Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Szabó Norbert: Rövidre sikerült, de minden percét élveztük

Szabó Norbi és Tárkányi Sanyi már alig várta, hogy átgurulhasson a Nyíregyháza Rallye rajtdobogóján, hiszen a lakóhelyükhöz, Kisvárdához nagyon közel volt a névadó szabolcsi megyeszékhely és a zempléni gyorsasági szakaszok többsége is. A sok szurkolónak sikerült örömet szerezniük, de a céldobogón már nem köszönthették sajnos a rajongók a párost, mert a technika ördöge ezúttal is keresztbe tett a srácoknak. Szabó Norbert foglalta össze a Nyíregyháza Rallye tapasztalatait.

Hazai verseny, sok szurkolóval, mik lettek volna a terveitek a Nyíregyháza Rallye-ra?

Pontosan úgy volt, ahogy mondtad, mert rengeteg barátunk és ismerősünk ellátogatott a Nyíregyháza Rallye gyorsasági szakaszai mellé, éppen a pályák földrajzi közelsége miatt. Sok szurkolónkkal találkoztunk, ezért jó lett volna szép eredménnyel zárni a versenyt. Erre meg is volt minden esélyünk. Egy keveset fejlesztettünk a motoron, ami még egy kisebb revízión is átesett, felkészültebben álltunk oda a rajtvonalhoz, mint korábban. Ennek ellenére a technika ördöge ezúttal is kibabrált velünk.

Pedig nem kezdődött rosszul a versenyetek…

Nem. A péntek esti superspeciál szakaszt őrült jó kezdeményezésnek tartottuk, igazi kuriózum volt ez a magyar rallye-ban. Nem örültünk, hogy rátelepedett a köd Nyíregyháza belvárosára, de még így is élveztük minden percét a versenyzésnek. Nem csak a bemutatkozáskor, hanem másnap is. Gyönyörű helyen volt a rajtdobogó, sokan kilátogattak a rajtceremóniára, örülünk, hogy ezáltal olyanokhoz is el tudtuk vinni a rallye-t, akik eddig csak kevésbé ismerték. A szombati nap első pályája, Újhuta nagyon tetszett. Aztán mentünk még egy gyorsaságit, ezt követően már jó pozícióból, a kategóriánk harmadik helyéről vártuk a számunkra utolsóvá előlépett, de összességében még csak negyedik szakaszt. Ezen kellett végül az út szélére húzódnunk, hajtásproblémák miatt köszöntünk el a negyedik gyorsaságin.

A Mikulás, vagy a Szilveszter Rallye-n ott tudtok e lenni?

Igazából mi már nem terveztünk semmilyen autózást a 2018-as évre, de néhány nappal ezelőtt kaptunk egy lehetőséget, hogy elindulhassunk a Mikulás Rallye-n. Úgy néz ki, hogy én ott leszek, de Sanyi sajnos nem jön velem, mert a munkája nem teszi lehetővé, hogy elkísérjen a december eleji, murvás versenyre. Egyelőre nem tudom, hogy ki olvassa majd az itineremet, de ezt a lehetőséget semmiképpen sem szeretném kihagyni, mert imádom a murvát, köztudott rólam, hogy az a szívem csücske a laza talaj. A téli szünet után pedig bízunk abban, hogy sokkal üzembiztosabban fog muzsikálni az autónk és a kiugró részeredményeken túl, végre egy igazán nagyot is sikerül villantanunk 2019-ben, a Rallye2 Bajnokságban.

Köszönjük a családunk türelmét, a szervizcsapatunk egész éves odaadó munkáját, és az együttműködő partnereink megannyi segítségét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük