Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Baksai László: Feszültek voltunk, de sok pontot szereztünk

Alig több, mint 100 lóerő szolgálja Baksai Lacit és Erdei Zolit a gyorsaságikon, de az Iseum Rallye óta folyamatosan jól szerepelnek a Rallye2 Bajnokság kupáiban, hol a Lada kupában, hol a 2WD kupában szereznek serlegeket, győzelmeket. Komlón igaz „csak” egy ezüstérem jutott nekik a 2WD-ben, de ezzel továbbra is egészen jól állnak a kétkerék meghajtásúak éves értékelésben, a Salgó Rallye előtt. Baksai Lászlóval beszélgettünk.  

A Veszprém Rallye-ról a 2WD kupa és a Lada kupa győzteseként térhettetek haza, de megszenvedett a sikerért, a Ladátok. Mit javítottak, hogyan készültetek a Baranya Kupa előtt?

A lőtéren, egy hatalmas betontuskón ugrattunk át, egy kicsúszás után, amit akkor jól átvészelt a kocsink, de utólag kiderült, amit sejtettünk, hogy egy ekkora csattanást semmi sem bír ki röhögés nélkül. A mi Ladánk sem. Célba értünk, de a kormányösszekötőtől kezdve gyakorlatilag minden megsérült, fentről biztos, hogy lenyúlt értünk valaki a Balaton partján, akinek megköszönhetjük utólag is, hogy élünk. Sok mindent kicseréltünk, nagyjavításokon voltunk túl és a reményeink is hasonlóan nagyok voltak a másfélszeres szorzó miatt, a Baranya Kupa előtt. Fontos versenye volt az idei évünknek a komlói futam. Csakis a 2WD kupára koncentráltunk, mert a rajt előtt az első helyén álltunk, holtversenyben Molnár Feri bácsiékkal. A Lada kupában – hatalmas meglepetésünkre – a harmadikak voltunk a Baranya Kupa előtt, de ez akkora csodával ért fel, hogy még mi sem akartuk elhinni. Ezt egy ajándéknak tekintettük, de mi is tudtuk, hogy ezt nem tudjuk megtartani. A motorunkon fejlesztettük egy kicsit a veszprémi megmérettetés után, mert nem igazán akart 6000 felé forogni, az okosítást követően a 8000-es fordulat sem volt elérhetetlen vele.

Mégsem volt teljesen rendben a versenyen az erőforrás. Mi történt és milyen volt a Baranya Kupátok?

Mint kiderült, csak egyenesen mentek az autóval, amikor kipróbálták a motor felpiszkálása után, nem kanyarodtak vele. Az első gyorsasági első emelkedős balos kanyarjában kiderült, hogy gond van a motor üzemanyag ellátásával. Az összes balkanyarban hiába léptem a gázra, nem volt erő a motorban. Visszaálltunk egyenesbe, semmi gond nem volt a jobbos kanyaroknál pedig abszolút tökéletes volt minden. A karburátor úszóházával adódott gondunk, Zsiguli betegség, nem tudtuk a szervizben orvosolni, az egész futamra rányomta a bélyegét.

A szervizünk és a PSZA Motorsport csapata szuper jó volt, ők nem tehettek erről a problémáról, amit tudtak, mindent megoldottak. Voltak kalandjaink, kellett alkatrészeket cserélgetni a Ladánkon. Zoli ügyes volt, jól mondta az itinert. Molnár Feri bácsiék Komlón is bombaformában voltak, elhúztak tőlünk, mi pedig jót vívtunk Balics Ákosékkal a 2WD kupában, a második helyért, amit végül sikerült megszereznünk. De utólag bevallom, hogy az egész versenyen rettenetesen feszültek voltunk, igazából egy másodpercet sem élveztünk a versenyből, az idegeskedés miatt. Szereztünk pontokat, de még nem tudjuk, hogy hogyan állunk az éves értékelésben.

A salgótarjáni versenyig biztosan kiderül. Ott lesztek a Salgó Rallye-n?

Igen, de tudjuk, hogy a nógrádi futam a nagy tempós, sok emelkedős pályákon nem a mi kocsinkról fog szólni. A kanyarodós, üzemanyag elfogyós problémát már megoldottuk, azzal biztosan nem lesz baj. Három pályából kettőn sok a fölfelé, a harmadikon pedig gyorsulási verseny lesz, amiben mi nem vagyunk túl jók. Igazából az ellenfeleink kezében lesz a sorsunk Salgótarjánban. Elhatároztuk, hogy idén minden futamon ott leszünk, ezt betartjuk, aztán meglátjuk, hogy ez az év végén hová lesz elegendő.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Együttműködő partnereink:

Dolphio Technologies Kft., FER-VILL KFT., Solar Pro-Tech Kft., Budaörs Rádió FM 104.8., Henci Group Kft., H-D Innovatrans Kft., Truckport Hungary Kft., Virtech Labs Bt., Attalus Security Kft., TEN-LINE Kft., Ruhan Kft., Fúzió Elektrótechnika Kft., Multi Garage Kft., FoliaZ.hu., Extremelmenyek.com., Petersgumi.hu., Matricakell.hu – matrica webáruház., Kasza Motorsport., FervillSound Kft. LEL Kft. Volvid Zrt. Simon és társai Kft. Cso-koto Kft. GPS-COM Kft.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük