Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Marcsa Niki: Mályinka nem kérdez, csak végez

Vitek Viktor és Marcsa Niki számára kalandosan, de biztató részeredménnyel kezdődött az Eger Rallye, ám másnap sajnálatosan korán kiszálltak a csatából, már Szuhán le kellett adniuk a menetlevelet. A korai búcsújuk miatt most alig várják a hétvégét, hogy Miskolcon revansot vehessenek az Egerben történtekért. Marcsa Niki számolt be az évük első futamáról, és egyúttal felvázolta a következő futamra szőtt terveiket is.  


Hogyan készültetek az Eger Rallye-ra és mit vártatok tőle?

Az egri verseny előtt részt vettünk a téli, kovásznai hórallyen, ami fantasztikus volt, mindenkinek tiszta szívből ajánlom, hogy egyszer vegyen részt ezen a rendezvényen, főleg azok, akik hiányolják azt a bizonyos „régi feelinget”. A havas verseny után, Eger előtt részt vettünk egy teszten is, Hollóháza mellett. Itt gondunk akadt a fékkel és az elektronikával, de ezeket a szervizes srácok ügyesen orvosolták. Izgatottan vártuk utána az éles helyzeteket, mindketten rendesen be voltunk sózva már, hogy újra mehessünk. Az év első versenye mindig a legizgalmasabb, mert alig várjuk, hogy kik lesznek ott az évadnyitó versenyen, és, hogy milyen autókkal, hogyan szerepelnek majd. 🙂 Hogy Egertől mit vártunk? A szokásos egri őrületet, a rajtdobogót és valami jó eredményt. Kovásznán egy becsúszás miatt lecsúsztunk a dobogóról és úgy gondolom, hogy ez bennünk maradt. Szerettünk volna bizonyítani magunknak, hogy megy ez máshogy is.

Milyen volt a verseny? Mi történt veletek, hogyan és miért?

Tipikusan magunkra húzhatjuk az Eger Rallye kapcsán azt az elhíresült mondatot, hogy amíg mentünk, jól mentünk. 🙂 Már közvetlenül rajtdobogó után elkezdett fokozódni a helyzet. Volt egy elektronikát érintő gikszerünk, amit az első gyorsaságira menet kellett orvosolni. Füstölt, melegedett, most mi lesz, „na fogd meg a söröm” szituációban találtuk magunkat pillanatok alatt. Menetlevél kezeltetés, valamint etap útvonal diktálás közben, telefonos szervizkapcsolattal, de sikerült megcsinálni. Maximum kevesebb embernek integettem vissza, bocsánat érte… Pénteken, az erőpróbás első gyorsaságit alaposan elnyomtuk. Egerszalókon nagyban az számított, hogy mennyire vagy bátor, hogyan tolod át a kanyarokat, a lassítóig mennyire engeded be, megáll e? Az abszolút negyedik pozíciójában és a 6-os kategória második helyén abszolváltuk a szuperspeciált, ami jó érzéssel töltött el minket, de tudtuk, hogy a verseny majd Szuhán fog eldőlni, ettől maximum csak szépeket álmodtunk. Másnap, az egerbaktai bealvásunk után 2,7 másodperc választott el minket a dobogótól. Mérlegelnünk kellett. Nagyon erős kategóriánk jött össze erre az esztendőre, a srácok pedig nem éppen arról híresek, hogy sétakocsikáznak a gyorsaságikon. Keményen odateszik magukat, nyerni mennek a versenyekre és ez így is van jól, ettől pezseg az ember vére. Szóval mérlegeltünk, hogy menni kell, muszáj tartani a tempót, ezért nekimentünk. Szuha minőségéről nem beszélnék, nagyon jól tudja mindenki, aki átélte, viszont mindannyiunknak, az elsőnek, az utolsónak és a kiesőknek is ugyanolyan volt. Ugyanazzal kellett megbirkózni, kinek így ment, kinek úgy, de a feladat az bizony egyforma volt. Felosztottuk rossz és rosszabb részekre, de ez is kevésnek bizonyult. Mi alulmaradtunk. Egy jobb kanyart követően kihúzták alólunk azt a fantasztikus aszfaltot, és a bal oldali, mély árokba csapódtunk, ahol ott hagytuk az autó elejét. A nézők fantasztikusak voltak áttették az autót a másik oldalra, ugyanis elég veszélyes helyen ragadtunk. Ezúton is nagyon szépen köszönjük, puszi-pacsi érte, és köszönjük az utánunk jövők közreműködését is, hogy nem esett ránk senki. Igyekeztem a szükséges figyelmeztetéseket kieszközölni, amíg jobb helyre került az autónk.

Folytatás? Miskolcon?

Így van, Miskolcon, megyünk tovább. Az autó már készen van, most már csak oda kell tenni magunkat. Viktorban egy miskolci verseny van, bennem már picivel több. Kemény lesz, hiszen tudjuk nagyon jól, hogy Mályinka nem kérdez, csak végez. A verseny előtti teszt most kimarad, Viktornak rengeteg a tennivalója. Egyet biztosan tudok mondani a magam részéről: most sem fogok feltartott kézzel rajthoz állni, és úgy gondolom, hogy Viktor is partner lesz ebben.

Rallye2.hu – Marcsa Niki

Köszönjük szépen a családjainknak, barátainknak a támogatást és a biztatást! A nézőknek, sportbarátoknak, sportbíróknak a lelkesedést, a munkát, a szívet-lelket, amit beletesznek! 

Géczy Tominak pedig külön köszönjük az élményutazást! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük