Györkő Józsit legutóbb 2016-ban láthattuk a Rallye2 Bajnokság mezőnyében. Azóta kényszerszünetet kellett tartania, és elég komoly vágyakat kellett ideiglenesen elengednie. Most úgy döntött, hogy itt az ideje a visszatérésnek, ezért a márciusi, orfűi rallysprinten újra volán mögé pattan, hogy Béres „Unicum” Attilával a jobb1-ben kipróbálhasson egy számára teljesen új autót és elkezdje a felkészülést a 2018-as szezonra. Györkő Józseffel beszélgettünk.

Tavaly nem láthattunk téged versenyezni, pedig elég komoly tervekről számoltál be nekünk. Konkrétan a Monte Carlo Rallye-n szerettél volna részt venni, néhány Rallye2-es verseny mellett. Mi történt veled 2017-ben?

A dolgok anyagi része össze is állt volna, azzal talán nem lett volna gond, de sajnos az egészségem közbeszólt, úgyhogy a 2017-es versenyévadot teljes egészében ki kellett hagynom. Ezt persze nem vertem nagydobra, így sokan emlékeztek rá, hogy egy interjúban arról beszéltünk, hogy a Monte Carlo Rallye-n akarok indulni. Kaptam is jó sok beszólást amiatt, hogy mégsem voltunk ott a Montén. Az anyagi oldal tehát rendben lehetett volna, ám szerintem nem bírtam volna a versenyzéssel járó terhelést. Most már jobban vagyok, ideje újra versenyautóba pattanni, mert egyre ijesztőbbek az elvonási tüneteim. 🙂

Sokan nem látják még tisztán, hogy mi lesz az idei évben, de neked már kész van a „versenynaptárad”. Mik kerültek bele?

A napokban sikerült egyeséget kötnöm Bakó Lacival, hogy kapok tőle, és a Bakó Rally Team-től egy Citroen C2R2 Max-ot. Köszönöm a segítséget a Sopianae technikai sportegyesületnek és Mang Hubának is. Laciékkal a megállapodásunk egyelőre a március 15-16-i, orfűi rallysprintre szól, ahol szeretnék megismerkedni az autóval, mert korábban nem versenyeztem még ilyen kocsival. A verseny egyben egy teszt is lesz, mert még én sem tudom, hogy miként fog reagálni a testem a fokozott igénybevételre, a versenyzésre. Ezen felül jó lenne még néhány versenyen ott lenni idén, a Rallye2-ben. Az itinert Béres „Unicum” Attila diktálja majd, bár szerintem Orfűn igen jól végig tudnék menni már akár fejből is, de a megerősítés mindig jól tud jönni. Ő pedig a kocsit ismeri töviről-hegyire, ám ezek dacára sem fogunk hajtani Orfűn életre-halálra. A későbbiekben pedig minden arról szól, hogy mit enged meg a munkám, nem könnyű szabadságot kivennem. Egy valamiről viszont nem szívesen mondanék le. A Baranya Kupáról, a hazai versenyemről. Ezen 100%, hogy ott leszünk, a tervek szerint ugyanebben a felállásban. A többi futamon pedig dolgozunk, egyelőre kérdéses a sorsuk, ám ha sikerül szabadságot kivennem, akkor látok rá esélyt, hogy máshol, akár több futamon is rajthoz álljunk. Én nagyon szeretném.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!