Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bacsa Tamás: Izgatottan várjuk a bemutatkozást

Bacsa Tamás és Hanyik Gergely a MARB mezőnyéből érkezik március végén a Rallye2 Bajnokságba. A srácoknak az Eger Rallye lesz az első Rallye2-es versenye, de ennek ellenére mégis van már némi tapasztalat a páros tarsolyában, hiszen Tamás tavaly sokat edződött az ORC mezőnyében, navigátorként. A Rallye2 Bajnokság egyik újonc ladás párosának terveiről Bacsa Tamással beszélgettünk.

Hallom a telefonban, hogy még amikor beszélünk, este nyolc előtt is serényen szegelitek a műhelyben a vasat…

Igen, nyomjuk ezerrel a melót, éppen a futóművet szereljük be az autónk alá. Az új Mitsubishi híddal bíbelődünk. Ez lesz a Ladánkon az egyik komolyabb fejlesztésünk, de ezen kívül még sok minden okosodik a kocsin. Beszereltük a tűzoltó és a fitting rendszert, minden szükséges homolog felszerelést megvásároltunk, ahhoz, hogy részt tudjunk venni a Rallye2 Bajnokság versenyein. Készülünk a gépkönyvezésre. (Ami azóta már megvan.)

Honnan érkeztek a Rallye2-be?

Környékbeli amatőr sprintversenyeken és a MARB futamain nevelkedtünk, de 2017-ben csak a Szilveszter Rallye-n álltunk rajthoz, mert a tavalyi évet Kronome Ákos mellett töltöttem el, neki navigáltam és az ORC mezőnyében 2WD bajnokok lettünk.

Mi terveztek a 2018-as évre?

Én Hajdú-Bihar megyei vagyok, ezért elsősorban a Dunától keletre lévő versenyeken tervezzük a részvételt, Gergellyel, valamint a gombszemű Ladánkkal, a P12-es géposztályban. Az Eger, a Miskolc, a Salgó és a Zemplén Rallye az, ami mindenképpen tervbe van véve. Azonban sok jót hallottuk már az aszfaltos Székesfehérvár Rallye-ról, valamint a Baranya Kupáról is, ott is szívesen kipróbálnánk magunkat. Nagy köszönet illeti a szponzorainkat azért, hogy lehetővé teszik azt, hogy egyáltalán ilyen dolgokról álmodozhatunk. A murvás versenyeket idén még biztosan kihagyjuk, mert nem szeretnénk utánuk mindig újjáépíteni a kocsinkat. Kicsi lesz a költségvetésünk, a murvát sajnos nem engedhetjük meg magunknak. A bajnokságot, Egerben biztosan elkezdjük, majd a Miskolc Rallye-n is jó eséllyel ott leszünk, ám az évünk további része egyelőre szervezés alatt van. De igyekszünk, hogy a lehető legtöbb nevezési listán és gyorsasági szakaszon találkozhassanak a szurkolók a Bacsa-Hanyik párossal.

Köszönjük a segítséget:

Precedent, Optimit kft, Inter Plant kft, Tiszák kft, Balog és fia gumiszerviz, Vektor print, Daró család, és a teljes csapatunknak!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük