Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Tim Gábor: Meglepett minket az eredményünk és a tempónk

Tim Gabi és Timár Tomi meg elégelve a peches, évközi murvás futamokat úgy döntött, hogy rajthoz áll Veszprémben, a Mikulás Rallye-n és újra farkasszemet néz a mumusával, hogy bebizonyítsa, igenis ügyesek, és gyorsak tudnak lenni a laza talajon is. Mindezt ráadásul egy számukra új, de kétségkívül szenzációs, Peugeot 208 R2-vel tették, így a móka mellett a tanulásra, és egy mindeddig ismeretlen versenyautó felfedezésére is lehetőségük nyílt a Balaton partján. A Mikulás Rallye-ról Tim Gábor számolt be nekünk.

 
Sok mindenre mertem volna fogadni, de arra egy lyukas garast sem tettem volna, hogy ti még az idei évben rajthoz álltok egy murvás futamon. Azt gondoltam, hogy még a murvás fotóidat is a kályhába dobtad a legelső hűvösebb, őszi napon.

Pont ez volt a dolog lényege. Azért vettünk részt a Mikulás Rallye-n, hogy teszteljünk, barátkozzunk a murvával, legyőzzük a félelmünket. Abszolút tesztként fogtuk fel a mostani veszprémi szereplést. Az egyik célunk az volt, hogy megismerkedjünk egy új autóval, a másik pedig az, hogy a rossz, idei murvás emlékeinket feledtessük,lezárjuk a murvás pechszériánkat. Az eredmények igazából nem érdekeltek minket, kizárólag az volt a fontos, hogy azt érezzük, hogy fejlődünk és gyorsulunk a laza talajon. Akkor sem lettünk volna vigasztalanok, ha tizedikként érünk célba az erős mezőnyben. Ennek ellenére volt okunk örülni a Veszprém Arénánál, hiszen a géposztályunk bronzérmét sikerült a tanulás közben begyűjtenünk. Ezen meglepődtünk, váratlanul jó tempót diktáltunk a murván.

Miért egy Peugeot 208 R2-re esett a választásotok?

Az autót nem mi választottuk, hanem a csapatvezetőnk Farkas Kálmán bocsájtotta a rendelkezésünkre,amiért óriási köszönettel tartozunk neki. A kocsi ajánlólevele rendkívüli volt,Jánosa Ákosék nem régen nyerték meg vele az ORB mezőnyében a 2WD kupa, a Peugeot kupa, valamint a 6-os kategória éves értékelését is. Az is közrejátszott ebben a próbában, hogy az Opel Adam-ünket nem akartuk a murván nyúzni, mert kapott  már eleget 2018-ban. Ezzel a döntéssel grátiszként kaptuk egy remek tesztlehetőséget, aminek köszönhetően most már van némi összehasonlítási alapunk az R2-es autók mezőnyében, ami nem elhanyagolható szempont.

Milyen volt a versenyetek?

Nagyon jó hangulatú,sajnáltuk is, hogy a záró szakaszt végül törölni kényszerültek a rendezők. Azt érzem, hogy ott még várt volna ránk egy jó adag izgalom, megszerezhettük volna akár az ezüstérmet is. Kalandunk, kicsúszásunk, megforgásunk nem volt, de ezúttal is elkövettük azt a hibát, amit a bajnoki évad során is vétettünk, elég sokszor.Az első gyorsaságin egy kicsit bealudtunk, de ezt, amiatt, hogy először mentünk a Peugeot 208 R2-vel valahol meg tudtuk érteni. Reggel indokolatlanul óvatosan bántam a fékkel, de amint ráéreztem az optimális féktávokra azonnal tudtunk gyorsulni. Nem is keveset!

Fotó: Boros Gyula Fotó forrása: RallyFeeling.hu

Ugratni mertetek a Peugeot-val?

Nem igazán. Nem is voltak akkora ugratók, mint az Iseum Rallye-n, vagy a nyári Veszprém Rallye-n. Ha akartunk volna sem tudtunk volna túl nagyot repülni. Egy helyen lehetett volna „szárnyra kapni”, de azt a „kilövőállást” kellőképpen megtiszteltük. Mindenütt kezelhetőbbnek,hozzám közelebb állónak éreztem a Peugeot-t. A tempósabb egyenesekben is stabilabbnak, kezesebbnek mutatkozott a 208 R2, mint az Adam. Valószínűleg a hosszabb tengelytáv miatt.

Még egy ugratós kérdés: láttad a csapatotok Facebook oldalán a Mikulás alkalmából kiposztolt szombathelyi, rénszarvasos, ugratós fotótokat? 🙂

🙂 Igen láttam, a managerem, Bende Imi készítette azt a kis fotós szösszenetet. Ha másra nem, hát erre tökéletes volt az Iseum Rallye-n bemutatott repülésünk. Lett egy jó fotónk, azt hiszem, hogy ilyennel nem sokan büszkélkedhetnek. Mondjuk mi is szívesen lemondtunk volna erről a dicsőségről.

A Szilveszter Rallye-n ott lesztek?

Igen, mindenképpen, mert gyűjteni szeretnénk a versenykilométereket, nagy szükségünk van a tanulásra és a tapasztalatokra. Azt, hogy mivel állunk rajthoz Mogyoródon, azt egyelőre nem árulhatom el, de böngésszétek szorgalmasan a hivatalos honlapomat, a timgabor.hu -t, mert leghamarabb ott fog kiderülni. Hamarosan bejelentést teszek arról, hogy milyen autóval fogunk száguldani a Hungaroring környékén.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük