Pályafutása első abszolút Rallye2-es futamgyőzelmét aratta Ifj. Kanyik Anti és Nyirfás Julcsi az évadzáró Eger Rallye-n, így Antiék óriási lendülettel készülődnek az év utolsó versenyére, a Szilveszter Rallye-ra. Ez önmagában még nem is lenne nagy hír, de az, hogy Ifj. Kanyik navigátort keres a futamra, az már mindenképpen meglepő információnak számít. Az okokról és a felkészülésről Ifj. Kanyik Antalt kérdeztük.

A Mikulás Rallye-n nem lesztek ott, mégis óriási a sürgés-forgás a csapat háza táján. Mi újság veletek?
Nagy szenzációról nem tudunk beszámolni, csupán annyi van, hogy megkezdtük a felkészülést a Szilveszter Rallye-ra. A Mikulás Rallye-n gondolkodtunk, de mégsem neveztünk, mivel az Eger Rallye-n egy kölcsönzött áttétel volt a váltóba beépítve. Ezt most vissza kellett szolgáltatnunk a francia gyárnak és egyben köszönjük szépen Tagai Tamásnak is, hogy a rendelkezésünkre bocsájtotta az évzáró futamra ezt a hasznos és kitűnő alkatrészt. Idő közben megérkezett az autóhoz az új, rövid áttétel, ezt hamarosan be fogjuk szerelni és néhány felújítási munka is folyamatban van. Ezek miatt, ha akarnánk sem tudnánk rajthoz állni hétvégén Veszprémben, mivel az autónk jelenleg darabokban van, alaposan szétkaptuk a Peugeot-nkat.
Nagy hír tehát nincs, de mégis lesz egy nagy változás a csapatban.
Igen. Julinak valószínűleg dolgoznia kell a karácsonyi ünnepek után, jó eséllyel nem tud szabadságra jönni a két ünnep közti időszakban. Emiatt éppen navigátort keresek, miközben a műhelyben is akad bőven mit csinálni. Szeretném, ha találnánk egy ügyes, talpraesett navigátort, aki segít majd nekem eligazodni a Mogyoród környéki gyorsaságikon. Ha tudtok ilyen emberről keresetek bátran! A telefonszámom 06/70-396-60-04.
Mik lesznek a tervek?
Egyértelműen a buli, a tesztelés és az új navigátorral történő ismerkedés lesz a fő célunk, mindenképpen jó hangulatban és vidáman szeretnénk lezárni a csapattal, a 2017-es évünket. Azt kérjük a Jézuskától, hogy vagy nagy havat hozzon a Szilveszter Rallye-ra, vagy csak keveset, de a száraz vagy kicsit nyálkás utakkal is kibékülnénk. Csak jeges ne legyen a talaj, mert azt nem kedveljük. Az utóbbi pár évben nem álltam rajthoz a Szilveszter Rallye-n, jó lenne, ha ideális körülmények között térhetnék vissza az évbúcsúztató versenyre.
A 2018-as évre vannak már tervek?
Vannak, illetve lennének, de szeretnénk minél hamarabb tisztán látni abban a kérdésben, hogy mire számíthatunk az előttünk álló esztendőben. A Peugeot kupa itthoni sorsáról egyelőre semmilyen biztos információnk nincs, ezért felmérjük a külföldi lehetőségeket is. A Mitropa kupa különösen felkeltette a figyelmünket. Ha minden körülményt, lehetőséget megismertünk és kiértékeltünk, akkor döntjük el, hogy milyen irányba induljunk el a következő évad rajtjánál.
 Rallye2.hu – Salánki Gábor
Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!