Közel járt a tervei megvalósításához Marton Zoli és Horváth Krisztián, de amikor már csak karnyújtásnyira voltak a céltól, akkor derült ki, hogy nincs ki mind a négy kereke a srácok bérelt Hondájának, így kénytelen-kelletlen feladták a hazai futamukat. Székesfehérváron, az aszfalton Zoliék, nagyon bíznak a célba érkezésben, amiben az idei évben eddig 100%-os teljesítménnyel büszkélkedő Renault-juk, lesz majd a segítségükre. Marton Zoltánnal beszélgettünk.  

A teljes mezőnyt figyelembe véve egyetlen szombathelyi párosként álltatok rajthoz, az Iseum Rallye-n. Hogyan készültetek rá?

A versenyre technikailag nem igazán kellett készülnünk, hiszen a Renault Clio-nk nem alkalmas a murvás pályákra, így béreltünk egy Honda Civic-et, amit jól felkészítve kaptunk meg, a hazai versenyünkre. Biztonsági öveket cseréltünk, magunkra állítottuk a kocsit és indulhattunk is versenyezni. Igazából eldöntöttük, hogy megyünk és, ennek megfelelően mentünk is. Tesztelni szerettünk volna, de csak a teszt időpontjában kaptuk meg a Hankook-tól a gumikat, mert későn tudtam megrendelni. Így a teszt kimaradt, Szelestén és a Rallye Katlanban tartottuk meg a főpróbát. 🙂

Az előadás majdnem teljesen jól sikerült. Majdnem…

Szombaton apróbb gondok hátráltattak minket, ám a vasárnapunk elmondhatom, hogy egy komplett érzelmi hullámvasút volt. Különösebb kalandunk nem akadt, két motorleállás hátráltatott minket mindösszesen a reggeli, farkaserdei szakaszon. Fogalmunk sem volt, hogy mi lehetett a hiba oka, nehezen tudtuk csak újraindítani a motort.

Fokozatosan növeltük a tempót, nem volt gond az eredményekkel, azt éreztük, hogy kezdünk belejönni a versenyzésbe, erre az utolsó szakasz ¾-edén túl kiesett az autónk egyik kereke. Ez azért be kell, hogy valljam eléggé a kedvünket szegte a futam végére. Mindeddig jónak mondtunk mindent, de emiatt csalódottan zárult a hazai megmérettetésünk.

Fel a fejjel! Székesfehérvárra neveztetek, aszfalt jön, azt gondolom, hogy újra előkerül a szép, kék Cliotok…

Így van, és szeretnénk folytatni a jó szériánkat a Renault-val, célba szeretnénk érni, ez lesz a legfontosabb a számunkra. A Clio eddig Egerben és Miskolcon is bizonyított, célba vitt minket. Székesfehérvár már nem lesz újdonság, csak a gyorsasági szakaszok többsége, mivel tavaly csak egyetlen szakaszt tudtunk teljesíteni a királyok városának a környékén. A pályabejárás akkor nagyon jó volt, tetszettek a székesfehérvári gyorsaságik, szerintem ez most is így lesz, és abban is bízunk, hogy ugyanezt mondhatjuk majd el, miután versenytempóban is teljesítettük mindegyiket.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!