Egyik versenyt sem várta annyira a bajnokság során a Mészáros Zsolt-Bölcsföldi Dénes páros, mint a Baranya Kupát, de sajnos csalódnia kellett a BMW-s párosnak, mert a kocsijuk motorja nem sokkal a cél előtt bemondta az unalmast, pedig a fiúk nagyon szépen szerepeltek a P13-as géposztályban. A komlói hétvégéjükről és a folytatásról Bölcsföldi Dénes beszélt nekünk.

A Baranya Kupa, a mecseki pályák kis túlzással hazai verseny nektek. Hogyan készültetek rá?

Mondjuk azt, hogy talán a komlói szakaszok vannak hozzánk földrajzilag a legközelebb. Korábban csak előfutóként szerepeltünk a Baranya Kupán, a pályák pedig nagyjából ismertek voltak a számunkra, mert MARB és sprint futamokon is sokat autózgattunk rajtuk anno. A másfélszeres szorzó pedig kifejezetten izgalmassá tette az idei Baranya Kupát. Az éves értékelésben, a kategóriánkban a Salgó Rallye negyedik helyéért, valamint a Székesfehérvár Rallye második helyéért kapott pontok szerepeltek a nevünk mellett, a P13 negyedik helyéről vártuk a komlói folytatást.

Sajnos nem jutottatok el a célig…

Pedig elég komoly terveink voltak. A péntek esténk is izgalmasan kezdődött, mert a prológon eldurrant egy fékcső, hátul, emiatt a második szakaszt, az éjszakai Vasas-Hosszúhetényt az első fékekkel autóztuk végig. A szervizben meg tudtuk javítani, de kaptunk egy szerintünk vitatható két perces büntetést, mert egy méternyit belógott az autónk orra egy mezőre a sárga zászlós pontnál. Ez rögvest az utolsó helyre röpített minket, ezzel a szenzációs kezdéssel vetettük bele magunkat a szombati versenyzésbe. A kedvünket nem szegte a sztori, bár nyilvánvalóan nem is örültünk neki, autóztunk is gyorsan két első és két második helyet a gyorsasági szakaszokon, a P13-ban. Ha nincs a bünti, akár a második helyen is állhattunk volna. De az utolsó előtti szakaszon, Hetvehelyen, megadta magát a motor, valószínűleg kilyukadt az egyik dugattyú. Legurultunk a gyorsasági szakaszról és le kellett adnunk a menetlevelet. A legrosszabb az volt ebben, hogy erre a versenyre az összes többinél jobban készültünk. Már az év elején azt mondtuk, hogy a Baranya Kupán mindenképpen ott leszünk. Végül is, nincs miért panaszkodni. Tényleg ott voltunk… Sajnáljuk, hogy így alakult.

A Budapest Rallye-n ott lesztek e? Kétlem, ha még csak tippelted a motorotok megállásának az okát, bő egy héttel a Budapest előtt.

Nincs még infónk a motorról, mondjuk azt, hogy több, mint kétséges az indulásunk a Rallye2 Bajnokság évzáró versenyén. Hogy ezután melyik lesz az a verseny, amelyiken ott leszünk? Még nem tudom. Talán egy csapatépítő tréning jellegű porogszentkirályi sprintre ellátogatunk, ha lesz motorunk. Egy biztos pont van a versenynaptárunkban egyelőre, és az nem más, mint a Szilveszter Rallye. Ott minden bizonnyal egy óriási csapatással fogunk elköszönni a 2017-es évadtól.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!