Legszívesebben a pályákon küzdött volna meg a Mitropa kupa 2WD kategóriájának bajnoki címéért, az Ifj. Kanyik Antal-Nyirfás Julianna kettős, de az előjelek szerint, a hétvégi, mindent eldöntő németországi ütközet, az ellenfelek hiányában elmarad. Ám Antiékat nem olyan fából faragták, hogy a győzelmük tudatában hátra dőlve lazulnak, ők azért is rajthoz állnak, és lazsálás helyett száguldva ünnepelnek majd az évzáró ADAC 3 Städte Rallye-n futamon. Ifj. Kanyik Antallal beszélgettünk.

Az elmúlt hétvégén volt a Mecsek Rallye, amiről köztudott, hogy nagyon szereted, Julcsi pedig keni-vágja a Pécs környéki pályákat. Megnéztétek a helyszínen a versenyt?

A Mecsek Rallye-n kívül elutazhattunk volna akár a Rallye Legend-re is kikapcsolódni és szurkolni, de sem Pécsre, sem San Marino-ba nem mentünk el, mert a hétvége nagyobbik részét a műhelyben töltöttem, az autónk felkészítésével foglalatoskodtam, ugyanis ránk az előttünk álló hétvégén a 3 Städte Rallye vár, ahol hatalmas örömautózásra és ünneplésre készülünk.

Legutóbbi beszélgetésünkkor még arról volt szó, hogy komoly csatára számítottok Németországban, aminek a tétje a géposztályotok aranyérme lesz.

Azóta változott egy kicsit a helyzet, aminek köszönhetően szinte 100%-ig biztosan kijelenthetjük, hogy már a rajt előtt megszereztük a Mitropa kupa 2WD kategóriájának, a bajnoki címét. Ennek rettenetesen örülünk. A legutóbbi Bassano-i, olaszországi versenyünk után osztottunk, szoroztunk és azt számoltuk ki, hogy nekünk 96 pontunk van, a második helyen álló Aleks Humaréknak pedig 78, de ők nem neveztek a 3 Städte Rallye-ra. Rajtuk kívül pedig más már nem tud utolérni bennünket. Ennek ellenére nem kérdés, hogy indulunk, mert egy roppant nívós, színvonalas versenyre van kilátás nélkülük is. Ha nem jönnek a vetélytársaink, akkor a csaták helyett óriási ünneplésre és örömautózásra készülünk a hétvégén. Egy szép eredménnyel szeretnénk megköszönni a szponzorainknak, a csapatunknak és egymásnak is ezt a remek évet. Julcsi szenzációs volt minden versenyen, nélküle aligha lehettem volna ennyire gyors.

Akkor ünneplés és pezsgőcunami a hétvégi program…

Többek közt az is. De miután számunkra igazából tét nélküli lesz a német meccs, így a buli mellett egy kicsit a következő évünk előszobájának is szánjuk a futamot. Tesztelünk, készülünk a 2019-es esztendőre. Viszont nem vagyunk biztosak abban, hogy ezzel a kocsival képzeljük el a folytatást. Szeretjük, de benne van a pakliban, hogy a bajnok autót egy másikra cseréljük, amivel még ütőképesebbek lehetnénk. Így most azt mondom, hogy adott a lehetőség, ha valaki szeretne magának egy kitűnő, nemzetközi referenciával is rendelkező Peugeot 208 R2-es versenyautót, az ne habozzon, keressen engem bizalommal! De mindenek előtt Németországban még jól meghajtjuk, a következő híreket már pályabejárás után hallhatjátok felőlünk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!