Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ruszó Krisztián: 592 nap után újra a célban

Mondhatnánk, hogy napját sem tudja Ruszó Krisztián és Geró Gabi, hogy mikor ért célba legutóbb Rallye2-es versenyen, de Gabi vette a fáradtságot és kiszámolta, hogy mikor látták meg legutóbb a kockás zászlót, egy futamnak a végén. Ezt a rossz érát sikerült remélhetőleg véglegesen lezárnia a miskolci párosnak, Nyíregyházán, nem is akárhogyan, hiszen két ezüstérmet is elhoztak az évzáró futamról. Ruszó Krisztiánnal beszélgettünk.

Nagyon régen értetek már célba Rallye2-es versenyen. Milyen célt tűztetek ki magatok elé a Nyíregyháza Rallye-ra?

Egyetlen dologra vágytunk. Az évzáró futamon mindösszesen annyi volt az elvárásunk magunkkal és az autónkkal szemben, hogy érjünk célba, lehetőleg úgy, hogy közben jól érezzük magunkat. A Nyíregyháza Rallye befutója előtt összesen 592 nappal volt erre utoljára példa.

Az nem kevés. Még embered is volt erre, aki ezt kiszámolta. 🙂

Geró Gabi vette a fáradtságot és matekozott egy jót. 🙂 Feltöltött egy fotót a célból, a csapatunk Facebook oldalára, amin nagyon jó volt látni, hogy végre tényleg átgurultunk egy céldobogón. 🙂 Ez csak az év utolsó versenyére jött el, de végre ezt is megértük. Reméljük, hogy ezzel lezártuk a nagyjából másfél éves pechszériát és innentől csak felfelé vezet az út.

Mit kellett tennetek ezért a verseny rajtja előtt?

Elég sokat törődtünk a Ladánkkal. Visszaszereltük a saját motorunkat, mert sokáig a Körmöndi Szabiét használtuk, köszönet érte. Végre elkészült a miénk is és Nyíregyháza Rallye tapasztalatai alapján elmondhatom, hogy nagyon jó lett. A váltó sem a miénk volt, kölcsönbe kaptuk, de a most már az is a helyére került. Jó, hogy végre minden a sajátunk a kocsiban.

A superspeciál szakasszal kezdtétek meg a Nyíregyháza Rallye-t, ami után még volt szombaton nyolc gyorsasági. Milyenek voltak ezek nektek?

A péntek esti, bemutatkozó szakasz nekem nagyon tetszett, és szerintem a nézőket is jobban érdekelte volna, ha nem lett volna olyan nagy köd. Nem a szervezőkön múlt a siker, ők nagyon jó gyorsaságit jelöltek ki Nyíregyháza szívében. Másnap reggel – véleményem szerint – Magyarország egyik legjobb gyorsasági szakaszán, a 25 kilométeres Újhuta-Telkibánya gyorsaságin kezdtük meg a szereplést. Annak ellenére, hogy nagyon elnyerte a tetszésünket, nem tudtunk rajta túl jó időt menni. Az idei évben elég keveset mentünk, ha rajthoz álltunk, akkor is hamar kiestünk. Hiányzott a versenykilométer a kezemből és a lábamból. Igazi tökös szakasz az újhutai. Lefelé, a gyors, szűk részen sok minden eldőlhet, az a kérdés, hogy ki mennyire meri elvállalni. Mád is nagyon tetszett. Az első körben, az egyik elágazásban, a ködben túlszaladtunk kb. 50 métert, nem fordultam el időben, jobbra. Később összehoztunk még egy megforgást is ezen a szakaszon. Ettől függetlenül élveztük a szőlős gyorsaságit is. Nem tudok rá rosszat mondani. Erdőbénye az egyik kedvencem, a hidas, kis ugratós része tetszett a leginkább. A második körben, az újhutai szakaszról nem vagyok biztos, hogy azt mondhatom, hogy versenytempóban teljesítettük, mert a sötétben és ködben nem tudtunk valódi versenytempót autózni, rosszak voltak a látási viszonyok. Nem tudtunk vele mit kezdeni, mindenkinek egyformák voltak a feltételek, igyekeztünk jól letalálni rajta, de tudtuk, hogy számunkra nincs tétje a versenynek. A lényeg az volt, hogy beérjünk a célba, ne dobjuk el az autót, ha már egyszer végre tökéletesen működik. Ez sikerült, rettenetesen örültünk, hogy eljutottunk a nyíregyházi Kossuth térre, ahol átgurultunk a rég áhított céldobogón. Sőt, még serlegeket is szereztünk, mert a Lada kupában és a P12-es géposztályban is másodikak lettünk. Nekünk ettől nem kellett több.

A sikeren felbuzdulva jöhet egy téli buliverseny?

A Mikulás Rallye biztosan kimarad, a Szilveszteren szívesen részt vennénk, de nem hiszem, hogy lesz belőle valami, mert rengeteg elfoglaltságom lesz az év végén. Sokat kell dolgoznom. Jó lenne elindulni a Hungaroring környékén, vágynék is rá, mert legalább hat éve nem vettem részt az év legutolsó versenyén. Legfeljebb szerelőként vagy nézőként. Reméljük, hogy jól sikerül a munkámban az év végi hajrá, és ha az időnk is engedi, akkor megpróbálunk ezúttal a VFTS-ünkkel együtt eljutni Mogyoródra. Szurkoljatok, hogy összejöjjön! 🙂 😉

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük szépen a szervizcsapatunk, az együttműködő partnereink, a csapatunk és a családunk kitartását és segítségét, nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, hogy mellettünk álltak mindvégig, még a nehéz időkben is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük