Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Kerekes László: Nem unatkozunk az Eger Rallye előtt sem

Kerekes Laci és Kerekes Réka, azaz ZúZoo és ZúZoocska legutóbb a tavalyi évadnyitó Miskolc Rallye-n állt rajthoz együtt a Rallye2-ben, így Egerben nekik is lesz mit bepótolni gazdagon. Az apa-lánya páros terveiről és a felkészülés, izgalmaktól csöppet sem mentes utolsó napjairól Kerekes László beszélt nekünk.

Régen volt a tavalyi Miskolc Rallye…

Valóban. Szerencsétlenül kezdődött számunkra a 2017-es szezon, mert rögtön a hazai versenyünkön, a Miskolc Rallye-n felborultunk az Opelünkkel és elég komoly károk keletkeztek a versenyautón. Két hónapba telt mire rendbe raktuk. Sok volt a kasztnis munka, fényeztük is, húzatni is kellett, rengeteg munkánk volt vele. A futómű mondjuk azóta sem az igazi. Ellenben az autó szép, bár messze nem tökéletes. 🙂 Ez a kaland alaposan megtépázta a tavalyi költségvetésünket, szinte teljesen lenulláztuk a büdzsét. Ezért nem tudtunk menni sokáig. Az év végi Eger Rallye-n szerettünk volna elindulni, de az Opel hengerfejes lett, így a Rallye2 Bajnokság után záróautóként gurultunk egyet a Volkswagen Golfunkkal. Ezen kívül néhány MARB sprinten autóztunk még, Réka pedig Tom oldalán, a 7-es géposztályban több futamon is navigált. Ők végül kupát vehettek át az éves díjátadó ünnepségen. Jelenleg gőzerővel dolgozunk az autón, szorít az idő, közeleg az egri gépátvétel és a rajt időpontja.

A szép, de nem hibátlan Opellel neveztetek az Eger Rallye-ra. Kész lesz az autó?

Természetesen nagyon igyekszünk. Mivel a régen várt új motorunkról továbbra sincs hírünk, kénytelenek vagyunk újra a tavalyi, bontóból vásárolt motort berakni a gépháztető alá. Erről időközben kiderült, hogy nem is 2000 köbcentiméteres, csak 1.8-as, de mese nincs, ezzel kell helyt állnunk. Ez az erőforrás kapott egy új gyűrűsort, mert a hengerfej eléggé elhajlott, Nagy Pityu barátom – köszönet érte – nem régen rakta össze a motorunkat. Új hajtókarcsapágyak és vízpumpa került a régi helyére, hogy megelőzzük az újabb melegedést és a hengerfej problémát. Szerelni még mindig van mit, pedig két napja nyakig vagyok a kocsiban, ám ennek dacára sem fogunk unatkozni a versenyt megelőző napokban. Elkészült a tűzoltórendszer, most éppen elektromos kábeleket forrasztgatok, és új üléseket szerelünk, állítunk be, ezekhez konzolokat gyártattunk. Igyekszünk mindennel elkészülni az indulás előtt, de addig még egy kis bejáratás is vár a kocsinkra, amire pályafutásom során először vettem két teljesen új Hankook versenygumit is! 🙂 . Az 5-ös géposztályba neveztünk, a célba érkezésre törekszünk majd, a többit meg meglátjuk. Nagyon várjuk már, hogy újra a pályán lehessünk, számoljuk a hátra lévő napokat az Eger Rallye-ig, és ha nagyon felhergelem magam, lehet, hogy előre is szerzünk még két új gumiabroncsot, a móka kedvéért 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük