Várnai Dávid és Szabó Tomi számára kiemelkedő jelentőséggel bír a Nyíregyháza Rallye, hiszen mindössze négy pont az előnyük Madari Imréék előtt, az 5-ös géposztályban, de a másfélszeres szorzónak köszönhetően, szerencsés esetben még Nyilas Péterék is elhappolhatják előlük a végső győzelmet, a kategóriában. Dávidék esetében egyetlen taktika lehet célra vezető: a sietés. Várnai Dáviddal beszélgettünk a Nyíregyháza Rallye előtt.

A Baranya Kupa után tele lett a hócipőd a rengeteg váltójavítással és úgy döntöttél, hogy kicserélitek az autótok váltóját, egy megbízhatóbb darabra. Sikerült pontot tenni az ügy végére?

Igen, elkészült az új, tolókerekes váltó, de két héttel a Nyíregyháza Rallye előtt még nincs beszerelve az autóba. A Salgó Rallye-t éppen ennek a projektnek az oltárán áldoztuk fel, nem indultunk a nógrádi futamon, pedig a pontok szempontjából nagyon fontos lett volna, hogy ott legyünk. Ez a váltócsere volt és lesz a nyíregyházi felkészülésünknek a legfontosabb eleme. Igyekszünk minél hamarabb beszerelni, hogy egy kis teszten kipróbálhassuk, még rajt előtt, mert nem szeretnénk a Zemplénben élesben tesztelni.

Az nem is lenne szerencsés, hiszen Madari Imréékkel az 5-ös géposztály bajnoki címéért fogtok megküzdeni.

Sőt, még Nyilas Petiéken is rajta kell majd tartanunk a szemünket, mert jelentős a hátrányuk, de akár még ők is megelőzhetnek. Nem lesz könnyű meccs, mivel teljesen ismeretlenek lesznek számunkra a pályák, de amennyire tudjuk Imiék és sokan mások is hasonló cipőben járnak, emiatt nem gondolnám, hogy különösebb hátrányban leszünk. Hajtanunk kell, és ennek megfelelően sietni is fogunk, mert szeretnénk, ha a célban a jó eredményünk mellett, a kategória bajnoki címének is örülhetnénk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!