Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Madari Imre: Szeretjük a kihívásokat

Madari Imi és Haracska Tamás számára, ha nem is karnyújtásnyira, de mindenképpen elérhető közelségbe került az 5-ös kategória idei évi bajnoki címe, ám a párost ez csöppet sem izgatja. Ők inkább egy óriási meccset vívnának, és szeretnék jól érezni magukat az év utolsó Rallye2-es megmérettetésén, mintsem eredménykényszer alatt taposni a gázt. Ki tudja? Lehet, hogy pont ez a hozzáállás hozza meg számukra a végső sikert. Madari Imrével beszélgettünk.

Másoknak kettő, nektek három hónapos szünet volt a bajnokságban, mivel legutóbb Komlón láthattunk titeket versenyezni, ahol szép sikert könyvelhettetek el.

Pontosan így történt. A Baranya Kupán álltunk legutóbb rajthoz, ahonnan kategória győztesként térhettünk haza. A Salgó Rallye-t egy családi rendezvény miatt hagytuk ki. Nagyjából három héttel az évadzáró Nyíregyháza Rallye előtt kezdtünk neki az autónk felkészítésének, de komoly meló nem lesz vele, ez elég hamar kiderült. Amikor felhívtál, akkor is éppen könyékig voltam a kocsiban, igyekszünk mindent alaposan átnézni. Rövid az idő az évzáró futamig, de nem aggódunk, mert jól állunk, ráadásul nem találtunk semmilyen kirívó rendellenességet. Bízunk benne, hogy izgalmas gyorsaságikkal készülnek a rendezők! Várjuk már a rajtot.

Azt megértem, hiszen a tét elég komoly lesz a számotokra.

Az 5-ös géposztály bajnoki címéért kell megküzdenünk Várnai Dávidékkal, akik mögött négy ponttal lemaradva állunk jelenleg, a kategória dobogójának a második fokán. A pályák valószínűleg ismeretlenek lesznek, soha nem jártam még nézőként sem Zemplén Rallye-n. Kizárólag akkor lehet szerencsénk a szakaszokkal kapcsolatban, ha valamelyik szerepelt már mondjuk egy nem túl régi, Miskolc Rallye útvonallapján. Az nem hangzana túl jól, ha azt mondanám, hogy nem a bajnoki címre hajtunk, így ezt semmiképpen sem jelentem ki. Nyilván roppant boldogok lennénk, ha megnyernénk a géposztályunk 2018-ik évi küzdelmeit, ezért ha már így alakultak a dolgok, akkor szeretnénk is győzni. De még ekkora tét mellett is azt tartjuk a legfontosabbnak, hogy élvezetesen versenyezzük végig a hétvégét, mert mi kikapcsolódásként, hobbiból versenyzünk, nem feszültünk rá a helyezésekre, de igyekszünk mindig odatenni magunkat. Egész évben ebben a felfogásban mentünk, ezen most sem fogunk változtatni.

Abban bízunk, hogy nagyokat csatázunk, és marad november 10-éig a szép, őszi idő. Jól tudjuk, hogy az utolsó emberes nevű hónap elején, közepén már bármilyen időjárás előfordulhat, mi azonban bízunk a napsütésben. Sok sötét gyorsaságira, illetve nedves hajnali aszfaltra, itt-ott ködre, sárra és küzdelmes, hosszú versenytávra készülünk. De szeretjük a kihívásokat. Akkor lehetünk bajnokok, ha futamot nyerünk, a kategóriában, és a power stage 4,5 plusz pontját is elhozzuk. Amennyiben Dávidék mindenben másodikok lesznek Nyíregyházán mögöttünk, akkor lehet miénk a végső diadal. Fél ponttal! A lecke tehát alaposan fel van adva. Ám, mint mondtam, a mi Renault-nkban a legfontosabb, a jó hangulat lesz. 🙂 😉

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük