Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Hajdú Tamás: Nem volt annyira sima az a jobb

Hajdú Tomi és felesége, Niki számára nem kezdődött jól, és hivataloson nem is végződött jól a Salgó Rallye, de Tomiék tettek arról, hogy ne kelljen keserű szájízzel hazatérniük Nógrádból, és ennek a szurkolók is nagyon tudtak örülni. Hajdú Tamással beszélgettünk.

Hosszú, évtizednyi kihagyás után tértél vissza a feleségeddel, Nikivel Egerben, legutóbb pedig Miskolcon találkoztunk veletek. Tudtatok azóta versenyezni? Hogyan készültetek a Salgó Rallye-ra?

Miskolcon sajnos megadta magát a motor a Ladánkban. Természetesen megjavíttattuk az autónkat. A Bükkszentkereszt-Bükkszentlászló MARB futamon próbáltuk ki, ám a harmadik gyorsaságin eltört az egyik féltengelyünk, pont a rajtban. Ezt, Salgótarjánra a párjával együtt vastagabbra cseréltük, talán ezeknek is köszönhettük, hogy a verseny előtt teljesen hibátlannak éreztük a Ladánkat. A futóműről, a motorról, a fékekről, mindenről kezdtem azt hinni, hogy tökéletesek. A verseny előtti hétvégén a mezőkövesdi repülőtéren „kapartattunk” egy kicsit a nézőknek, egy jótékonysági rendezvényen. Beteg gyerekek megsegítése volt a cél, a hangulat jó volt, de tesztnek azért nem nevezhettük az ottani autózást. De gyorsultunk egy nagyot Csigoly barátunkkal.  🙂

A superspeciál szakasszal, ahogy láttam meggyűlt egy kicsit a bajotok…

Nagyon mérges vagyok rá. Az első visszafordítóban kézifékkel akartam befordulni, de lefulladt az autónk. Tolatni, és újraindítani kellett. Nagyjából 10 másodpercet vesztettünk ezzel. Van egy belsőkamerás felvételünk, amiből ezt kiszámoltuk. Ha nem hagyjuk bent ezt az időt, jó eséllyel a szakasz abszolút győzelmét is megszerezhettük volna. A „pályabesétáláson” lusták voltunk elmenni gyalogosan a gyorsasági végéig, az utolsó három lassító, okozott némi meglepetést. 🙂

Érzésre bombaformában volt a Ladátok, mégsem sikerült célba érnetek…

Igen, mert Cereden, második nekifutásra benéztem egy kanyart. Hangosítás problémánk volt, recsegett az átbeszélőnk, nem hallottam rendesen, hogy mit mondott Niki. Egy sima jobb volt az utolsó infóm, de mindeközben egy jobb4 rohant velünk szembe, elég jó tempóban. Azt a kanyart nem sikerült bevennünk.

A fecskékhez hasonlóan ti is fészket vájtatok a partfalba, az autótok megsérült, de nem végzetesen.

Elsőre persze nagy volt az ijedtség, de miután felmértük a károkat legurultunk a szakaszról, a szervizbe, ahol már csak elvből, a hecc kedvéért is összeraktuk a kocsit. Jó kis 14”-os játszós kerekek kerültek hátra és azért is neki futottunk még egyszer a Zagyvaróna-Cered gyorsaságinak. Elvből. 🙂 Ezt a nézők is élvezték és nekünk is tetszett, de a két jóval nagyobb tempójú pályára már nem láttuk értelmét átmenni az utcai kerekekkel, ezért Ceredről a szervizbe, onnan pedig haza indultunk.

A Nyíregyháza Rallye-ra haza tudtok e jönni?

Nagyon szeretnénk. Az autónk készül, a károk felszámolása, két héttel a salgótarjáni versenyünk után már csaknem teljesen megtörtént. A karosszéria és a fényezés már közel van a készhez, más pedig nem sérült. A főbb alkatrészek, motor, futómű, váltó épségben átvészelte a becsapódást, így nincs miért aggódnunk, ennek fényében, Nyíregyházán szinte garantáltan támadunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük