük, hogy bármilyen formában és eredménnyel, de átgurulunk a célkapun. Esőgumink nincs, ha leesik az eső az mókás lesz. Maximum megyünk a nézőknek.

Csikó Péter: Kapkodva értünk ide, pont, mint Egerbe, csak célba szeretnénk érni. Új navigátorral megyek, Madarász Szabival, Nándi a szabadságát tölti. Remélem, hogy Szabival gyorsabb tudok majd lenni. 🙂

Papp Arnold: A legfontosabb, hogy célba érjünk. Nem sokat aludtunk a verseny előtt, mert ami összetört az autónkon Egerben, azt most javítgattuk meg éjszaka. A fiúk kipróbálták, azt mondták, hogy jó lett. A pályákat bejártuk, izgalmasak lesznek, az az egy célunk van, hogy a miskolci mumusunkat legyőzve – tavaly már a prológ után kiestünk – szeretnénk jót meccselni a többiekkel, majd célba érni itt, a DVTK stadionjánál.   

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük