Nyilas Peti és Friedrich Laci huszáros hajrát vágott ki a szezon végén, ráadásul Várnai Dávidék vesszőfutása is az ő malmukra hajtotta a vizet, ami által nem csak kategória győzelemnek örülhettek a Nyíregyháza Rallye céljában, hanem annak is, hogy a Rallye2 Bajnokság, 5-ös géposztályában, a bemutatkozó évükben, ezüstéremmel zárhatják az esztendőt. Nyilas Péterrel beszélgettünk.

A rajt előtt még arra is volt sanszotok, hogy megszerezzétek az 5-ös géposztály bajnoki címét. Hogyan készültetek a Nyíregyháza Rallye-ra?

A legutóbbi, szeptember eleji versenyünk óta elég hosszúra sikerült a pihenőnk, volt időnk az autót tökéletesen rendbe szednünk. A Salgó Rallye-ról viszonylag épségben vittük haza a kocsinkat, sok dolgunk nem volt, de mindent alaposan átnéztünk, mert tudtuk, hogy Nyíregyházán rettenetesen hosszú versenytáv vár ránk, és a Hondánkra egyaránt. Arra törekedtünk, hogy lehetőleg technikai hibák nélkül versenyezhessünk. Aztán „teszteltünk” egy rövidet. 🙂 Ez annyiban merült ki, hogy a műhelyből kivittük az autót, az udvarra és fölálltunk vele a trélerre. 🙂

A superspeciál szakasszal indult az évzáró verseny nektek is, szombaton pedig reggeltől-estig autózhattatok a Zemplénben. Milyen volt a versenyetek?

A köddel, mint nehezítő tényezővel majdnem végig számolnunk kellett, megkeverte a lapokat már pénteken este, a nyíregyházi, városi pályán is. Nekünk természetesen ugyanúgy rosszak voltak a látási viszonyok, mint bárki másnak, ennek ellenére jól sikerült a superspeciál szakasz, jó időt mentünk, nem hibáztunk, megnyertük a bemutatkozó gyorsaságit, jó kedvvel vártuk a szombati folytatást. A pályák tetszettek, nem idegeskedtünk, mentünk, ahogy az nekünk jó volt. Autóztuk a saját tempónkat, nem vállaltuk túl magunkat, a biztos célba érkezésre és a pontszerzésre törekedtünk. Volt esélyünk a bajnoki cím megszerzésére is, de mi elsősorban a hátulról jövő támadásokkal szemben szerettük volna megvédeni az év végi bronzérmünket. Ez sikerült, sőt annyira tökéletes volt a versenyünk, hogy kategória győztesként értünk célba. Mindössze egyetlen gyorsaságin, Disznókőn kaptunk ki, de akkor is másodikak lettünk, jó tempót autóztunk a rajttól kezdve, egészen a célig. A power stage összes plusz pontja a miénk lett. A Hondánk hibátlanul tette a dolgát, egy csavart sem kellett rajta meghúznunk a verseny során, kalandunk nem volt, egyszer-egyszer egy kicsit megcsúsztunk, a ködben pedig igyekeztünk kellő figyelemmel autózni. Számításaink szerint sikerült megszereznünk a géposztályunk év végi ezüstérmét. Nagyon örültünk az 5-ös kategóriában elért újabb futamgyőzelmünknek, és annak, hogy a géposztályban, a bemutatkozó évünkben ilyen szenzációs eredményt sikerült megszereznünk.

Idén autóztok még valahol?

A Mikulás Rallye-n biztosan nem, és ezúttal a Szilveszteren sem, mert december végére már leszerveztünk egy kisebb családi programot. De ne zárjuk ki teljesen, lehet még változás, bár nem hiszek benne, még én magam sem. Velünk idén már csak a díjátadó ünnepségen találkozhatnak a versenyzőtársak. Nem tudjuk, hogy mikor lesz a ceremónia, de oda biztosan elmegyünk majd az év végi kupáinkért.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük az egész éves segítséget és támogatást a családunknak, a szervizcsapatunknak, a szponzorainknak és mindenkinek, aki bármit is hozzátett ehhez a szép eredményhez!

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!