Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Kerekes László: A hideg kiráz az új motortól

A Miskolc Rallye-n találkozhattunk utoljára Kerekes Lacival és Kerekes Rékával, akik rengeteget szenvedtek még az évad elején is az Opeljük gyengécske motorja miatt. Örömmel jelentjük, hogy az Astra OPC felgyógyult, majd’ kicsattan az erőtől, a Zuzoo-Zuzoocska páros pedig a hétvégén, Salgótarjánban visszatér a Rallye2 Bajnokság mezőnyébe. Kerekes Lacival beszélgettünk a Salgó Rallye előtt.

Mivel telt az időtök a Miskolc Rallye, azaz április vége óta?

Rengeteget foglalkoztunk az autónkkal, elkészült végre a várva várt motor is hozzá. Molnár Zsoltinak köszönhetjük ezt a remekművet, brutális lett vele az autónk. Komolyan mondom, hogy rendesen áll a szőr a karomon, ha istenesen beletaposok a gázba. 🙂 Sok mindent átvariáltunk, a futóművet a napokban állíttattuk be, összességében lényegesen jobban autózható az Opelünk, mint mondjuk tavasszal.

Felújítottátok a régi erőforrást?

Nem, ez egy teljesen új A-s motor, a régit alig vártuk, hogy kiszerelhessük a helyéről. Ez most már egészen biztosan két literes, nem kisebb. Kb. 200-210 ló ereje lakhat benne.

Mik a terveitek a Salgó Rallye-ra? Bejáratás, ismerkedés?

Szeretnénk végre technikai hátrány, valamint gondok nélkül egy nagyot autózni. A motort járattuk már, nagyjából 60 kilométert Zsolti pedig azt mondta, hogy nem lesz szükség járatásra. A programozással vagyunk még elmaradva, annyi program van rajta, amennyivel gond nélkül célba tudunk érni, ha minden klappol. Nem fog felrobbanni a motor emiatt, az biztos.

A Colin McRae Rallye 2-t rátöltöttétek…

Azt azért nem, 🙂 mert nem akarunk életre-halálra küzdeni Salgótarjánban. Reményeink szerint kilométerenként gyorsulni fogunk a korábbi önmagunkhoz képest. Egy-két másodpercet jó lenne faragni a tavalyi, nógrádi időeredményeinkből. A legfontosabb természetesen az, hogy jól érezzük magunkat, megismerjük a megerősödött autónkat és célba érjünk az előttünk álló Salgó Rallye-n.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük