Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Hanyik Gergely: A következő aszfaltos futamon már ott leszünk

Meglepetéssel kezdődött és váratlanul ért véget a Bacsa Tamás-Hanyik Gergely páros Eger Rallye-ja. A fiúk, a hazaérkezés után egyből bele vetették magukat a javítási munkálatokba, mégsem lehetnek ott a hétvégi Miskolc Rallye-n. Az okokról és a hogyan továbbról, Hanyik Gergelyt kérdeztük.
Az Eger Rallye után, – ahol tönkre ment a motor a Ladátokban – a pilótáddal, Tamással beszélgettünk, aki azt mondta, hogy jól haladtok a munkákkal, Miskolcon ott lesztek. De nem látom a neveteket a nevezési listán…

Sajnos tényleg nem szerepelünk rajta. Egerben, az ötödik szakaszon kényszerültünk kiállni, úgy látjuk, hogy anyagfáradás idézte elő a motor „halálát”. Pedig jól sikerült a bemutatkozásunk, mert pályafutásunk első Rallye2-es gyorsasági szakaszán abszolút második időt autóztunk, ami mások figyelmét is felkeltette, sok gratulációt kaptunk Egerben. A motorunkat először Bacsa Kálmán, Tamás Édesapja, majd Kronome Ákos vette kezelésbe, akik mindent megtettek azért, hogy időre elkészüljön, de ilyen-olyan határidők, és az időigényes gépmunkák keresztbe húzták a számításokat, ezért nem tudunk rajthoz állni Miskolcon. Ezek ellenére is nagy köszönettel tartozunk mindkettőjüknek, a legközelebbi bevetésre tudjuk, hogy 100%-os lesz újra az erőforrás.

De ha jól tudom még itt sem veszett volna el minden.

Igen, vagyis nem, mert Prígyeni Tiszák Péter biztosított minket arról, hogy ott segít, ahol tud, miközben Tóth Józsitól, azaz Yonditól is kaptunk egy önzetlen felajánlást. Felajánlotta, hogy kölcsön adja nekünk, teljesen díjmentesen a korábbi motorját, kizárólag azért, hogy elindulhassunk Miskolcon. Ezt hatalmas köszönettel, de visszautasítottuk, mert nem mertük megkockáztatni azt, hogy a saját épülő motorunk mellett még az Yondiét is meg kelljen javíttatnunk egy esetleges hiba miatt. Szóval inkább várunk. Azt hiszem, hogy a mai világban nem igazán jellemzőek az ilyen gesztusok.

Meddig vártok?

Szerintem a Székesfehérvár Rallye-ig. A murvás versenyeket már az év elején kihúztuk a versenynaptárunkból, júniusra pedig biztosan készen lesz az új erőforrás. Addig is tovább edzünk, készülünk, szorgalmasan nézzük a fehérvári videókat, amikből remélem, hogy jó sokat tudunk tanulni, hogy majd Székesfehérváron is hasonlóan ütős meglepetéseket okozhassunk, mint az évadnyitó futamon, Egerben.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget!Optimit Kft, Precedent Kft, Tiszák Kft, Inter-Plant Kft, Balog és fia gumiszerviz és kereskedés, Race1.net (Kósa András), Szalma autófényezés, Eperjes étterem, Kovács Szinter.

Külön köszönjük:
Kalmár Norbert, Bacsa Kálmán, Dr. Hanyik Szabolcs, Daróczi Gyula (FAN) segítségét, Zákány Tamás, Horváth Róbert, Puskás Szabolcs, Szabó Ákos, Kiss Zoltán, Szombat István és az egész csapatunk önzetlen munkáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük