Határ Attila és Deák Heni eddig kivétel nélkül, minden Rallye2-es versenyén az élmezőnyben, valamint az összetett értékelés első helyén autózott, amikor idő előtt kellett leadniuk a menetlevelüket. Székesfehérváron is így alakult a futamuk. A Peugeot-juk egy szakaszt engedett nekik teljesíteni, Attiláék pedig azt könnyedén meg is nyerték. Most azon dolgoznak, hogy a Baranya Kupa után ne csak jó részeredményekről, hanem akár egy futamgyőzelemről is beszámolhassanak. Határ Attilával beszélgettünk.

Miskolcon idő előtt kellett kiállnotok, pedig szenzációsan versenyeztetek. Sikerült Székesfehérvárra megjavítani a kocsit?

Miskolcon is az volt a célunk, mint Egerben. Megnyerni a futamot. Minél erősebben akartunk kezdeni, ez sikerült is, csak megadta magát a váltónk. Egerben és Miskolcon is az abszolút első helyről kellett kiállnunk. Szombathelyen kihagytuk a murvát, Székesfehérvárra pedig szereztünk egy majdnem teljesen új váltót a Peugeot 306-osunkba. Az első Székesfehérvár Rallye-nkra készültünk, kevés volt az idő a pályák felírására is, de mindezt félre tettük, azt mondtuk, hogy juszt se engedünk a terveinkből, győzni jöttünk és győzni is fogunk Székesfehérváron.

Ti keményen kötöttétek az ebet a karóhoz, megnyertétek az első szakaszt. Mi történt azután?

Az itinerünk jól sikerült és én is teljesen képben voltam mindennel. A beszámolót viszont nem az első szakasszal kezdeném, hanem azzal, hogy szombaton, a tréningen begyűjtöttünk egy időbüntetést. Én beállítottam a tempomatot, de a pályajáró autónkba beszerelt GPS adatai alapján mégis gyorshajtást követtünk el. 30 másodperc hátrányból indultunk neki a vasárnapnak. Ez felpiszkált minket, rettenetesen jól kezdtük meg a versenyt, abszolút időt futottunk az első szakaszon, Kincsesbányán. Közel 5 másodpercet adtunk az egész mezőnynek, mindössze 8 kilométeren. Ám a csákberényi szakasz első negyedében tönkrement a motor, az autónkban. A vasárnapi teljesítményünket figyelembe véve, ismét az első helyről kellett feladnunk a versenyt. Még nem szedtük szét a motort, de hamar kiderítettük, hogy most nem a szokásos problémával állunk szemben. Máskor mindig a harmadik, vagy a negyedik hengernél van valami gebasz, de most az egyesnél lesz a gond. Furcsának is tartjuk. Év elején új volt a motor, nem is értjük, hogy hogyan lehet vele ennyi rendellenesség.

A Baranya Kupára kezdeni kéne ezzel a sok műszaki gonddal valamit, mert nagyon megérdemelnétek már egy szép eredményt, de minimum azt, hogy átguruljatok a célkapun.

Igen, úgy tervezzük, hogy elutazunk Komlóra, de erőteljesen gondolkodunk rajta, hogy nem a Peugeot-kal próbálunk szerencsét a Mecsekben. Dolgozunk azon, hogy egy Citroen C2R2-vel, vagy esetleg egy Peugeot 208 R2-vel tudjunk részt venni a baranyai futamon. A többit pedig meglátjuk, de tényleg nagyon szeretnénk már mi is pontot tenni ennek a pechszériának a végére. A Baranya Kupán eddig még nem vettem részt, a környéken csak egyetlen pályán mentem korábban. Zobákpusztán egy sprinten indultam el egyszer. De nem félek az újdonságtól, azt hiszem Székesfehérváron is sikerült megmutatnunk Henivel, hogy ismeretlen környezetben is magabiztosan, és gyorsan tudunk versenyezni. Reméljük, hogy ezt Komlón újra bebizonyíthatjuk, mert szeretnénk már a sikereinknek végre a célban is örülni, nem csak a pályák végén, mentésre várakozva elemezgetni, hogy mennyire jól sikerült az a néhány szakasz, amit teljesíteni tudtunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!