Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Molnár Ferenc: Jobbat is mehettünk volna

Molnár Ferenc és Kása Ferenc szenzációs teljesítményt nyújtott Komlón, és mindent vitt a 2WD kupában, amivel óriási lépést tettek a kétkerekesek bajnokságában a végső győzelem felé. A mecseki sikerek után Molnár Feri bácsiéknak és a Hondájuknak egy igazán testhez álló feladat következik, szeptember elején, Salgótarjánban, ahol akár az év végi legnagyobb 2WD-s kupákról is döntés születhet, a Salgó Rallye céljában. Molnár Ferenccel beszélgettünk.  

A Székesfehérvár Rallye-n a 2WD kupa győzteseként értetek célba, Veszprémet kihagytátok, így volt időtök bőven ráhangolódni az év leghosszabb versenyére. Mivel telt a két aszfaltos forduló közt az időtök?

Sokat pihentünk és vártuk, hogy útra kelhessünk a Baranya Kupára. Emlékeztünk rá, hogy 2017-ben mekkora hőség volt Komlón, nem gondoltuk, hogy ez az idén megismétlődhet, ám megint beletenyereltünk a „jó” időbe. Nem mentünk Veszprémbe, a murvára, mert tartottunk a kánikulától, valamint a portól, ám a Baranya Kupán még nagyobb forróság fogadott minket. Az autónk teljesen rendben volt, Székesfehérvár után semmit sem kellett csinálni rajta néhány kötelezően elvégzendő ellenőrzésen és a futómű átnézésén kívül. Most már bejárattuk az év eleji felújítás után, összeállt, A-Z-ig jó kondiban van a Hondánk.

Ezt láttuk, maradéktalanul bebizonyítottátok a Baranya Kupán. Milyen volt a komlói futamotok?

Jót autóztunk, de lehetett volna még jobbat is menni, csak egyszerűen nem kellett ettől többet kihajtani magunkból, mert a 2WD kupában minden megrendezett gyorsaságit biztonságosan megnyertünk. A prológon érdekes volt a hatalmas viharban versenyezni. Az ég leszakadt, ömlött az eső, a szél vitte a sátrakat, izgalmas volt így teljesíteni a bemutatkozó szakaszt. Ezután nem volt könnyű eldönteni, hogy milyen gumit tegyünk fel az egyetlen pénteki szakaszra. Felraktuk az esőst, aztán 10 perccel később jött a hír, hogy az erdőben vizes az aszfalt, másutt viszont száraz, így kutyafuttában feldobtuk a slickeket. Jóindulatúan csúszott itt-ott, de megtiszteltük a pályát és szakaszgyőzelemmel kezdtük a futamot a 2WD-ben.

A szombati napunkon az első kört tapogatózósra vettük, inkább egy kicsit elengedtük, úgy voltunk vele, hogy majd a folytatásban támadunk. De Hetvehelyen rögtön autóztunk egy 6-os kategória (!) harmadik helyet, ami az R2-es autók között igen jó eredménynek számít a mi 20 éves Hondánkkal. Kalandunk, kicsúszásunk nem volt, sikerrel értünk célba, megnyertük a 2WD kupát, a géposztályunkban negyedikek lettünk, abszolútban pedig tízedikként értünk célba. Rengeteg pontot kaptunk mindenütt a másfélszeres szorzónak köszönhetően, maximálisan elégedettek voltunk a komlói célban.

Salgótarjánban, ha minden jól alakulna a számotokra akár meg is ünnepelhetnétek a 2WD kupa bajnoki címét. Ott lesztek a Salgó Rallye-n?

Szeretnénk Salgótarjánban is a Komlóihoz hasonló jó teljesítményt nyújtani. Elvileg már nem lesz ennyire meleg sem, széles, jó minőségű, Hondának való pályák várnak ránk, ezért bizakodóak vagyunk, de a bajnokság megnyerésére egyelőre nem gondolunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük