Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bencsik István: Az ellenfeleknek is köszönhetjük a jó eredményeket

Fábián Donát és Bencsik Pisti számára az volt a legfontosabb Egerben, hogy legyőzzék Donát egyik legnagyobb mumusát, magát az Eger Rallye-t, mert korábban, Egerben még csak elrajtolnia sikerült a pilótának, a Dobó térről, célba érnie még nem. Jelentjük, hogy Donát bakancslistáján egy újabb tétel került kipipálásra, ráadásul olyan eredménnyel, amivel a debreceni duó Miskolcon is vidáman kiegyezne. A részletekről Bencsik Pisti számolt be.  

B

Hogyan készültetek az évnyitó versenyre, és mit vártatok az Eger Rallye-tól?

Miután elkészült a motorunk ellátogattunk egy nagyon hasznos tesztre, a Zemplénbe, ami igazából nem volt túl sikeres, pedig a felkészülésünk legfontosabb részeként tekintettünk rá. Olyan technikai problémáink adódtak, amit ott a helyszínen nem tudtunk orvosolni, így haza kellett utaznunk, a főpróbánk mindössze pár kilométeren át tartott. Abból a szempontból viszont kétségtelenül hasznosnak mondhatjuk a tesztet, hogy megmentette az egri versenyünket. Ha azok a hibák Egerben jelentkeznek, akkor biztosan kiesünk. Ezen kívül már nem teszteltünk többet, túl komoly fejlesztések nem történtek az autón. Mi arra törekszünk az idei évben, hogy, ami már benne van a kocsiban, azt maximálisan kiautózzuk.

Azt hiszem erre nem lehetett panaszotok Egerben, mert jól szerepeltek, kupákkal megrakva tértek haza.

Az eredményeink okán tényleg fülig ért a szánk, hiszen a Lada kupában győzni tudtunk, a P12-es géposztályban pedig másodikak lettünk. Bevallom, hogy már elég régen vártunk egy ilyen jó eredményre. Ráfért az önbizalmunkra egy kis siker. Elsősorban a biztos célba érkezésre törekedtünk, nem hajtottunk a győzelemre. Többször is rajthoz álltunk már Egerben, de Donátnak eddig még sohasem sikerült célba érnie. Ez volt most magunkkal szemben az egyedüli kritérium, Donát is szerette volna végre legyőzni az egri mumusát, és a Dobó téren befejezni az évadnyitó futamot. Pénteken, egy korai rajttal kezdtük meg az évet, Egerszalókon, a túlzott sietség miatt bezsebeltünk 10 másodperc időbüntetést. Az Egerbaktát nagyon, a szuhai pályát pedig még attól is jobban vártuk. Szuha nagyon melós gyorsasági volt, de minden percét élveztük. Igazi rallyepálya. Összességében egy kiváló verseny volt az egri, az elejétől a végéig minden tökéletesen sikerült, kitűnő itinert írnunk, és fejben is ott tudtunk lenni. Kicsúszásunk, megforgásunk, kalandunk nem volt, mert nem mentünk úgy az év első versenyén, hogy ing, gatya leszakadjon. Maradtak még tartalékaink. Voltak hibáink nekünk és az autónak is, de ezek mind orvosolhatóknak bizonyultak. Szuhán például kiszakadt a tankunk, és az üzemanyagnyomással is gondok akadtak. Az eredményünket, illetve az autónk teljesítményét semmi sem befolyásolta, Egerben tényleg minden csak rajtunk múlt. Megtettünk mindent, illetve nagyon jól tudjuk, hogy hozzátartozik a rallye-hoz a szerencse is, mivel technikai sportról beszélünk, ezúttal pedig Fortuna is a kegyeibe fogadott minket.

A Dobó téren, a verseny végén volt bőven minek örülni.

Így van, végre célba értünk, és ha már így alakult, akkor mindenféleképpen szerettünk volna egy dobogós helyezést megcsípni, ami sikerült a P12-ben és a Lada kupában is. Azt viszont szeretném kiemelni, hogy Fábián Dani és a Radványi Józsi szenzációsan autózott, ügyesek voltak, nagyon jó volt velük küzdeni. Folyamatos volt az adok-kapok velük, ők is hozzájárultak a mi eredményünkhöz. A verseny végén nekik adódott egy kis fékproblémájuk, az utolsó gyorsaságin, így tudtunk beférkőzni eléjük. De tényleg nagyon jó volt velük csatázni, köszönjük nekik, és az LL Racing-nek is az élményekben gazdag és sikeres egri hétvégét, valamint a szuper autót.

A folytatásra Miskolcon kerül sor?

Miskolcon úgy néz ki, hogy teljes erőbedobással tudunk támadni. Sokszor mentem már a miskolci gyorsaságikon, amik Donát előtt sem ismeretlenek. Várjuk nagyon, mert a miskolci pályák is jó pályák, talán a Lyukóbánya kilóg egy kicsit a sorból, az nem mozgatja meg a fantáziánkat annyira, mint a többi.  De ott is menni kell és kész. Örülünk, ha mehetünk.

Az egri eredményekkel kibékülnétek Miskolcon is…

Szeretnénk hasonlóan jól szerepelni, és rajta is vagyunk, hogy ez sikerüljön. Úgy állunk oda a rajtvonalhoz, hogy rajtunk nem múljon semmi, és bízunk benne, hogy az autónk is az egri formájához hasonlóan viselkedik majd Borsodban is. Akkor nem lehet semmiféle gondunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a támogatóinknak a segítségét!

LLRacing Optimus 92 Kft. Shell Helix Ultra, Mobil Credit Kft. 4sys Kft, East Motorsport.

Nagyon hálásak vagyunk nekik, hogy mindig, mindenben a segítségünkre vannak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük