Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bartha Nándor: A részeredményeknek örülhettünk Komlón

Bartha Nándi és Veres Pisti élesben kezdte meg az ismerkedést egymással a hosszúhetényi gyorsaságin, de hamar elkapták a fonalat és elkezdték élvezni a száguldást, a szombaton reggel váratlanul rakoncátlankodni kezdő Peugeot 206-ukkal. A Baranya Kupán sikerült végül célba érniük, és Nándi reménykedik abban, hogy végre kinőtte minden gyermekbetegségét a télen épített versenyautójuk, így Salgótarjánban szeretnének büntetések és szuperralyezás nélkül, küzdelmes csaták után fölgurulni, a céldobogóra. Bartha Nándival beszélgettünk.

Te a legutóbb Székesfehérváron ültél a volánnál, Veszprémben viszont Fróna Jani mellett navigáltál. Hogyan készültél a Baranya Kupára?

A Székesfehérvár Rallye után alaposan gatyába ráztuk a Peugeot-nkat, nem kevés munka árán, de végre megtaláltuk, hogy miért nem akart beindulni. Elvégeztük a kötelező dolgokat, átnéztük az autót, és elindultunk, mondhatnám, hogy futó percre odaestünk Komlóra. A tesztre a rengeteg munkánk miatt nem jutottunk el, reménytelen vállalkozás lett volna, sőt még a pályabejárásra sem volt elegendő időnk, a gyorsaságikon mindössze egyszer mentünk végig, még leellenőrizni sem tudtuk, amit felírtunk. Így elég mély vízbe dobtam az új navigátoromat.

Ti Komlóra estetek „le”, az eső pedig a prológra. Milyen volt a versenyetek?

A prológon gyakorlatilag semmit sem láttunk a párától és az esőtől, nem tudott megbirkózni a ventilátor a hőséggel és a nedvességgel. Rövid volt a bemutatkozó szakasz, de ennek ellenére alig vártam, hogy a végére érjünk. Ellenben az esti gyorsasági szakaszt nagyon már nagyon élveztük, miközben Vasas és Hosszúhetény között, megismerkedtünk versenytempóban is Veres Pistivel. Pisti próbálta megszokni és visszaadni nekem az itinert, úgy ahogyan azt én szeretem, de ez elsőre nem sikerült 100%-osan, ami érthető is volt. A pálya tetszett, az eredményünk nem lett túl jó, de másnapra sokkal jobb lett köztünk az összhang, annak ellenére, hogy nem indult jól a szombatunk. 12 perc késéssel nyitottunk reggel. Az injektorral és a gyertyákkal volt problémánk, amit gyorsan orvosolt a csapatunk, de ez némi időbe telt, elkéstünk. De nem igazán érdekelt ez a dolog, próbáltunk nem foglalkozni vele, ennek köszönhetően szenzációsan jót autóztunk, szuperül éreztük magunkat egész nap. Én pokolian élveztem a versenyzést, Pisti magára talált, elkapta a fonalat. Az autónk minden gond nélkül ment, nagyon jól viselkedett, azt gondolom, hogy kezd összeállni végre. A reggeli 12 perces késésünk miatt begyűjtött 2 perces büntetésünk mindent elvett tőlünk, esélyünk nem volt a géposztályunkban arra, hogy dobogós helyekért csatázzunk. De végre voltak jó részeredményeink, ami engem abszolút boldoggá tett.

A Salgó Rallye-n talán már szerencsétek lesz és nem csak célba értek, hanem akár serlegekért is küzdhettek, ha az autó is tartja a Komlón mutatott szombati formáját.

Nagyon szeretnénk menni, mindenképpen szeretnénk részt venni a nógrádi futamon. A pályák ismerősek lesznek, én sokszor jártam már a salgótarjáni szakaszokon. Cereden eddig kb. tízszer navigáltam, és vagy ötször vezettem rajta, elég jól tudom, pedig nem egy egyszerű szakasz a maga több, mint 110 kanyarjával. Kazár és Sámsonháza sem lesz ismeretlen. A többit pedig a célban meglátjuk. 😉

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük