Nem szerepelt rosszul Egerben Jánosa Ákos és Rubóczky Attila, de egy hajszállal, egészen pontosan 3 ponttal mégis lecsúsztak az év végén, a Rallye2 Bajnokság bronzérméről. Ám Ákosék egyáltalán nem szomorúak, hiszen, mint mondja, ha az év elején felajánlják nekik ezt a helyet, akkor boldogan elfogadják. Bár az év utolsó futamán, nem szívesen mondtak le a dobogó alsó fokáról. Jánosa Ákossal beszélgettünk.
Az autótok már jóval korábban fel volt készítve a versenyre, ezért inkább arra lennénk kíváncsiak, hogy ti hogyan készültetek a bronzcsatára?

Leginkább videózással szoktam készülni a gyorsasági szakaszokra. Most sem volt ez másképpen. Ezzel mindössze annyi a gond, hogy vannak olyan pályák, amik már elég régen voltak az útvonallapon, ezért csak régi felvételek vannak róluk. Akad olyan is, ami az elmúlt években új aszfaltréteget kapott, vagy máshová kerültek a lassítók, ez jelentősen megváltoztathatja őket. De alapozni jó. Sok idő eltelt a Baranya Kupa óta, ezért muszáj volt egy kicsit tesztelni is az autóval.

Milyen volt a versenyetek? 201-es rajtszámmal küzdöttetek az év végi abszolút és a kategóriátok bronzérméért.

Az Eger Rallye mindig gyors és lobogós pályákon zajlik, ez most sem volt másképpen. Ki is vettek néhány lassítót, ami tovább növelte a pályák átlagsebességét. A teszten erre nem találtunk megfelelő szakaszt, de jó volt az, kellett nagyon, hogy visszarázódjunk a versenytempóba. Ez sikerült, mert mindössze egy lassítóval gyűlt meg a bajunk, azt egy picit átrendeztük. A taktikánk az volt, vagyis az lett volna, hogy a verseny elején megpróbálunk gyorsabban menni, és nyomást gyakorolni az ellenfeleinkre.

No éppen ez az, ami nem jött össze nektek Egerben.

Sajnos nem. Az első szakaszon Antiék rögtön elkalapáltak minket néhány másodperccel, Terpesre pedig már kuplungproblémával érkeztünk. De nem ezért kaptunk Ifj. Kanyikéktól csaknem 20 másodpercet azon a szakaszon. Azon járt az eszem, hogy mi lehet a probléma, a kocsival, ez pedig kizökkentett a ritmusból, nem figyeltem eléggé. De azt is el kell, hogy mondjam, hogy amikor nem volt műszaki gondunk, Antiék akkor is gyorsabbak voltak nálunk a hétvége során, megérdemelten végeztek előttünk. A power stage-en ők győzni tudtak, bezsebeltek további három pontot, mi pedig nem szereztünk egyet sem. Ezzel kaparintották meg tőlünk az év végén az abszolútban és a kategóriában is a bronzérmet. Gratulálunk nekik. Ha az év elején felajánlanak nekünk egy éves negyedik helyet, szerintem elfogadtuk volna örömmel egy ilyen erős mezőnyben. Tartalmas, izgalmas éven vagyunk túl, kezdhetünk 2018-ra készülni.

A Mikulás vagy a Szilveszter Rallye-n ezek szerint ti nem lesztek ott?

Nagyon várnánk már a 2018-as Peugeot kupa kiírását. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit tartalmaz és, hogy hány versenyre kell készülnünk a következő esztendőben. Amíg ezt nem látjuk, addig tartalékolnánk az erőforrásainkkal. A Mikuláson jó lenne ott lenni, de ameddig nem tudom, hogy mi vár ránk jövőre, addig nem tudok felelni erre a kérdésre.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Köszönjük a segítséget!

Alga ’93 Kft. – Vas, színesfém hulladék felvásárlás; D Safety Engineering & Consulting Kft. – Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás; Aluschlosser Kft. – Alumínium nyílászáró szerkezetek gyártása; Gyopár 2000 Kft. – Fémmegmunkálás; Artiger Kft. – Töltőállomás üzemeltetés; Bánka Transport – Közúti árufuvarozás; Mazzini Csomagolástechnika; Kamiker Kft. Nyomda; ConTruck Kft. Tengeri konténerszállítás; ASONÁJ 2003 Kft. Munka, – Tűz, – Környezet, – Védelmi Kft.; TÉTÉNY – KER – Épületgépészet, Medito Kft. – Játék nagykereskedelem; CSMBT. Kft. Fémmegmunkálás; Luxor-Szinter Kft. – Porfestés-Szemcseszórás; MIRA SAFETY Kft. Munka-, Tűzvédelmi Szolgáltatás, Autóalkatrész Kereskedelem; VIA-NORTONIA KFT. – Építőipari kivitelezés; ECS HUNGARY KFT. – Építőipari kivitelezés; Branko Pénzügyi és Számviteli Kft.; Soft Consulting Hungary Zrt. – BaBér bérügyviteli programrendszer; Várkörnyéke Kft. – Építőipari kivitelezés; V-System Tam – Informatika; HK Trans Kft- Ömlesztett áruszállítás; HSC Motor Kft – Mezőgazdasági Gépberendezések; Lakandi Bt. – Építőipar és Ingatlanforgalmazás; Drei KKT. – Gáz- Víz és Csatorna Építő Közkereseti Társaság

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!