Foczkó Ákos és Kiss Balázs számára rengeteg pörgést és izgalmat tartogat az előttünk álló egri hétvége, hiszen két fronton is helyt kell állniuk: szombaton, a Rallye2 mezőnye előtt zárják a pályákat előfutóként, vasárnap pedig a kategóriagyőzelemért harcolnak majd a MARB versenyzői között. Foczkó Ákossal beszélgettünk.

A Rallye2 Bajnokság mezőnyében 2016-ban autóztatok utoljára, tavaly pedig előfutottatok. Milyen volt az elmúlt évetek?

2017-ben az ORB mezőnye előtt autóztunk, tanultunk, igyekeztünk a lehető legjobb állapotúvá tenni az autónkat. Egész jól sikerült az évünknek ez a fele, csakis a látványos autózás, a szórakozás, valamint a közönség kiszolgálása volt a célunk. Jól éreztük magunkat a kocsiban, kint pedig azt láttuk, hogy bődületes energiával bíztatnak minket a rajongók. Az előfutáson kívül a MARB futamain versenyeztünk, ahol törekedtünk a jó eredmény elérésére. Ez volt, amikor sikerült és volt, amikor nem. Sajnos az évad is kaotikus volt, mert voltak elmaradt futamok, és versenyt is kellett kihagynunk, de összességében a MARB-ban sem panaszkodhattunk, mert jókat harcolhattunk a többiekkel, a géposztályunk élmezőnyében. A kategóriánkban harmadikak lettünk, abszolútban pedig a tizedik helyen zártunk 2017-ben.

Mi a tervetek az idei szezonra?

Az elmúlt esztendő után nem éreztem azt, hogy tovább kellene lépnünk, mert nem sikerült teljes szezont abszolválnunk és összességében nem annyit autóznunk, mint amennyi az eredeti elképzeléseinkben szerepelt az év elején. Így marad a MARB. Ám most már nem az lesz a cél számunkra, hogy dobogóra álljuk a géposztályunkban, hanem egyértelműen a győzelemre fogunk törekedni.

Valamint, ha jól tudom, akkor az előfutást is folytatjátok.

Igen, csak idén már nem az ORB mezőnye előtt fogunk autózni, hanem a Rallye2 Bajnokság résztvevőinek „söpörjük majd az utat”. A Kelet-magyarországi futamokon szinte biztosan ott leszünk, a többin pedig szeretnénk. Szó volt róla, hogy kipróbáljuk a murvát is, mert eddig csak aszfalton mentünk. De ehhez még össze kell szednünk néhány dolgot. Ha azok össze jönnek, akkor valószínűleg nem marad el a murvás bemutatkozásunk sem 2018-ban. Mondjuk Szombathelyen.

Érdekes lesz az egri programotok…

És tartalmas, sűrű is. Szombaton előfutunk, vasárnap pedig beállunk a MARB mezőnyébe, a navigátorommal, Kiss Balázzsal. A célunk egyértelműen a kategóriagyőzelem, de minimálisan egy dobogós helyezés. A pályák ismerősek lesznek, többször is autóztam már rajtuk, ismerjük, kedveljük mindet, úgyhogy izgatottan várjuk a hétvégét, mert ránk mind a három napon rengeteg élmény vár majd a Dobó téren és a tempós hevesi szakaszokon egyaránt.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!