Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Dudás Gergő: Autót és bajnokságot váltunk év végén

Fotó: Clone Rallye Team/Facebook

A Clone Rallye Team Facebook oldalán, a tréleren álló Citroen C2R2Max-ának a fotója alá írt egy tartalmas köszönetcunamit Dudás Gergő, amiben egyúttal el is búcsúzott hűséges autójától. Ennek apropóján kerestük meg Gergőt, kíváncsiak voltunk arra, hogy mi történt az autóval, mi lesz a kategóriájuk bajnoki csatájával, Nyíregyházán, valamint, az is érdekelt, hogy mit terveznek a citroenes éra után.

A Facebookra feltöltött fotód alapján azt gondolom, hogy könnyes búcsút vettél a Citroen C2R2Max-odtól. Miért, és láthatjuk e még itthon az autód? Hová került a kocsi?

Igen, jól sejted, értékesítettük az autót. Az ok nem titok, szeretnénk egy szinttel fentebb lépni a következő bajnoki szezonban. Az autó Magyarországon marad, úgyhogy biztos, hogy hamarosan újra feltűnik az itthoni gyorsasági szakaszokon, hazai pilótához került a C2-m. Találkoztak az elképzeléseink, Kiskunlacházán teszteltünk egyet, aztán igazából elcseréltük a kocsikat.

Az új kocsival indultok a Nyíregyháza Rallye-n? Azzal szálltok harcba a 6-os géposztály bajnoki címéért?

Az új szerzeménnyel 2019-re vannak terveink, Nyíregyházán még biztosan nem azzal állunk rajthoz, de tuti, hogy ott leszünk a futamon. A tervek szerint, az évzáró versenyre bérelni fogunk egy Citroent, csatába szeretnénk szállni a géposztályunk bajnoki címéért, amire még van esélyünk Trencsényi Vincéék ellen. Nem lesz könnyű a dolgunk. Jelenleg a másodikak vagyunk, a mínuszolás előtt 22 ponttal állunk Vincéék mögött. Semmi komolyra nem készülünk, közepes, biztonságos tempóval tervezünk végig autózni a versenytávon, aztán figyeljük az eredményeket, ahhoz mérten fogjuk nyomni a gázt is.

Hol lesz az újdonság első bevetése?

Az nagyon hamar meglesz, mert ha nem is bevetésként, de bemutatóként már hétvégén, egész pontosan szombaton megmutatjuk, a Hilltop Rallye Fesztiválon, Neszmély környékén. De ahogy említettem, a puskaport inkább a 2019-es évre tartogatjuk, akkor már az ORB mezőnyében szeretnénk megméretni magunkat. Addig pedig igyekszünk megismerkedni az új autóval, amiről többet egyelőre nem szeretnék elárulni. De ha eljöttök holnap Neszmélyre, ott sok minden kiderülhet. 🙂 😉

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük