Rallye2.hu
logo
…csak a Rallye2 -ről szól!

Molnár Ferenc: Kiestünk, mégis fülig ért a szánk

A jókedv megvolt, csak a célba érkezés maradt el Komlón, a Molnár Ferenc-Kása Ferenc párosnál, de a „juniorok” nem bánkódtak emiatt egy percet sem, kizárólag azt sajnálják, hogy nem autózhattak még többet és, hogy a Budapest Rallye-n minimálisra csökkent az esélyük a történelmi győzelemre, az idén első alkalommal kiírt, 2WD kupa megnyerésére. Molnár Feri bácsival beszélgettünk.

Kihagytátok a Veszprém Rallye-t, volt időtök felkészülni Komlóra. Mik voltak a terveitek a rajt előtt?

A Baranya Kupa előtt csak Szombathelyre és a Székesfehérvár Rallye-ra tudtunk elutazni, mindkettő jól sikerült, Fehérvár olyannyira, hogy nyerni is tudtunk a 2WD kupában. A mi autónk gyenge már, ahhoz, hogy a 6-os géposztályban vitézkedjünk vele, ezért nagyon szeretjük ezt az új, 2WD kupát, erre koncentrálunk első sorban. Kitűnő a csapatszellem is a vetélytársakkal. Komló előtt – a táblázat akkori állásával és a Baranya Kupa másfélszeres szorzójával kalkulálva, úgy számoltunk, hogy ha Komlón jól szerepelünk, akkor a Budapest Rallye előtt elég jó pozícióba kerülhetnénk, természetesen a 2WD-ben. Ezeknek a terveknek tökéletesen meg is tudtunk felelni, csak az autónk kicsit másképp gondolkodott ezekről. Féltáv után állt meg a motorunk.

De addig nagyon sok minden történt veletek. Milyen volt az a majdnem öt gyorsasági szakasz, amin versenyeztetek?

Kitűnően indult a hétvégénk, csak rettenetesen melegünk volt. Kása Ferinek és nekem is. Annyira, hogy szinte a rosszullét határán voltunk mindketten. Kétségeink voltak azzal kapcsolatban, hogy a szombati napot végig tudjuk e egyáltalán csinálni. A gyorsaságik jók voltak pénteken. Középkemény gumikkal vágtunk neki a versenynek. Zobákon jól kezdtünk, mert jól sikerült mindkét gyorsaságit felírni, plusz nem először autóztunk már ezen a pályán, ráadásul a gumiválasztás is hibátlannak bizonyult. Mindkét szakaszt megnyertük. Egyedül a prológ nem nyerte el a tetszésünket. Szombatra nem tudom, hogy mi történt velünk vagy az időjárással, mert hűvösebb egyáltalán nem lett, ellenben valami mégiscsak változott, mert nagyon jól éreztük magunkat, továbbra sem fáztunk, de az előző napi, ájulás közeli állapotnak nyoma sem volt. A gumikat ekkor már keményekre cseréltük, a Hondánk jól viselte a meleget és egészen az ötödik szakasz rajtjáig vezettük is a 2WD kupa értékelését. Ezért jöttünk. Jó eredményért. Már 2 perccel és 43 másodperc volt az előnyünk, amikor Hetvelyelyen gondolt egyet a főtengely és kettétört. Ez lett volna, és ezek után nyilvánvalóan ez is lett az utolsó versenye a főtengelynek. Csereérett darab volt, de várhatott volna még vagy 40 versenykilométert. Tudtuk, készültünk rá, hogy a Baranya Kupa után kicseréljük. Tökéletes és hibamentes verseny volt egyébként a komlói futamunk, amíg mentünk.

Hogy álltok most, és mik a tervek az év végére?

A 2WD kupában igazából ugyanott vagyunk, ahol korábban, mert mindenki kiesett, aki számított. Csak mivel mi is kiestünk, nem szereztünk pontot, lényegében elveszett az esélyünk arra, hogy év végén megszerezzük a 2WD kupa bajnoki címét. Budapesten, ha nyerünk, akkor sem tudunk már elegendő pontot szerezni. Esetleg még akkor van hangyányi esélyünk, ha az elsők kiesnek, mi pedig győzünk, de még a matematikai esélyünk is annyira csekély, hogy inkább azt mondom, hogy ez a vonat már elment. A dobogós helyekért küzdünk majd, és senkinek nem kívánunk olyat, hogy kiessen. Mi csak hobbisták vagyunk, ha jól éreztük magunkat és fülig érő szájjal térünk haza a versenyekről, mi már boldogok vagyunk. Egyébként a Baranya Kupa pont ilyen volt. Nekünk az ezüst vagy a bronzérem is szenzációs eredmény lenne. A Budapest Rallye-ra egyébként már neveztünk, az autót megjavítottuk, izgatottan készülődünk a bajnokság zárófutamára. A Pilisben még nem versenyeztünk, nem ismerjük a pályákat. De lesz időnk, megismerkedünk velük. Jól felírjuk, aztán megyünk rajtuk egy jót, és reméljük, hogy olyan eredményt tudunk majd elérni, hogy mi is kapjuk meghívót a decemberi díjátadó ünnepségre. Ám azelőtt még jó lenne egyet menni valahol, mert nekünk későn – Szombathelyen – kezdődött el az év, a Budapesttel pedig nagyon hamar vége lesz, így megeshet, hogy a Mecsek Rallye-ra, egy kellemes autózásért még ellátogatunk októberben.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.