Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Gyöngyösi Marcell: A győzelem csak a hab volt a tortánkra

Gyöngyösi Marci és Kollár Karesz immár hagyományosan a Covasna Winter Rallye-n pótolja be azt, ami nyáron a munka miatt kimarad az életükből, és mindig óriási banzájba torkollik náluk az erdélyi futamot megelőző teljes hét. Idén sem volt ez másképp, de az opeles duó idén gyönyörű serlegeket is hazahozott a havas dzsemboriról. Az élményeikről, valamint a 2019-es év már konkrétnak mondható terveiről Gyöngyösi Marcival beszélgettünk.

Köszönet a fotóért Gajár Gyulának! KGB Gyula

Nem először jártatok a kovásznai hórallye-n. Mit vártatok ezúttal a futamtól?

Nem először, és biztosan állíthatom, hogy nem is utoljára vettünk részt ezen a szenzációs versenyen. Nekünk ez már tradíció. Hogy mit vártunk tőle? Ugyanazt, mint mindig. Felhőtlen kikapcsolódást. Nálunk ez a verseny valójában a nyaralást szokta helyettesíteni, mert nyáron a munkánk és az elfoglaltságaink miatt nem igazán tudunk eljutni nyaralni. A vakációt ilyenkor pótoljuk be. Az autónk felkészítésével az utolsó percben készültünk el, mert a váltóba rengeteg új alkatrészt szereltünk be, és csak nem sokkal az indulás előtt került vissza hozzánk a váltó. Az autó többi részével már korábban elkészültünk, de a váltóval nagyot kellett hajrázni, hogy időben a helyére tudjuk rakni. Szerencsére ez sikerült, és a terveknek megfelelően, pontosan indulhattunk el Erdélybe.

Köszönet a fotóért a RallyMedia.tk-nak és Kovács Csillának!

A Facebookra fölkerült fotóitok alapján izgalmas és eredményes hét(vége) áll mögöttetek. Milyen volt az idei hórallye?

Már a hét elején útra keltünk, pihenéssel  kezdődött a túra, már hétfőn és kedden is jó nagy hószántúrákat tettünk Hargitán.

Patkók, vagy lánctalpak biztosították a tapadást?

Motorosszánnal csapattuk, a lovakat békén hagytuk, had pihenjenek. 🙂 Idő közben összeállt a csapat, csatlakoztak hozzánk Faragó Ricsiék, Tajmel Tibiék, és még mások is, nagyjából húszan alkottuk a brigádot, hatalmasat mókáztunk, esténként pedig szaunáztunk, jakuzziztunk. Ettünk, ittunk, buliztunk, abszolút jól éreztük magunkat. Persze nem felejtettük el azt sem, hogy versenyezni fogunk. Szerdán átmentünk a szállásunkról, a verseny helyszínére, és letréningeztük a pályákat. Annyira csodálatos természeti környezetben rendezték meg ezúttal is a futamot, hogy még akkor is megérte volna kifizetni a nevezési díjat, ha csak szimplán, versenyzés nélkül kocsikázhatunk két napig a gyönyörű erdei utakon. Csütörtökön keletkezett egy kis riadalom, mert olvadásnak indult a hó, de az időjárás végül kegyes lett hozzánk, szombatra és vasárnapra ismét tökéletes lett a gyorsasági szakaszok talaja, feltettük a szöges gumikat és nyomtuk a gázt, ahogy a csövön kifért. Mindenki azt mondta már az első pálya végén, hogy zseniális a verseny, VB-s a színvonal, ha az overál nem szorította volna le, biztos, hogy állt volna a szőr mindenki karján. 🙂 Negyedik, de olykor ötödik sebességfokozatban száguldottunk a hóban, az elsőtől az utolsó méterig fülig ért a szánk. Ilyen körítés mellett értelemszerűen teljesen másodlagos volt számunkra az eredmény, de nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a legnépesebb, összesen 14 párost felvonultató géposztályban sikerült diadalmaskodnunk, hazahoztuk a legnagyobb serlegeket. A 60 autót számláló mezőnyben, az abszolút 13. helyezést szereztük meg, úgy, hogy összkerékhajtású autókat is sikerült magunk mögé utasítani. Nem kérdés, hogy 2020-ban is részt veszünk a Covasna Winter Rallye-n.

Az Eger Rallye-n ott lesztek e? Tudtok már konkrétumokat az idei évetekről?

Egerben mindenképpen rajthoz állunk. A korábbi félreértések miatt – úgy hírlett, hogy a P13-as géposztállyal együtt az 5-ös géposztályba tartozó versenyautókat sem veszik figyelembe 2019-től, a Rallye2 Bajnokság abszolút értékelésében – olyan átalakításokat és fejlesztéseket eszközöltünk az Opelünkön, amitől P csoportos lett, ebből pedig már nem szeretnénk visszakozni. Kacsintgattunk az ORC felé is, de a legvalószínűbb, hogy az időhiány miatt maradunk továbbra is a Rallye2 Bajnokságban, és az abszolút értékelésen kívül csatázunk a P13-as kategóriában megmaradt versenyzőtársakkal. Azt idézőjelbe téve mondom, hogy „csak” a Rallye2 fog nekünk minden bizonnyal 2019-ben is összejönni. Nagyon szeretjük a Rallye2-t, a versenytársaink kivétel nélkül roppant jó fejek, mi pedig alapvetően Rallye2-es versenyzőnek valljuk magunkat, de szívesen megmérettük volna magunkat akár egy szinttel fentebb is, ha minden összeállt volna egy ORC-s évhez. A szabályok megváltoztatása után abban bízunk, hogy minden versenyen összejövünk majd elegendően a géposztályban, ahhoz, hogy értékelni tudjanak minket a futamok céljában. Bárhogy is alakuljanak a dolgok, az biztos, hogy egy ilyen remek futam után, mint, amilyen a kovásznai volt, tűkön ülve várjuk már, hogy végre elrajtolhassunk az egri gyorsaságikon.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük