A Rallye2 Bajnokság résztvevői számára három hónap telt el a legutóbbi éles bevetés, a Baranya Kupa óta, ezért most sokan inkább év eleji, mintsem év végi hangulatban készülnek az Eger Rallye-ra. Az adminisztratív átvételen kérdeztük meg a versenyzőktől, hogy mi a tervük az év utolsó versenyére.

Jánosa Ákos: Megpróbálunk gyorsan menni, ami alatt azt értem, hogy szeretnénk hozni azt a tempót, amit az évad második felében láthatott tőlünk a közönség. Nem tudjuk, hogy ez mire lesz elég, jóslatokba pedig nem szeretnék bocsátkozni, de szeretnénk megőrizni a géposztályban és az abszolútban is a harmadik helyünket. Tisztába vagyunk, hogy bármilyen hiba, akár egy korai rajt, vagy akár egy technikai probléma azonnal megbosszulhatja magát. Ezek az év folyamán sem fértek bele, most meg pláne figyelnünk kell majd mindenre.

Ifj. Kanyik Antal: Jánosa Ákosék előtt szeretnénk célba érni, legalább két hellyel, akkor miénk lehet a bronzérem. Aztán majd szombaton minden kiderül. A pályák tetszenek, tempósak. Az itinerünk jó lett, az időjárás okozhat majd némi meglepetést. Mi mindenféle útviszonyra felkészültünk.

Tamás Gergely: Egész évet szerettünk volna menni a Rallye2 Bajnokságban, de csak most értünk ide. Szeretnénk egy teljes, izgalmas és gyors versenyt teljesíteni a Renault Twingo-val, valamint célba érni. Az autónk rendben van, sprinteken ismerkedtünk vele eddig, de azok nem úgy sikerültek, ahogy azt terveztük. A futómű beállításaival sokat küszködtünk, de reméljük, hogy itt, Egerben már jó lesz.

Fróna János: Mindenképpen szeretnénk célba érni. A bajnoki cím szerintem akkor sem lesz a miénk, ha netán Szepesi Marciék kiesnek, – amit nem kívánok nekik még véletlenül sem – mert sok a jó és gyors autó a géposztályban, nekünk igazából az év végi második hely is egy nagyon szép eredmény lenne.

Gondi Csaba: Hogy mik a tervek? Egyben és épségben célba érni. Sajnos lecsúsztunk az éves harmadik helyről, de szerencsére az esélyünk még meg van rá, ha most minden összejön. Mínuszoltunk is, a murván nem mentünk. Ha az autóval és velünk is minden rendben lesz, akkor bízunk benne, hogy vissza tudjuk szerezni az év végi dobogó alsó fokát.

Trencsényi Vince: Az elsődleges szempont számunkra az új autónk további tesztelése és megismerése lesz, aminek a végén hibamentesen és magabiztosan szeretnénk majd célba érni. Nagy elvárások nincsenek. A Fordunkkal tegnap tudtunk egy kicsit tesztelni, Máriapócson, de mégis nagyon hasznos volt ez a főpróba, mert további bizonyosságot nyerhettünk arról, hogy valóban másképp kell használni a Fordot, min ahogy a Peugeot-t kellett. A tanuláson lesz a hangsúly.

Ráti Gergő: A P13-as géposztályban szeretnénk olyan elől szerepelni, amennyire csak lehet. A gyorsaság és a biztonság egyaránt fontos lesz a számunkra. Az év végi bronzérem is egy cél, az is megeshet, hogy összejön. Igyekszünk majd.

Godó Tamás: Mindenképpen a tisztes helytállásra fogunk törekedni, és a célba érés lesz a legfontosabb.

Abszolút időt szeretne menni! 🙂 (Gyöngyösi Marcell mondata a háttérből.)

Így van. Azt mindenki szeretne, de mi fogunk is! 😀 De tegyük félre a viccet, mert miután az évünk nem úgy sikerült, ahogy vártuk, így az utolsó versenyen tényleg csak a buli kedvéért autózunk, felszabadultan szeretnénk élvezni a versenyzést.

Gyöngyösi Marcell: A terveink a szokásosak, nem változtattunk rajtuk és ez így lenne akkor is, ha itt lennének Madari Imiék. Jól szeretnénk érezni magunkat. A szállásunkon van egy hatalmas, óriási jacuzzi, valószínűleg abban fogunk Karesszel sörözni este. Ennek szellemében várjuk a versenyt is, de ha már ilyen jól sikerült az évünk, örülnénk, ha győzelemmel ünnepelhetnénk meg a bajnoki címünket. De nem fogunk túlzottan ráfeszülni a dologra.

Forgács László: Három éve volt itt Egerben egy elég nagy esésünk, azt nem felejtettük el, óvatosak leszünk a versenyen. A célba szeretnénk beérni. A motorunk nincs még készen, ezért egy tartalék erőforrás segít majd minket a hétvégi versenyen. Sprintversenyeken teszteltünk az évzáróra, ott jól éreztük magunkat, jól ment az autó, reméljük, hogy most is így lesz. Folytatás a jövő hétvégén, a Bózsva-Telkibánya szakaszon, ami abszolút hazai pálya nekünk.

Hibján József: Szeretnénk méltó módon zárni az évet. Megnéztük a pályákat és elmondhatom, hogy ismerősek, akik néhány éve versenyeznek, azoknak szerintem nem okoznak meglepetést ezek a gyorsaságik. Jó pályák, nekem amúgy is a szívem csücske az Eger Rallye. A szervezés tetszik, pörgős lesz a futam, rövid etapokkal, minden közel lesz. Várjuk a rajtot.

Molnár Tamás: Szeretnénk jót autózni és élvezni az egész hétvégét. A Baranya Kupa régen volt, azóta nem ültünk a versenyautóban. Szeretnénk a géposztályunkat megnyerni és abszolútban is egy jót autózni. Titkon egy dobogós helyezésben is reménykedünk. Reméljük meglesz hozzá a tempónk. Ezzel biztos nem kerülne veszélybe az év végi második helyünk.

Kopasz Krisztián: Az éves pontversenybe már nem tudunk beleszólni, ez a második versenyünk 2017-ben, így a célba érkezés és a jó hangulat lesz a legfőbb célunk. Megyünk, ahogy bírunk, de nem fogunk kockáztatni. Pláne úgy, hogy készülni sem tudtunk igazán. A Budapest Rallye-n szerettünk volna menni, az nem sikerült, így most szeretnénk egy nagyot játszani. 🙂

Csépe Gábor: Szerettünk volna még tesztelni a verseny előtt, csütörtökön, de nem sikerült, úgyhogy az első gyorsaságira marad az ismerkedés az autóval. A VFTS-ünk nincs összerakva, így egy hozzá csöppet sem hasonló Citroen C2R2 Max-ot szereztünk az Eger Rallye-ra. Régen szerettem volna már egy ilyen kocsit kipróbálni. Furcsa lesz, hogy elől kapar, sosem mentem még ilyen autóval. Egy F Opel Astrám volt eddig, ezen kívül semmilyen elsőkerék hajtású versenykocsit nem vezettem eddig.

Papp László: Szeretnénk célba érni és végre rendesen kipróbálni a Volvo-nk új motorját. A Baranya Kupára tudtuk beszerelni, de csak két gyorsaságit tudtunk autózni Komlón, mert eltört egy féltengely. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit tud a kocsink és mit tudunk mi? Reméljük elég lesz a péntek délelőtt a pályabejárásra…

Ifj. Pethő István: Úgy jöttünk Egerbe, hoooogy…

Budapest felé? 🙂

Igen, igen! 🙂 Az M3-as autópályán, és úgy volt, hogy… de viccet félretéve: úgy jöttünk Egerbe, hogy az év végén szeretnénk úgy autózni, hogy mindketten elégedettek legyünk vele és élvezzük a versenyzést. Ha pedig minden jól alakul, akkor örülnénk, a P12-es géposztályban egy dobogó közeli eredménnyel zárhatnánk az idei Rallye2 Bajnokságot.

