Jánosa Ákos és Rubóczky Attila folyamatos, egyenletes és komoly tempót autózva abszolválta a Székesfehérvár Rallye-t és ennek köszönhetően ők is részt vehettek a célban, a pezsgőzésen, bár egy hajszálnyival ezúttal lemaradtak a dobogóról. Ákos ezért egy kicsit elégedett és elégedetlen is egyszerre, de nagyon várja már, hogy a számára különösen izgalmas és fontos Veszprém Rallye elkezdődjön, hiszen az emlékek szépek, abszolútban is sikerült már itt győzelmet aratniuk. Ennek pedig mindig örül az ember, rallye versenyzőnek álló fia. Jánosa Ákost kérdeztük.

Az idei évetek eddigi legjobb eredményével, egy bronzéremmel tértetek haza Szombathelyről. Milyen volt a felkészülésetek, mit vártatok a székesfehérvári versenytől?

Felszámoltuk a kocsin az Iseum Rallye nyomait, majd a felkészülésünk során a váltóhoz megérkezett egy rövidebb végáttétel, amit be is szereltünk, valamint a futóművön változtattunk egy kicsit és izgatottan vártuk a rajtot.

Mennyire volt jó az a rövidebb végáttétel az eléggé tempós fehérvári pályákra?

Ez a kérdés az én fejemben is megfordult a pályabejárás alkalmával, nem voltam benne biztos, hogy a legjobbkor lett ez beszerelve, de szerencsére, versenytempóban kellemesen csalódtunk. Egyáltalán nem volt rossz, nem sokszor és nem sokat kellett utaznunk végsebességen. De a kanyarokból fürgén húzta kifelé az autót. Összességében jó volt. A murvára pedig biztosan még jobb lesz.

Hogy alakult a versenyetek?

Az első gyorsaságin elrajtoltunk és szinte azonnal meg is kellett állnunk, vagyis egészen egyes fokozatig vissza kellett lassítanunk, Csomós Mixiék baleseténél. Mivel Berényi Laciék is megálltak, akkor hirtelen nem tudtuk, hogy mi a helyzet, még az is átfutott az agyunkon, hogy valahogyan összeütközhettek. De szerencsére nem lett senkinek semmi baja, tovább tudtunk menni, ám egyáltalán nem lett jó az időnk. A második gyorsaságin már igyekeztünk a saját tempónkat autózni, a hosszú Pusztavám pedig jól sikerült, így a harmadik helyen kezdhettünk neki a második körnek. Ifj. Kanyik Antiék elég ügyesek és gyorsak voltak a két rövidebb gyorsaságin. Ezeken a pályákon mi nem találtunk le jól, ellenben a power stage-en nekünk jött ki jobban a lépés, de így is lassabbak voltunk, összességében 3 másodperccel az Ifj. Kanyik-Nyirfás párosnál. Gratulálunk nekik. Mi a negyedik helyen értünk célba, a kategóriában és az abszolútban egyaránt. Az első ötbe vártam magunkat. A célkitűzésnek megfelelt az eredményünk, ám mégsem vagyunk elégedettek, de elégedetlenek sem. Antiékat jó lett volna magunk mögött tartani. Ez nem sikerült. Talán majd legközelebb… De a szervizcsapatnak és a szponzorainknak hatalmas köszönettel tartozunk ezért a remek hétvégéért.

Veszprémben lesz a legközelebb?

Igen, ott leszünk a Veszprém Rallye-n. Nagyon szeretem a veszprémi versenyt, bár a versenykiírás tervezetében sajnálom, hogy nem látom az útvonallapon a lőteret, ami nekem óriási kedvencem. Nem tudnám megmondani, hogy milyen eredménnyel lennénk elégedettek a célban. Természetesen nyerni lenne a legjobb, de az első öt hely valamelyikét már most is elfogadnánk. Aztán, hogy ebből mi jön össze? Hamarosan kiderül. Mi biztosan sietni fogunk, ezt megígérhetem.

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Ha tetszett a cikkünk kérlek oszd meg másokkal is!