Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Csomós Mixi: Szakaszgyőzelmekkel kezdtünk, kupákkal zártunk Horvátországban

Hamar megtanulták Csomós Mixi és Nagy Attila nevét a horvát bajnokságban is az ellenfelek, hiszen a Rallye2 bajnokai Porecben sem éheztették a Citroen C2R2 Max-ukat és kitűnő eredményekkel mutatkoztak be első külföldi versenyükön, ahonnan kupákkal térhettek haza. A hétvégi élményeikről Csomós Mixi mesélt nekünk.

Mit tapasztaltatok, amikor megérkeztetek Porecbe? Milyenek voltak a gyorsaságik, a pályabejáráson?

Egy „kicsit” másabb és elsőre sokkal jobb is volt minden, mint, amit itthon megszoktunk. Értem ezt a pályákra, a rendezésre és a fogadtatásra egyaránt. A gyorsasági szakaszok technikásak, és egyben nagyon nehezek voltak. Egyik sem hasonlított mondjuk a Lyukóbánya-Paraszanyára, amin ráadásul mentünk már ezerszer és elég jól ismerjük. Új kihívást találtunk, nyugodtan mondhatom EB-s, sőt inkább VB-s szintűnek a horvát pályákat. Pozitívan indult és alapvetően teljes egészében az is volt a hétvégénk néhány apróságot félretéve.

A verseny közben igen szép eredményekről publikáltál képeket a Facebook oldaladon.

Az a hetedik gyorsasági után volt, de már a shakedown-on is felkeltettük a versenyzőtársaink figyelmét, ugyanis bemelegítésként megnyertük a bemutatkozó szakaszt. Onnantól kezdve eléggé figyeltek minket, oda is jöttek sokan hozzánk gratulálni, beszélgetni, kíváncsiskodni. Az első két szakaszon, – amik körgyorsaságiként voltak megrendezve – újra sikerült győznünk. Az elsőn ráadásul utol is értünk egy párost, akik feltartottak minket. Másnap ezzel együtt is az élről várhattuk a folytatást az elsőkerék hajtásúak között. Egy 25, és egy 18 kilométeres szakasszal folytatódott a verseny, ezeken viszont sikerült magunkra ijeszteni, mert nem mentünk túl jól rajtuk. De igyekeztünk felvenni a ritmust, ami hamar sikerült, hiszen tudtunk újra gyorsasági szakaszokat nyerni, mindössze egy technikai probléma hátráltatott minket a versenyzésben. Letört a váltókar, ami nem maradt ugyan a kezemben, de nehezebben vette az autó a sebességet. A szervizben a csapatunk megjavította a váltót, – köszönet az egész hétvégéért nekik – az utolsó gyorsaságin pedig megforogtunk, így végül a géposztályunk második, a 2WD-sek mezőnyében pedig a harmadik helyen értünk célba. Nincs olyan, hogy ha, de ha ezeket a hibákat leszámítjuk, akkor lehet még fentebb léphetünk a dobogón. A szakaszgyőzelmek és a helytállásunk mindenképpen biztató volt.

foto: Uroš Modlic / foto Modlic

Majd Egerben még jobb lesz…

Vagy a Mecsek Rallye-n. Szeretnénk mindkét versenyen részt venni, de, hogy végül mi kerül be végleges helyen az év végi versenynaptárunkba, azt majd meglátjuk. Az biztos, hogy mindenképpen fogunk még autózni az év végén, de akkor már az ORB mezőnyében.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.