Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Ruszkai Attila: Idén többet szeretnénk autózni

Mindössze két futamon tudott ott lenni 2017-ben Ruszkai Attila és Ruszkai Máté, de az elképzelések szerint idén már jóval többet fogjuk látni a pályán, a gombszemű Ladával, a miskolci testvérpárt és akár még egy murvás verseny is összejöhet nekik. A terveikről Ruszkai Attilát kérdeztük.

Nem teljesen olyan volt a 2017-es szezonotok, mint, amilyennek, az év elején elképzeltétek. Keveset mentetek és az autó is összetört.

Szerencsétlenül indult az elmúlt évadunk, mert a hazai versenyünkön, a Miskolc Rallye-n, Mályinkán belecsapódtunk Bodogán Feriék kicsúszott Ladájába és kiestünk. De a Miskolc Rallye mindig is ilyen egyszer fent, egyszer lent jellegű futam volt nekünk. Vagy jól sikerült és dobogón érünk célba, kupát gyűjtünk, vagy nagyon rosszul. Egyik év ilyen, másik olyan. Most a jónak kell következnie, mert a tavalyi, a rossz miskolci évünk volt. Miskolc után hanyagoltuk a versenyzést, mert Édesapánkra kellett kiemelt figyelmet fordítanunk, mivel betegeskedett és végül sajnos itt is hagyott minket. A kocsink elkészült a Salgó Rallye-ra, de nem vettünk részt a nógrádi futamon.  Végül csak az Eger Rallye-n indultunk el, mert itt volt közel hozzánk, és szerettünk volna egy jót autózni az évad végén. Megérte, mert harmadikak lettünk a géposztályban.

Mi a terv az idei évre?

Maradunk a Rallye2 Bajnokságban, és a P13-as géposztályban is. Mi a környékbeli – értsd Kelet-magyarországi – versenyeken akarunk rajthoz állni elsősorban. Egerben, Miskolcon, Salgótarjánban és a Zemplén Rallye-n. Az Eger Rallye pályáit ismerjük és kedveljük, mindig szívesen utazunk el erre a versenyre, várjuk az évnyitót. De régóta szeretnénk már egy jót autózni murván is. Lehetőleg minimális kárral, úgyhogy a szombathelyi Iseum Rallye-val kapcsolatos híreket is figyelemmel követjük, de még nem biztos, hogy ott leszünk a futamon. Sok a munkánk, új vállalkozásokba is belekezdtünk, ezekre koncentrálunk most leginkább, ezért nagyobb esélyt látok néhány közelebbi sprintfutamra, de bármelyik összejöhet. Jelenleg éppen egy 21074-es Ladát alakítunk át VFTS-é, még az is megeshet, hogy idén Máté is újra megragadja a volánt, lehet, hogy két autóval fogunk rajthoz állni ezeken a kisebb futamokon.

Akárhogy is legyen, nem kívánunk életre-halálra hajtani. Ha mondjuk a top ladás versenyzőktől – gondolok itt például Vizelli Karcsiékra – kikapunk maximum 10 másodperccel szakaszonként, miközben jól érezzük magunkat, és jól szórakozunk, akkor már nem leszünk szomorúak. Többet ne kapjunk, de egy tízes még belefér a mi elképzeléseinkbe. 🙂

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük