Bodogán Ferenc és Molnár Tamás nem ma kezdte már az autóversenyzést, de a Mikulás Rallye valahogy mégis kimaradt eddig a versenynaptárukból. Most azonban Feriék szeretnének mindent bepótolni és csapatva, a géposztályuk élmezőnyével csatázni a Balaton parti hideg murván. Bodogán Ferenccel beszélgettünk.

Sok versenykilométer van már a kezeteken, lábatokban, de a Mikulás Rallye-ról eddig vajmi kevés a tapasztalatotok.
Ez pontosan így van. Régóta ott van a bakancslistánkon a Mikulás Rallye, de eddig egyszer sem indultunk rajta. Ebben az évben viszont végre ott tudunk lenni, beneveztünk a versenyre. Miután ez lesz az első Mikulásunk, eléggé izgatottak vagyunk, és nagyon várjuk a rajtot.
Hogy lehet, hogy nem voltatok még soha a Mikulás Rallye-n?
Ez ebben a formában nem teljesen igaz. Én már voltam, de mindösszesen egyszer, akkor is navigátorként szerepeltem ezen a futamon. De ennyi. Sofőrként abszolút az első Mikulásom lesz. Hol a keret nem jött össze rá, hol nem tudtuk átépíteni a futóművet, de arra is volt példa, hogy nem volt versenyautónk a Mikulás Rallye-ra, mert korábban összetörtem a Ladánkat. Murván ez lesz az első alkalom, hogy az új, szekvenciális váltóval autózunk. Egerben, aszfalton pozitívak voltak vele az első tapasztalatok.
Mire készültök?
Nagyon örülünk annak, tetszik, hogy ennyire nívós és népes mezőny verbuválódik össze a rajtra. Lesz bőven kikkel csatázni. A titkos vágyunk, hogy a géposztályunk elejében végezzünk, annak nagyon tudnánk örülni. Melegben jól szoktunk menni Veszprémben, reméljük, hogy télen is hasonlóan alakulnak a dolgaink. A felkészülést már megkezdtük, szétszedtük az autónkat, remélem, hogy csütörtökre sikerül rajtkész állapotúra összerakni, mert szeretnénk részt venni a pénteki teszten és addig a futóművet is be kell állítani ahhoz, hogy jót autózhassunk, és megvalósíthassuk a terveinket. Bármelyik pályának örülünk. Minden jöhet, ami murva. A látványra és a nagy tempós, keresztben autózásra szeretnénk helyezni a hangsúlyt, hogy a saját szórakozásunkon túl a szurkolókat is maximálisan kiszolgáljuk. Buliversenyre készülünk, de emellett szeretnénk a kategóriánk élmezőnyével is csatázni.
A Szilveszter Rallye-n is ott lesztek?
Mindenképpen. És hasonló felfogásban fogunk pályára lépni, mint a most előttünk álló hétvégén. Egy a lényeg: a gyorsaságik mellett Veszprémben, valamint a Hungaroring környékén is rengetegen csápoljanak és szurkoljanak nekünk. Akkor nagy baj nem lehet.
Rallye2.hu – Salánki Gábor
Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!