Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Üveges Sándor: Remélem, hogy Miskolcon kedvet kapunk a folytatáshoz

Üveges Sanyi és Kopcsó Peti egy elég foghíjas felkészülés után mentette meg a ladások becsületét, az Eger Rallye-n. A P12-es kategória győzelmét ugyan nem tudták megszerezni, – „csak” másodikak lettek – de a Lada kupában begyűjtötték a legnagyobb serlegeket, aminek érthető módon nagyon örültek. Az eseménytelen, ám eredményes egri évkezdetről Üveges Sándorral beszélgettünk.

Mivel telt a téli szezon, és az Eger Rallye-t megelőző időszak nektek? Dolgoztatok sokat az autón?

Azt nem mondanám, mert jóformán semmit sem csináltunk a kocsinkkal a holtszezonban. Igazából csak átnéztem, semmilyen újítás nem került az autóba és versenyezni sem voltunk az évünk vége óta. Hideg volt télen, és én hidegben nem versenyzek. 🙂 Csak egy kicsit kocsikáztunk a hóban, más típusú autóval, de mint később kiderült ez a kis élményautózás jelentette a „felkészülésünk” legkomolyabb részét. 🙂 Tesztelni sem voltunk az Eger Rallye előtt, így egy kalap alatt, élesben, Szarvaskőn kezdtük meg a tesztelést, és a versenyzést.

Milyen volt az Eger Rallye-tok? Szép kupákkal térhettetek haza.

Örülünk is nekik, elégedettek voltunk a verseny végén, mert nem számítottunk ennyire jó eredményre. A Lada kupát megnyertük és a P12-es géposztályban is gyűjtöttünk serlegeket, mert a második helyen zártunk. Pedig eléggé óvatosan, tapogatózva kezdtük a napot. Az első kör még abszolút nem a végletekig kihegyezett száguldásról szólt nekünk. A második körben már gyorsultunk valamennyit, de a féktávokat nem csak ekkor, hanem az egész verseny során keresni kellett, nem igazán találtam el őket. Kettőt sikerült mindösszesen jól megválasztani. 🙂 De azok úgy tényleg nagyon jók voltak. Kalandunk nem adódott, attól lassabban mentem, az autónk pedig teljesen hibátlanul teljesítette a versenytávot.

Egyedül a lámpasorunkkal adódott gond a szervizparkban, nem tudtuk megjavítani, így az utolsó gyorsasági szakaszon az éjjeli fényviszonyok ellenére sem tudtuk használni a kiegészítő fényforrásunkat. Ez nem volt túl jó érzés, rettenetesen hiányzott a sötétben. Nagyon boldogok voltunk az eredményeink okán a célban, megérte rajthoz állni Egerben.

A hazai versenyetek, a Miskolc Rallye következik. Az elmondottak alapján szerintem ti is ott lesztek Miskolcon, a Rallye2 Bajnokság mezőnyében.

Igen, úgy néz ki, hogy mi is részt veszünk a következő Rallye2-es futamon. Készülünk, az autónk rendben van, de természetesen a szükséges felkészítést, ellenőrzést és az egyéb verseny előtti teendőket elintézzük. Ezeknek már neki is kezdtünk. Nagyon várjuk a rajtot, motivál az egri sikerünk, ha minden klappolni fog addigra, akkor biztosan el fogunk indulni. A pályák nagyobbik része ismeretlen lesz, bár ugye még nem tudjuk pontosan, hogy hol kell versenyeznünk. Miskolcon, hazai környezetben, a barátaink és a szurkolóink előtt jó lenne, ha sikerülne valami szép eredménnyel célba érnünk, mert azzal nem csak nekik szereznénk nagyon vidám pillanatokat, hanem talán nekem is meghozná a kedvem egy újabb halomnyi kupa, hogy az év elején tervezettnél több versenyen álljunk rajthoz idén, a Rallye2 Bajnokságban.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük