Molnár Ferenc és navigátora, Kása Feri, a Rallye2 Bajnokság „ifjúsági csapata” egy elég hosszúra sikerült téli szünidő után alaposan odacsapott Szombathelyen, majd a többi versenyükön is bizonyították, hogy ha a 6-os géposztályban nem is mindig, de a 2WD kupában bizony folyamatosan számolni kell velük. Molnár Feri bácsival beszélgettünk a múltról és a jövőről.

Nehezen indult a tavalyi versenyévetek…

Januárban sajnos egy nagyobbacska műtéttel indítottam az évet, így csak májusban, az Iseum Rallye-n, Szombathelyen tudtunk először rajthoz állni. Kicsit tartottam is a hosszú versenytávtól, de végül nem volt gond. Sőt! Remekül debütáltunk. Eztán még két versenyünk volt 2017-ben. A Székesfehérvár Rallye, valamint a Baranya Kupa.

Egerbe is neveztetek, de mégsem indultatok el a futamon.

Nem, mert újra fel kellett keresnem az orvosokat, akik olyan rossz híreket mondtak nekem, hogy teljes letargiába kerültem, nem tudtam mentálisan felkészülni az évzáróra. Rettenetesen el voltam keseredve, ami gondolom, hogy érthető. De szerencsére végül – egy újabb vizsgálat alkalmával – kiderült, hogy a CT rosszul látta a helyzetet, emiatt rossz diagnózist állítottak fel az orvosok. Utólag természetesen örülök a tévedésnek, de akkoriban egy csöppet sem voltam boldog. Három futamon voltunk ott tavaly, de az egész évem a versenyzésről szólt. Hol a kupákért, hol az egészségemért küzdöttem.

Milyen volt az a három verseny, amin elrajtoltatok?

A Szombathely Rallye roppant jól sikerült, mert a hosszú kihagyás után, a 2WD kupában azonnal győzelemmel mutatkoztunk be. Ráadásul a hosszabb versenytáv miatt másfélszeres pontokat kaptunk. Székesfehérváron sem panaszkodhattunk, ugyanis másodikként értünk célba a 2WD kupában, pedig eleinte abban sem bíztunk, hogy serlegeket kapunk a verseny végén. Ha az utolsó gyorsaságin nem ragad be kettesbe a váltó, akkor újra győzhettünk volna. Több, mint egy percet vesztettünk a záró szakaszon, plusz buktunk egy helyet és néhány pontot is. A Baranya Kupán megint remekül álltunk, de sajnos Komlón kiestünk, mert az egyik féltengely három darabba tört szét a Hondánkban. Vezettük a 2WD kupát, amikor ki kellett állnunk, sok pontot elhullajtottunk. Ennek dacára az év végére a 2WD kupa harmadik helyét sikerült megszereznünk, aminek már csak azért is örülünk nagyon, mert ennyi versenyből nem számítottunk az év végén kupára. A géposztályunkban összességében nem sok esélyünk van érdemi csatát vívni az R2-es autók ellenében a mi öreg Hondánkkal, ezért különösen értékes nekünk a 2WD kupa év végi bronzérme.

Mit terveztek 2018-ra?

Nagy változás nem lesz a házunk táján. Öreg technika, kis költségvetés és reméljük, hogy nagy-nagy élmények. Öt futamon szeretnénk ott lenni 2018-ban, ezek közül az egyik verseny az mindenképpen a Szombathely Rallye lesz, de Veszprémet szinte biztosan kihagyjuk. Akkor inkább pihenünk, Kása Feri valószínűleg szabadságon lesz akkoriban. Augusztusban jó lenne, ha a Baranya Kupán és a szeptember 1-2-án megrendezendő Salgó Rallye-n is ott tudnánk lenni. Teljes nem lesz az évünk, de biztos vagyok abban, hogy 2018-ban is meg fogjuk találni a Rallye2 Bajnokság futamain, azt, amit keresünk: az izgalmas csatákat, és a versenyhétvégék felhőtlen kikapcsolódását. Mi csak ennyire vágyunk.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!