Ruszkai Máté: A legfontosabb, hogy épségben célba vigyük az autót, miközben azért az órát is szeretnénk figyelni. Első a biztonság, de örülnénk, ha ezzel a taktikával sikerülne egy szép eredményt is elérnünk.

Deák Henrietta: Ezúttal Határ Attilával és egy Peugeot 306-ossal fogok együtt versenyezni az egri pályákon. A lehető legjobb helyen szeretnénk célba érni. Az autót jól felkészítették a srácok, a pályákon én már többször versenyeztem, Attilának viszont ez lesz az első egri megmérettetése. Igyekszek segíteni a tapasztalataimmal, reméljük minden rendben lesz és jól sikerül a hétvégénk.

Szepesi Marcell: A bajnoki címünk megvédése a célunk, és szeretnénk megnyerni a 2 WD kupát is, amit idén először írtak ki. Ennek megfelelően fogjuk nyomni a gázt. A pályákat már csütörtökön bejártuk, úgyhogy irány a gépátvétel és rajtdobogó. Ennyi a mai programunk.

Kató József: Semmi különös tervünk nincs, kocsikázni jöttünk. 🙂 A Miskolc Rallye óta nem ültünk a versenyautónkba, kimaradt ez az év szinte teljesen, így nincsenek vérmes reményeink. A pályákon mentünk már többször, ismerősek lesznek.

Nyilas Péter: A célba érkezés lesz a legfontosabb, a többi majd sikerül, ahogy. Az év végi dobogós helyezés megszerzésére elég kicsi az esélyünk, de nem adjuk fel teljesen a reményt, meglátjuk mire leszünk elegek…

Magyari Beck Szabolcs: Azért jöttünk el az Eger Rallye-ra, hogy visszaszokjunk a versenyzéshez, a közeghez. Nagyjából 10 évet hagytunk ki. Szeretnénk a céldobogón átgurulni, aztán mi minden eredménynek nagyon örülni fogunk.

Tom: Célba érni és pontokat gyűjteni szeretnénk. 🙂 A műszaki felkészültségünket nem mondanám a legjobbnak, a végátéttel, a sperrel együtt fogazás alatt van, úgyhogy szériaváltó közeli technikával fogunk rajthoz állni. Óvatosan fogunk menni. Szerintem…

László Martin: Terveink igazából nincsenek, csakis a célba érkezés és ha lehet akkor az első 15 hely valamelyikét jó lenne elcsípni. . A pályák ismeretlenek, viszont végre újra a megszokott navigátorom olvassa majd az itinert.

Elek Róbert: Az elmaradt Budapest Rallye után kifejezetten vártuk már, hogy versenyezhessünk. A változékony időjárás lehet az, ami meglepetést okozhat, a körülmények többféle gumitípust igényelhetnek, igyekeztünk mindenre felkészülni. Az autónk beállításain is módosítottunk, és a motorban is találtunk még néhány lóerőt. A pályafelírás során nagy figyelmet fordítunk a várható felhordások feltérképezésére.

Szombati István: Mindenképpen a célig szeretnénk autózni és bízunk benne, hogy egy remek versenyt teljesítünk a hétvégén. Az autónkat felkészítettük, hibátlannak tűnik. 2015-ben mentünk utoljára a Rallye2-ben, két évünk csaknem teljesen kimaradt. Az autó átépítésével telt az időnk, idén pedig csak két sprinten álltunk rajthoz. Vissza kell szoknunk a versenytempóhoz és össze kell csiszolódnunk a kocsival.

Várnai Dávid: A tapasztalatszerzés a fő célunk és a célba érkezés. Reméljük, hogy az autónk partner lesz ebben és végig bírja a versenytávot. Meg mi is… 🙂 A pályákról még fogalmunk sincs, lesz sok dolgunk a bejárás során.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!