Fábián Dani 2018-ban kipróbálta magát az ORC-ben, de Egerben, Radványi Józseffel visszatért a Rallye2-be, és ha már így tett, akkor egyúttal be is bizonyította, hogy továbbra is komolyan kell számolni vele a P12-ben és a Lada kupában egyaránt. A pechesen zárult, de összességében jól sikerült Eger Rallye-ról és a miskolci tervekről Fábián Daniellel beszélgettünk.  


Egy rövid ORC-s kitérő után érkeztél meg újra a Rallye2 mezőnyébe, egy új navigátorral. Miért jöttél vissza, és mit terveztetek Egerre?

Egy jó versenyt. Ennyire vágytunk. Azért indultam ismét a Rallye2-ben, mert nekem éppen elég azt az időt kigazdálkodni, amit a Rallye2-es futamok igényelnek. Többet nem tudok erre fordítani. A Rallye2-es párosoknak nem szerdától vasárnapig tartott az Eger Rallye, hanem pénteken kezdődött és szombaton már véget is ért. De a visszatérés legfőbb oka az a komoly mezőny volt. Amikor a nevezési lista megjelent igencsak nagyot néztünk, hogy 28-an indulunk, a P12-es kategóriában.

Milyen volt a versenyetek? Amit kerestetek, azt megtaláltátok… 🙂

Teljes mértékben. Nagyon élveztük a versenyzést. Radványi Józsival most mentünk először együtt éles bevetésen, de már az elejétől kezdve megvolt köztünk a tökéletes összhang. Bevallom, hogy meglepett minket az, hogy mennyire előkelő pozícióban tudunk a népes géposztályunkban autózni, elég jó időeredményeket írtak be a nevünk mellé, a szakaszok végén. Pedig belülről egyáltalán nem éreztük feszítettnek a tempót. Az autó nem volt teljesen hibátlan. A töltéssel sok gondunk adódott, többször is elhagytuk az ékszíjat, de szinte minden gyorsasági végén fel kellett nyitni a gépháztetőt, valamilyen apróság miatt. A második körben, Szuhán egy szikla leverte a fékcsövet, így gyakorlatilag fék nélkül értünk el Mátraalmásra. A cél után kipofoztuk annyira, hogy legalább az első fékek működjenek. Így sikerült biztonsági autózással átjutnunk a záró, verpeléti gyorsaságin. A Lada kupa győzelmét szerintem nem a power stage-en, hanem már Szuhán átadnunk a testvéreméknek, Donátéknak.

Nagy volt a bosszúság?

Akkor igen. De utólag nagyon jó versenyként könyveltük el az Eger Rallye-t, a részeredményeink mindvégig biztatók voltak. Végül a Lada kupa bronzérme és a P12-es géposztály negyedik helye lett a miénk.

Miskolcon folytatjátok a pontgyűjtést?

Szeretnénk, így mindenképpen ott leszünk a Miskolc Rallye-n. A pályák ismerősek lesznek. Lyukóbánya nem a szívem csücske, de a másik három pálya szenzációs, és szeretjük is nagyon mindegyiket, kivétel nélkül. Mi azon leszünk, hogy Miskolc is legalább ugyanolyan jól sikerüljön, mint Eger. Ha pedig a végén a pech is elkerül, és szerzünk egy ékes trófeát, akkor különösen boldogok leszünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!