Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Bajnokok menni külföldre

Csomós Mixinek és Nagy Attilának, az eredmények szempontjából tök mindegy, hogy volt e Budapest Rallye, vagy lesz e Eger Rallye, mert a Baranya Kupán bezsebelték a Rallye2 Bajnokság idei évi abszolút elsőségét, így a szabadidejükben új kihívások után néztek. Hamarosan bemutatkoznak Horvátországban és még az idei évben, minden bizonnyal az ORB mezőnyében is. A sűrűnek ígérkező programokról Csomós Mixivel beszélgettünk.

Miért éppen Porec?

A Budapest Rallye elmaradt, csapattársaink pedig már korábban is versenyeztek Horvátországban és azt az információt kaptuk tőlük, hogy szenzációs a rendezés és minden egyéb a Porec-i versenyen, nem bánjuk meg, ha mi is elmegyünk és kipróbáljuk. Sikerült meggyőzniük, ez alapján döntöttünk úgy, hogy a hétvégi futamra mi is elutazunk, és próbára tesszük a szerencsénket.

Mi tudtok a Porec-i futamról?

Az elmondottakon túl igazából nem sok mindent. Néhány pályáról sikerült belsőkamerás felvételeket találnom az Interneten, azokat néztük meg. A pályák ismeretlenek lesznek, amiken, a tréningen mindössze kétszer mehetünk majd végig. Kíváncsian várom, hogy mire is lesz ez elég?

Lesz valamilyen elvárás? Azért mentek, hogy letegyétek a névjegyeteket, vagy kizárólag az örömautózáson lesz a hangsúly?

Is-is. Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy a számunkra idegen környezetben ott lesznek a helyi, ügyes srácok, akik úgy ismerik a környéket, mint a tenyerüket. A mezőny eleje, az információk alapján Peugeot 208 R2-kkel autózik majd, mi pedig továbbra is a jól megszokott Citroen C2R2 Max-ot terelgetjük a gyorsaságikon, így nem gondolnám, hogy könnyű lesz a dolgunk, de a bajnokság során is találkoztunk már hasonló feladattal, bízunk magunkban. Jelenlegi elképzeléseim szerint, a tisztes helytállásra és a célba érkezés fogunk koncentrálni, ennek már most tudnánk örülni. A többi pedig a gyorsaságikon kiderül.

Mi a tervetek a „pót Budapest Rallye-val”, Egerben?

Mivel kiváltottuk az „A” licencet, nem mehetünk a Rallye2 Bajnokságban. Így mindenképpen az ORB mezőnyében fogunk rajthoz állni, Egerben és már a Mecsek Rallye-n is, októberben. Remélem, hogy mindkettőt sikerül összehoznunk és akkor elmondhatjuk, hogy egy egészen tartalmas és sikeres évet tudhatunk majd magunk mögött, amikor visszatekintünk a 2017-es esztendőre.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.